Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonrası malulen emeklilik başvurusunda 3. sevk..?

tufan41

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
herkese selam.ben yaklaşık bir yıl önce iş kazasından dolayı SGK ya malulen emeklilik başvurusunda bulundum.önce sakaryada heyete girdim ANKARA ya gitti geldi KOCAELİ ye sevk ettiler orada da heyete girdim ANKARA ya evraklarım gitti geldi.şimdide İSTANBUL TIP FAKÜLTESİ HASTANESİ ne sevk etti ler bu süreç doğrumu?lütfen bilgisi olan mesaj yazsın.şimdiden herkese teşekkür ederim saygılar

geçmiş olsun tufan bende iş kazası geçirdim siğortaya emekli olmak için müracat ettim ilk olarak dedikleri hastaneden alınan rapor sgk ya ğönderildi takrar 7 ay sonra ikinci bir hasteye sevk ettiler şimdi ikinci hastenden rapor almaya çalışıyorum sonuç ne olur bilmiyorum ama emekli edeceklerde nsl edecekler insana eziyet çektirmrkten başka bişey değil yaptıkları ayrıca omirilik felçlisisyim tekerlekli sandalyedeyım

Oluşan işgücü kaybının tespiti bu kadar zor muymuş Allah aşkına!? Normalde bu kadar süründürmemeleri lazım...

Bu arada başvunuz malulen emeklilik için mi yoksa iş kazası sonucu Sürekli İş Göremezlik Geliri için mi?

sayın bülent bey.başvurum malulen emeklilik için

Peki aynı zmanda iş kazasından dolayı Sürekli iş göremezlik geliri için başvuru yaptınız mı? Çünkü bu gelir ayrı bir şeydir, emeklilik ayrı bir şeydir.

İş gücü kaybınız yaklaşık ne kadar?

sayın bülent bey:sürekli iş görmezlik geliri için başvurmadım.sakatlık oranıda henüz belli değil yeniden başka bir hastaneye sevk ettiler.henüz istedikleri muayenelerin hepsini olamadım.saygılar

İş kazası olduğu sgk müfettilerince tespit edildi mi? Edildiyse, o süreçte sürekli iş göremezlik geliei için de başvurmanız lazımdı... Neden başvurmadınız ki? Gerçi bir kaybınız yok şu aşamada ama, işte, o süreç de işlesin... Hemen sürekli iş göremezlik geliri için de başvuru yapın sigorta müdürlüğüne.

sayın bülent bey:iş kazası olduğu tespit edildi.ben 2 yıl boyunca raporluydum(istirahat lı)ve rapor parası aldım bu süre içerisinde o yüzden sürekli iş görmezlik gelirine başvurmadım.şimdi başvurabilirmiyim?

Tabii ki başvurabilirsiniz. İş kazası sonucu sürekli olarak % 10 ve üzeri işgücü kaybı oluşmuşsa, sürekli iş göremezlik geliri hakkınız bakidir. Şimdi başvurursanız, aldığınız geçici iş göremezlik gelirinin kesildiği tarih itibarı ile sürekli iş göremezlik geliri bağlanır... Bunun için sigorta müdürlüğüne başvurun.

Not: Aynı ıanda hem malulen emekli maaşı hem de sürekli iş göremezlik geliri alırsınız. Tek farkla, ikisinden fazla olanın tamamı, az olanın yarısı ödenir.

sayın bülent bey:öncelikle bizim gibi insanlarla ilgilendiğin için Allah senden razı olsun.size bir sorum olacak eğer yanıtlarsanız çok sevinirim.ben 2 yıldır iş kazasından dolayı %63 oranla sürekli iş göremezlik geliri alıyorum ama önümüzdeki ay kontrol muayenem var.sorum şu:ben malulen emeklilik için başvurdum malulen emeklilik için tekrar rapor almam gerekirmi?yoksa bu %63 raporumla emekli olabilirmiyim?2000 yılında ssk başlangıcım var ve 1950 gün pirimim var

kardeşim sen %63 almışsın zaten o gelen oran yazılı kağıdı verseydin zaten malulen emekli olurdun tekrardan heyete girmene gerek yoktu. kontrol muayene olduğunda gelen oran %60 üzeri olursa sonuç kağıdını götür ver yeterli olacaktır malulen emekli olmak için

Üst Alt