Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası %52 raporla emeklilik haklarım..?

murat4444

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
selamun aleyküm benim sigorta girişim 96 pirim günüm 5394 işkazası geçirdim ve işgücü kaybım yüzde 52 çıktı sgk dan ben engelli emeklisi olabilmek için ne yapmalıyım bilgilendire bilirseniz çok memnun olacam şimdiden teşekkür ederim ALLAH razı olsun birde erken emeklilik için gereken evraklar nelerdir çalışıyor olmanız gerekli deniyor

Son düzenleme:
AS Öncelikle geçmiş olsun murat4444 Abi böyle sorarak uğraşmaktansa 1. ağızdan ögrenebilirsin yerinde olsam ALO 170 ararım SSK'dan daha iyi bilgi alabilirsin yada boş vaktinde gidip SSK binasındanda ögrenebilirsin.

Kendi fikrim bence olabilirsin ama bazı evrak işlemleri olabilir yılmadan uğraş..

tekrardan geçmiş olsun ...

allah razı olsun ilginiz için 170i aradım ordan net cevap alamadım ssk yada gittim ordada her memur değişik bilgi veriyor ya ben derdimi anlatamıyom yada onlar anlamıyor

Murat bey merhaba,
Engellilerin Emeklilik Şartları | SGK, e-Devlet, SGK Sorgulama, Hizmet Dökümü, Prim Sorgulama
bu linkte ayrıntılı açıklama mevcut. Burdaki şartlar ve verdiğiniz bilgilere göre engelli emeklisi olabiliyorsunuz. Siz SGK'ya gittiğinizde, emekli olup olamayacağınızı değil, gereken evrakları sorun. Gerekli evrakları toplayıp başvurunuzu yapın ve sonucu bekleyin. Ayrıca iş kazası nedeniyle tazminat almadıysanız, tazminat davası açma hakkınız da mevcut.
Av. Yakub Kızılkaya

teşekkürler ilginize engelli emeklisi ola bilmem için çalışoyor olmam gerektiğini söylüyorlar ama ben zaten iş kazasından dolayı çalışamıyorum 4aylık maaş bodrası istiyolarmış acaba bilginiz varmı vergi dairesinden ne gibi evraklar istiyolar

Murat bey,
Çalışıyor olma şartının arandığını sanmıyorum, çünkü size attığım sayfada yazan şartlar arasında görünmüyor. SGK'nın kendi sitesinde yazan açıklamalar gönderdiğim link. Ne gibi evraklar istediklerini maalesef bilmiyorum.
İyi günler dilerim.

teşekkürler işyeriyle uzlaştım mahkemeye gerek kalmadı 235miliyar verdiler çokmu azmı onuda bilemiyorum

engelli emekliliği

sa arkadaşlar bugün başıma gelenleri yazacam işkazasından dolayı yüzde 52 raporum çıktı sürekli iş göremezlik maaşım bağlanmış ordaki memura dedimki raporumu verinki engelli emekliliğe baş vurum bana dosyan burda git emeklilik bölümüne başvur dedi gittim ordaki memur vergi indirimi getir dedi bende gerk yokmuş benim dosyam burdaymış bütün bilgilerim çıkarmışdedim adam tc numaramla girdi ve formdoldur dedi doldurdum verdim 45gün içinde cevabın gelir dedi e devlettende takip et dedi
şimdi nasıl olacak bu aradada raporum elime geçmedi onu nasıl bulacam vergi indirimi şartmı değilmi şartsa neden bana gerekyok dediler valla kafayı yedim bilginiz varmı

Son düzenleme:
abi engelli emekliliği hak etmişim onun için sgk daki merur bütün dosyan burda olduğu için vergi indirimi almana gerek yok dedi bir altkatta emekliliğe başvurumu yaptım ama kabul ederlermi

murat4444

Böyle ise harika bir haber! Ben maluliyet derecesinde iş gücü kaybı olduğunda böyle olduğunu biliyorum ama %60'ın altında raporda vergi indirim şartı aranıyor diye biliyorum.

