Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası niteliğinde trafik kazası geçirdim. Trafik sigortasından tazminat..?

dilocan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
çalıştığım şirkette 2006 yılında kaza yaptım. araba pert olduğu gibi ben de omirilik bel 2 bacak ve koluma takılan platinler sonucu yüzde 44.2 iş görmez raporu aldım.
ama benim problemim araba kaskoluydu ve hiç bir para almadım
sizce hala hakkım var mı

trafik kazalarında zamanaşıı 10 yıldır.kaza raporunda ne yazıyor.iş yerine giderken gelirken yapılan kazalar iş yerine ait araçla olmuşsa iş kazası sayılıyor bir avukatla görüş geçmiş olsun.

evet iş kazası benimki onaylı yani.benim merak ettiğim kaskodan para almak için zaman aşımını 2 yıl diye duydum.geç kalmış olabilirmiyim yazılı beyanda bulundum ama ne çıkar bilmiyorum kaskoya yani.iş kazalarında beş yıl trafik kazalarında on yılmış doğrumu acaba.herkes bişi sölüyor bu konuda.nettede kesin bişi yazmıyor.ilgine teşekkür ederim bu arada

Geçmiş olsun ,trafik garanti sigorta hesabından faydalanabilirsiniz belki yani yüzde yüz kusurlu deyilseniz neden olmasınki .bende tek taraflı kaza yaptım yüzde yüz kusurlu olduğu için kaza raporu ,hiç bir hak talep edemedim .

trafik kazası

dilocan kardeşim arkadaşların da bahsettiği gibi 10 yıllık bir zamanın var ama kaza raporunda ne yazıyor bilmiyorum ama eğer kaskodan da bişi çıkmazsa TRAMER e başvur derim en sağlam kurumdur en son çare olarak eğer kaskodan bişi çıkmazsa tramer e başvur olayı detaylı olarak anlatan bir dilekçe yaz ve tramare sun sana mutlaka bir cevapm gelecektir(bence senin için iyi bir cevap)olur diye düşünüyorum

dilocan üyemiz;
öncelikle geçmiş olsun .sorularınıza kısa ve net cevap vermek isterim.Trafik kazanız 2006 yılında olmuş.ve kasko dahil trafik sigorta poliçesinden de hiçbir hak almadığınızı sormuşşsunuz.
CEVAP: 1-) TAM KUSURLU OLSANIZ DAHİ KESİNLİKLE KASKODAN ALACAĞINIZ HAK VAR .
2-) ARAÇ TRAFİK SİGORTA POLİÇELERİ ( ZMMS ) ÖDEME YAPARKEN MAĞDUR KESİMİN KUSURSUZLUK ORANI KADAR ÖDEME YAPACAĞINI UNUTMAYIN. YANI ARKADASIM BU TRAFIK KAZASINDA TEK VE YÜZDE YÜZ ( 8/8 ) KUSURLU ARAÇ SÜRÜCÜSÜ SİZ İSENİZ TRAFİK SİGORTA POLİÇESİ ÖDEME YAPMAZ. ZİRA TRAFİK SİGORTA POLİÇELERİ 3. KİŞİLERE VERİLEN ZARARI KARŞILAMAKTADIR.

Diger bazı yorumcuların görüşlerini hatalı buluyorum.Güvence Hesabı bu tür kazalarda kesinlikle ödeme yapmaz. Çünkü aracın trafık sıgorta polıcesı ve kazaya sebebiyet veren faili mechul baska bır arac yok.

sayın dılocan şayet benımle bu konu üzerıne ırtıbata gecmek ıstersenız aracınız ıle ılgılı yapılan tum hasar ıslemlerını görebılır ve varsa hakkınız sıze kaza gecırmıs oldugunuz arac plakası uzerınden ne gıbı ıslemler yapılmıs anlatabılırım. özel yazmak ıstedıgınız soru ve gorüsleriniz olursa tazminatlar@hotmail.com adresıne yazabılırsınız.

___
sayın engel tanımam uyemız ;
trafık kazalarında zaman asımı suresı 10 yıl degıldır.ancak 10 yıllık surec dava cezayı gerektırıyorsa o zaman uygulanır. ( yanı kazada magdur taraf sikayetcıyse ve ceza davası suruyorsa bilinmeliki bu durumdakı davalar yerel mahkeme ve ardından temyiz için yargıtay' a gitmektedir.surec bu yuzden 10 yıl tutulmustur. )

___
Sayın İbrahimt5 üyemiz ;
Güvence Hesabı bu tür kazalarda kesinlikle ödeme yapmaz. Çünkü aracın trafık sıgorta polıcesı ve kazaya sebebiyet veren faili mechul baska bır arac yok.

iyi akşamlar ahmet bey ilginize teşekkür ederim öncelikle.araba çalıştığım şirketin arabasıydı ve pert zaten yani 2006 kaza dolayısıyla 2007 kasko iptal.trafik beni suçlu buluyor tek taraflı kaza ve tamamen suçlu benim.ama benim merak ettiğim kaskodan para alabilme şansımı yitirmiş olabilirmiyim sizce 2 yıl deniliyor bunun için. yani zaman aşımına uğramış denilene göre.çünkü ölüm ve sakatlık oranına verilen parada ciddi bir rakam

Tamınat Hakkın ıllakı Var Neden Boyle Bırsey oldu bılmıyorum ama . Kaza Ile ılqılı olarak elınde kaza tespıt tutanaqının fotokopısı olması lazım .. onun Icerıqı hakkında bılqı Verırsenn yardımcı olabılırım
Serdar BaLIk

merhaba arkadaşlar

ben 16 mart 2009 da trafik kazası sonucu t6-t7 ve t11 kırıldı. kaza aracımın lastiğinin patlaması sonucu oldu.lastiklerim 6 günlük dü.alkolüm yoktu e-a2 ehliyetim vardı,kasurum 8 de 0 ama herhangi bir tedavi masrafımı vede tazminat alamadım.

herkese şimdiden teşekkürler

mbozbas@msn.com
0532 556 6572

sayın dilocan şirket aracında meydana gelen hasar için muhakkak şirket avukatları takibe girişmiştir. yani sizin araç sahibi sıfatınız yok kaskodan ne istiyorsunuz

Arzu55

2006 yılında geçirmiş kazayı aracın sigortası yada kaskodan çoktan yararlanıp almıştır tazminatını :eek:

Üst Alt