Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası engelli statüsüne geçip emekli olmak..?

battal060606

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba iş kazası geçiripte raporu adli tıpa yolanıp yüzde 40 ve üzeri rapor oranı gelip sgk nezdinde özürlü konumuna geçip emekli olan varmı bilgisi olanlar paylaşsın lütfen

Neyi merak ediyorsanız açıkça sorun,bilgi paylaşımı için illa o durumu yaşamış olmaz gerekmez.
İş kazası olduğuna göre önce sürekli işgöremezlik maaşı bağlatın,bu maaşı emekli maaşınızla birlikte ömür boyu almaya devam edeceksiniz.
rapor oranınız % 60 ın üzerindeyse iki seçeneğiniz mevcut.
1-- Malulen emeklilik; 10 yıl 1800 güne sahipseniz, sigorta süreniz ve prim gün sayınız vergi indirimi ile emeklilik için gerekli şartların çok gerisinde kalıyorsa tercih edebilirsiniz.
2-- vergi indirimi ile erken emeklilik; Rapor oranı ve sigorta başlangıç tarihine göre gerekli şartlarınız oluşmuşsa maliyeden vergi indirimi hakkı alarak en azı 15 yıl 3600 gün olmak üzere değişen şartlarda erken emekli olabilirsiniz.
Doğum tarihi,sigorta başlangıç tarihi rapor oranı gibi bilgileri paylaşırsanız daha net bilgilerle yardımcı olabiliriz.

Arkadaşlar 2009daiş kazası geçirdim bir yıl raporlu kaldım sgk tarafından yüzde 35 rapor oranı verildi sürekli iş göremezlik geliri baglandı şu an 330 tl işveren rapora itiraz etti mahkeme istanbu adli tıpa yolladı yüzde 38 geldi tekrar itiraz edildi yüzde 43 geldi şimdi yüzde 43 le sgk beni özürlü sayıp erken emekliligi bana verirmi sgk giriş1985 pirim 7000 tecrübesi olan arkadasşlar paylasşsın lütfen hoşcakalın

SGK sizi raporla emekli etmez, maliyeden vergi indirimi hakkı almanız gerekmektedir.
Çalıştığınıza dair belge ve raporla ilinizdeki defterdarlık ya da vergi dairesine başvurun.
Vergi indiriminiz onaylanırsa hemen emekli olabilirsiniz.
Emekli olduğunuzda sürekli işgöremezlik maaşı yarıya düşer.

Üst Alt