Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sağlık kurulu raporu engelli raporu olarak kabul edilmez mi?!

Bayuret06

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Is kazası geçirdim 1 yılda kocatepe sgm den raporum çıktı iş gorememezlik raporu %45 bu raporla engelli kimlik kartı çıkarmak istedim bu raporla kimlik kartı veremeyiz dediler .sağlık kurulu raporu olacak dediler .
Anlamadığım bu rapor için önce normal sağlık kurulu heyetine girdim 5 defa sonrasında dosya kocatepe sgm den oran tespiti yapıldı. Ve kimlik kartı alamıyorum. Neden ? Ne farkı var bilgisi olan cevap verebilirmi . Yada ben şimdi tekrar normal engelli raporu alsam diğer raporum ne olacak ?

İŞ GÖREMEMEZLİK RAPORU farklıdır
Alacağın raporun üstünde ENGELLİ RAPORU diye yazacak
Amacına göre çok rapor var misalen doğum, engelli, iş görememezlik ,üniversite kaydı için rapor vardır
Onun için sağlık kuruluna başvurman gerekiyor

Radius alt uc kırığı platin takildi vertebra 8 tane civi var

%45 oran İŞ GÖREMEMEZLİK RAPORU oranı olduğu için engelli raporu oranını Sağlık kuruluna ve doktorunuza soun

Ikisi farklı yani anladim . Merak ettiğim engelli raporu alırsam mesela oran düşerse mahkemeye engel tescil edermi

Tazminat derken anladığım kadarıyla Maddi Manevi tazminat davası açacaksın,araştırmalarım kadarıyla İş Mahkemesi kesin heyet sonucu % oranı ve senin kusur oranın ve işverenin kusur oranına göre bir tazminata hüküm veriyorlar,engel oranın düşerse artık şansına

Evet mahkeme devam ediyor şuan müfettiş kusur oranını bekliyoruz en geç ağustosda müfettiş raporu çıkar dedi . Benim kocatepe sgm oran 45 kontrol tarihi verdi24.06.2020
Bu arada engelli heyet raporu almayım degilmi. Is giremez engel orani 45 . Beni sıkıntıya sokmasın?

Merak ettiğim şey,siz bu %45 iş göremezlik oranla EKPSS'ye girebilir misiniz.kamuda yada özel sektörde engelli personeli kadrosunda çalışabilir misiniz,bu haklardan faydalanabilirmisiniz,

Yazdığınız konu hakkında da bilgi verebilirsiniz .Benim asıl merak ettiğim iş göremez 45 oran aldım kocatepeden . Şimdi yeni bir engelli raporuna muracat etsem mahkemem için problem teşkil edermi. Sonuçta 45 oranlı bir rapor aldım 1 yıl uğraşıp.

Sadece benim öngörü ve tahminim olarak cevap vereyim.bu iş %45 iş göremezlik oranı mahkemedeki belirlenecek olan tazminat oranı için geçerli bir rapordur.yani iş mahkemesi bu elinizdeki raporu dayanak olarak kabul edecektir.Ancak olası bir engelli raporu için başvurmanız durumunda ve olası bir durumda alacağınız engelli raporunda engel durumunuzun yani %45'lik oranınızın artması durumunda elbetteki iş mahkemesinin belirleyeceği tazminat oranıda bu doğrultuda değicektir yani artacaktır

@Bayuret06
Belki iş mahkemesi sizin durumunuzun belirlenmesi için Adlı Tıp Kurumuna'da sevk edebilir

Bu gün Son yaptığım araştırmaya göre iş mahkemesi bir tazminata karar verecekse sizin almış olduğunuz sürekli iş göremezlik %45 oranı dayanak olarak kabul edecek,(tabi yeniden Adli Tıp Kurumuna'da sevk edebilir)bu arada olası bir durumda almak istediğiniz engelli raporu sizin daha önce almış olduğunuz %45 lik sürekli iş göremezlik raporuna her hangi bir etki etmiyor.ikisi farklı şeyler,engelli raporunun amacı farklı,eğer SGK maaş bağlayacaksa size bu almış olduğunuz %45 lik oran üzerinden iş göremezlik aylığı bağlayacak

Eyvallah teşekkür ederim cevap için
Maaş bağlandı bu rapora göre.

Mahkeme henüz sonuçlanmadı hakimin söylediği teftiş raporu çıksın mahkemeyi bitiririm dedi. Bi aksilik çıkmassa inşallah
Bu arada teftiş raporu çıkar. Ara kontrolüm de biter kazanırız insallah

Bayuret06
Yazdığım gibi %45 orana göre maaş bağlandı doğrumu?Hayırlı olsun.İnşaAllah hayırlısıyla iyi bir sonuç çıkar.ne kadar aylık bağlandı?tahmini ne kadar maddi manevi tazminat alırsın?

Evet 1000 lira maaş bağlandı. Tazminat belli değil daha

Üst Alt