Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu % 24 rapor aldım. Malulen emekli olabilir miyim?

Hamitsam

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba lokanta işi yapıyorum 12 saat boyunca ayakta durmak zorundayım kaza sonucu Ayağım kırıldı 7 tane bir daha var ve çok yoruluyorum heyet yüzde 24 sakatlık raporu verdi ama Malülen emekli olmak istiyorum işim gereği ayağımdan dolayı rahat çalışamıyorum Ne yapmam lazım cevaplarınızı bekliyorum teşekkür ederim

%24 rapor ile malülen emekli olamazsınız.

Malülen emeklilik için tek bir engelden kalıcı olarak %60 üzerinde raporunuz olması lazım. Sizinki sanıyorum sürekli rapor dahi değildir. Kontrol sonrası rapor oranınız düşebilir bile...

Bende 7 tane vida takılı dize çok yakın Benim bildiğim yüzde 45 engelli sayılır ve Malülen emekli olabilir Siz yüzde 60 diyorsunuz bu ne kadar doğru bilemiyorum tabii ki benim demek istediğim eskisi gibi çalışamıyorum yaşım 38 yoruluyorum Ve seke seke yürüyorum Fazla ayakta durunca sabit ayağım çok kasılma yapıyor ve kramp giriyor

Vidalar engel oranına etki etmez. Engel oranı işleve göre, yani dizinizin ne şekilde hareket edip etmediğine göre verilir. Vidalar çıkartılınca da oranınız değişebilir.

%45 diye bir şey yok. Malülen emeklilik için %60 gerekir. Erken emekli olmak için ise en az %40 gerekir.

Erken emeklilik ile malülen emeklilik farklı konular. Dilerseniz forumda bu konulara biraz göz atın. Emeklilik için ayrı bir başlık var.

Tamam aydınlattığın için teşekkür ederim peki sizce yüzde 24 oranla ne kadar tazminat alırım bir bilginiz var mı

Hamitsam tazminat miktarını belirleyen birçok faktör var yaşın mesleğin evli bekar olduğun aldığın ücret kusur oranın vs vs bunu kimse söyleyemez bilirkişi hesaplar
aynı kazada aynı oranda farklı kişilerin tazminatları bile farklı çıkacaktır dolayısıyla sadece uzman bir avukat ortalama rakam söyler.
Sürekli iş göremezlik maaşı bağlandı mı?

Hamitsam

Kalıcı bir işgücü kaybı olduğunda -oran %40În altında olduğunda emeklilik değil ama- sürekli iş göremezlik geliri alırsınız. Bu da bir nevi emeklilik gibidir.

BUNUN İÇİN dr gitmem gerekir doğrumu bana rapor verecek yani

Hamitsam

İş kazası bildirimi sgk'ya yapılmalı, onların sevki ile hastaneye gidip iş gücü kaybı oranı tespit edilmeli ve sonraki süreçte de sürekli iş göremezlik geliri bağlanmalı.

Tamam Orasını anladım Ama benimki iş kazası değil Elimde yüzde 24'lük sakatlık raporu var Tekrar mı kontrole Gitmem gerekir yani biraz daha detaylı anlatırsanız sevinirim

Üst Alt