Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası %61 raporum var. Emeklilik şartlarım nedir?

Sabir58

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Herkeze iyi günler 6 ay önce iş kazasi geçirdim %61 ortapedik engelli raporum var sgk kurumun istediği durum bildirilir raporu için çeşitli bölümlerden sağlık kontrolünden geçiyorum vergi indirimi aldım emeklilik için başvuru yapacam öğrenmek istediğim sgk kurumun istediği durum bildirilir maluliyet iş gücü kaybından belirli bi miktar maaş bağlanacağını söyledi bu miktar rakam belli mi değilse neye göre belirlenecek bağlanacak emekli aylığı etkilenir mi 18 yıl çalışma sürem 6120 günüm var ne kadar bi aylık bağlanır son 9 yıl sgk pirimim yüksekten yattı öncesi askari ücret başlangıç 2004 bilgilendirme yapabilecek biri varsa şimdiden teşekkür ederim

Sabir58

Kaza tarihinden önce almış olduğun son dört brüt maaşının %61 rapor oranı ile surekli iş göremezlik geliri bağlanir. İlk sgk girisin hangi yil? Buna göre sigorta süreci ve primlerin dolduysa emekli maaşın bağlanır. İki maas birden alırsın yüksek olanın tamamı düşük olanın yarısı sana tavsiyem çalıştığın yerde maaşın yüksek ve memnunsan emekli olma yok sağlık nedenleri calismami etkiliyor diyorsan emekli ol.

Çalışırken şuan aldığın maaş ve sürekli iş göremezlik gelirini tam alırsın. Emekli olursan bağlanan maaşın düşük olanının yarısını akp hazineye uçurur. Yok öyle DOUBLE çift maaş diyor Reis Bey

Teşekürler bilgilendirmeniz için sigorta başlangıcım 2004 emekli olmak zorundayım bu şekilde çalıştırmam

Sabir58

2008 sonra aylık bağlama oranı %35 asgari ücret ile çalışıyorsanız düşük emekli maaşı bağlanır.

2004 ile 2007 arası abo%70 diğer yillar abo%35 aylık bağlanacak. Kardeşim emekli maaşlarına akp çöktü. Tercih senin iyi düşün ve taşın.

Öncelikle vermiş olduğunuz cvp için teşekkür ederim
2004-2013 arasi askari ücret 2013-2022arasi bir buçuk kati yüksekten yatti bi etkisi varmi bilmiyorum ama iş gücü kaybi ve işgöremezlik oranim henüz çıkmadı haziranda çıkacak sgk sitesinde 2900 maaş 115 lira ek ödeme çıkıyor kismetse temmuzda emeklilik dilekçemi verecem 6200 gün 18 yil çalışmaya bu maaş az değil mi sgk hesaplaması kesin rakam mi daha yüksek maaş alma ihtimalim varmi acaba

Sabir58

Uzun yıllar çalışmanın ve asgari ücret üzerinden prim ödemenin emekli maaşına katkısı yok! Son 3 yıl asgari ücretin üzerinde yattığı için emekli maaşına katkısı olacaktır. Emekli maasini askerlik borcunu ödeyerek ve asgari ücretin üzerinde prim yatırmak daha yüksek emekli maaşını almanı sağlar.

Sabir58

İki maaş birden alacaksınız: 1) İş kazası sonrası oluşan işgücü kaybı için Sürekli İşgöremezlik Geliri, ve 2) YAşlılık emekliliği

İki maaştan fazla olanını tamamını, az olanın yarısını bağlayacaklar.

Teşekür ederim Bülent bey iş gücü kaybından dolayi bağlanacak maaş belirli bi rakam varmi neye göre belirleniyor kurum durum bildirilir raporu için üniversite hastanesine sevk etti ve 9 bölümden kontrolden geçtim bana herhangi bievrak verilmedi sonucu nerden takip edebilirim

Sabir58
Kaza tarihinde almış olduğun son 4 brüt maaş ortalaması x iş gücü kaybı %oranı ve %70 aylık bağlama oranı ile belirleniyor. İlk sigorta başlangıç tarihin önemli %70 abo ya da %35 olabilir. 2008 yılında abo %35 düştü bunu bir araştır. Hastane sana sürekli iş göremezlik raporu ve % oran vermez. Raporunu direk % oran belirtmeden Ankara'ya yollar ve burada 9 ile 11 doktor senin raporunu inceleyip %? oranını belirler akabinde eskiden 10 ay içinde şimdi sanırım 2 ay ya da 8 ay gibi bir süre zarfında, sürekli iş göremezlik geliri bağlanır. Yalnız 1 yıl sonra kontrol şartı koyuyorlar ve kontrol süreci gelmeden 3 ay önce tekrar yeni rapor al yoksa maaş durdurulur.

Teşekürler bilgilendirmeniz için kimse bişey söylemiyor bu durum da çok moralimi bozuyor du

Üst Alt