Umarım böyledir. Lütfen gelişmelerden bizi haberdar et

abi bende öylebiliyodum oyüzden sgkya gittim dedimki ben engelli emeklisi için başvuracam onuniçinde raporumu istiyom dedim ordaki memur rapora gerek yok in altkatta başvurunu yap baş vuru yaptım 45gün içinde belli olur dediler bakalım

peki olmazsa vergi dairesi tekrar heyetemi yolluyacak beni

birde edevlette sürekli işgöremezlik maaşı alıyo yazıyo ayın 24de denizbanktan yatacak mış ama amasadece ek ödemeye 458tl yazıyo maaş yok birde maaş başlama tarihi 7 2016 diyo

murat4444

Evet, eğer sgk kayıtlarındaki raporla emeklilik işlemleri yapılamazsa, o zaman sana "vergi indirim hakkın olmadığından emeklilik ilemi yapamadık" derler. Sen de vergi indirim sürecine başlarsın (üzerinde oran bulunan engelli sağlık kurulu raporu ile)

engelli emekliliğine başvuracam

engelli emekliliğine başvurnak için ne yapmamlazım venasıl başvurabilirim önce nerden başlamalıyım bi zahmet atlatabilirmisiniz

2gündür kurula giriyom henüz alamadım işte rapor ne çıkar bilmiyom daha önce işkazasından dolayı yüzde 52 var raporum onu vermedi sgk yeniden rapor alıp öyle git dediler vergi indiirimine şimdi nasıl olacak bilmem

engelli emekliliğine

sa sayın OturanBoğa ben şahsen gittim bağcılar eğitim araştırmaya vergi indirimi ve engelli kimliği için rapora başvurdum

raporum yüzde 40 geçerse engelli emekliliği için ne yapmalıyım
sigorta girişim 1996

yatan pirim 5394

acaba ordan aldığım raporla emekli olabilir miyim

murat4444

İş kazası tespiti yapıldı ve o rapor oranı emeklilikte de kullanılacaktı hani. Yanılmış mıyız?

murat4444

Emeklilik şartları tamamsa hemen sigorta müdürlüğüne başvuru yapılabilir. Başvuruda orada matbu bir evrak var, doldurmak yeterli.

OturanBoğa sa abi

tekrar kurula girdim raporum yine yüzde 50yi geçer onu vergidairesinemi verecem

bide olduki yüzde 60şı geçtim ozaman direk malulen emekli olabilirimmi yoksa yinede vergi indirimini isterlermi

sa abi bugün raporum çıktı yüzde 66 ama 2yıllk diyor bununla engelli emekliliğine başvursam acaba 2yılmı engelli maaşı alırım yoksa süreklimi

bugün sgk daki memur vergi dairesine git engelli emekliliği için vergi indirimi istiyomde buraporuda göster kabulederlerse ver yoksa onlar istediği yere yollar ordaki rapora göre devam edersin dedi ama raporumda vergi indirimi için olan bölüm işaretli özellikle söylemiştim vergi indirimi için diye birde memur engelli emekliliği için vergi indirimin buraporlada onaylansada sürekli maaş alırsın dedi

sa abi şimdi ben sürekli işgöremezlik maaşı alıyom 2yıllık raporumle engelli emekliside oldum diyelim 2yılsonra raporu yenilemem uzun sürdü diyelim maaşımı nasıl keserler hepsinimi yoksa sadece engelli emeklimimi çünkü çok olanın yarısını verecekler engelli emeklisi olunca acaba nasıl olur benim burda zararım olurmu

KKELEBEKK

kısmet hanım sizin kafanızı şişiriyom çok özür dilerim ben işkazasından yüzde 52 raporla sürekli iş göremezlik maaşına bağlandım sonrada tekrar rapor aldım vergi indirimi için engelli kimliği için birde sosyal yardımlar için birde aylık bağlanması için 2ci raporum yüzde 66 ama 2yıllık engelli emekliliğinide hak etmişim 5394gün 21senem var vergi indirimiylede emekli olsam acaba 2yıllıkmı olurum yoksa devamlımı

murat4444 ;
Emeklilik belgesinde süre olmazsa vergi indiriminin veya raporun süreli olması bir şey ifade etmez. Eğer emeklilikte kontrol şerhi olursa xx tarihinde diye, ona göre hareket edersiniz. Olmazsa emeklilik süreklidir.

Üst Alt