Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası işten çıkabilir miyim?

Enestürk

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
İyi geceler arkadaşlar 3 yıldır çalışıyorum aynı firmada 5 aya yakındır engelli raporu çıkardım 5aydır engelli kadrosunda çaılışıyorum Kuyre olarak 2 ay önçe kaza yaptım bacaktaki kemiği kırdım yeni kemik takıldı şuan raporluyum 2 aydır iyileştiğim zaman işi bırakacam ben çıksam taZminat alabiliyormuyum şimdiden teşekkür ediyorum

bende merak ediyorum.işten kendi isteğiyle ayrılan tazminat alabilirmi?

kerem basut Enestürk
eğer toplamda 15 yıl 3600 gün prim gününü tamamladıysanız mevcut işyerindede enaz 1 yılı doldurduysanız sgk dan yazı alıp işyerine verip kendi isteğinizle tazminat alıp ayrılabilirsiniz.

kerem basut evet kendi isteğinizle iş yerinden ayrılmak isterseniz ozgurmeric74 dediği gibi 15 yıl ve 3600 gün şartı ile tazminatlarınızı alırsınız
bu yasadan yararlana bilmeniz için
sgk işe girişiniz 1999 yılı ve öncesi olması gerek 2000 den sonraki girişlerde şartlar değişiyor bilginiz olsun

teşekkür ederim .özgür abi ve umut abi.ben 2006 girişliyim..1800 küsürde günüm var..

Kıdem tazminatı hariç olsun;
iş kazası sonucu oluşan " işgücü kaybı karşılığında gelecekteki hayatının olumsuz etkileneceği ve işgörememezlik nedenine dayalı maddi tazminat talebi " cümlesini bir hukukçu ile konuşman gerekir gibi görünmekte,

@Enestürk
birincisi sana tavsiyem sgk ya raporun bittiğinde iş göremezlik maluliyetinin belirlenmesi için başvurman raporun bittiğinde kurye olarak çalışamam tekrar diyor isen noter kanalı ile iş yerine daha hafif bir işte çalışmak istediğini nedenininde şu ..... tarihte geçirdiğin iş kazasından dolayı oluşan rahatsızlığını durmunu yazarak bildirmendir iş yerinin seni daha hafif bir işe alması gerekiyor eğer bunları yapmaz ise işten çıkmadan işkur müdürlüğüne başvurup iş şartının değiştirmektkiten için aynı işi yapamadığını bu yüzden daha basit bir göreve iş yerinin seni aktarmadığını buna dayanarak tazminatını alarak işten ayrılmak istediğini belirt

Üst Alt