Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu %25 iş göremezlik durumumdan dolayı emekli olabilir miyim?

neoplis

Üye
Konular
70
Reaksiyonlar
20
arkadaşalar. tolga abi (sgk çalışıyor) iş kazasından dolayı benim emekliligimin söz konusu oldugunu söyledi bu konuda bilgileri olan varsa beni aydınlatırsanız sevinirim. ben iş kazası geçirdim. % 25 den fazla iş göremezlik durumum da var. ona göre

bahsettiğiniz oran üzerinden (%25),iş gücü kaybı ile ,tarafınıza ancak sürekli iş göremelik geliri bağlanılır.yani bu emeklilik değildir.sanırım tolga arkadaşımızı yanlış anladınız.

3 türlü emeklilik vardır.
1)malulen emeklilik
2)erken emeklilik
3)yaşlılık emekliliği
İşgöremezlik bir emeklilik değildir.İşkazası sonucu %10 işgücünu kaybeden kişilere bağlanan aylıktır.

Wallahi bende tam olarak bilmiyorum.ama tolga abi öyle deyince .merak ettim sordum. Birde arkadaşlar. % 25 iş göremzlik durumunda ne kadar iş göremzlik parası baglanır?

iş kazası geçirdiğiniz zamandaki yaptığınız son görev(iş kazasındaki görev yapmış olduğunuz meslek) ve primlerinizin hangi oran üzerinden yatırılmış olduğu,yaşınız...vb ..gelirin bağlanmasında etkin değerlerdir.
bu sebeble rakam telafuz etmek zor,ama tamamen tahmin bugün için 400-450tl olabilir.

iş kazası

iş kazasından sonra, ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIGINA YAPTIGIM . başvurunun sonucu geldi.

konu: iş kazası

02.07.2007 tarihinde geçirmiş oldugunuz iş kazası ile ilgili olarak Bakanlıgımız iş müfettişince 10.4.2009 -- 27.04.2009 tarihlerinde yapılan inceleme sonucu tespit edilen hususlar bugünkü tarihli yazımızla tamamlanmak üzere işverene bildirilmiş olup ;ayrıca , Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlıgı A.... SOSYAL GÜVENLİK İL MÜDÜRLÜGÜNE RAPOR SÜRETİ GÖNDERİLMİŞTİR.

Bilgilerinizi rica ederim.

çalışma bölge müdürlügünden böle bir yazı geldi arkadaşlar. bu yazı iş müfettişinin .iş kazası yaptıgımı ONAYLADIGINI MI? gösterir. raporun içerigi hakkında bir şey yazılmamış...
daha önce il SGK ya sordugumda iş müfettişinden gelcek yazıya göre seni hastaneye gönderip. sürekli iş göremzlik dereceni ögrenecegiz dediler.
El parmaklarımda amputasyon ( kopma) oldgundan dolayı . nesnel bir iş göremzlik derecesi var. internetten yaptıgım araştırmaya göre % 24 E TEKAMÜL EDİYOR.

sizce sonuç ne olur........

Sürekli iş göremezlik geliri bağlanır ve yaşamın boyunca o geliri almaya devam edersin. Ayrıca bu, senin ve ailenin yaşamınız boyunca sağlık güvenceniz olacağı anlamına da geliyor. Yani, velev ki işsiz kalır ve sigortan olmazsa, o durumda bile bu işgöremezlik geliri sana ve ailene sağlık güvencesi sağlar..

Ayrıca, yukarda da yazıldığı gibi, bu emeklilik değildir. Emeklilik şartlarını herkes gibi sen de sağladığında emekli olabileceksin. O zaman, emeklilik maaşı ile sürekli iş göremezlik geliri arasında fazla olanın tamamını, az olanın ise yarısını almaya devam edeceksin...

Not: İş kazası sonucu iş göremezlik geliri bağlama süreci 2 yıla kadar uzayabiliyor maalesef. Ama ortalama 1 yıla yakın sürede gelir bağlanır.

geçmiş dönemde yaşanan iş kazası ile ilgili

selam aleyküm,

2007 yılında geçirdigim iş kazası için SGK dilekçe vermiştim . SGK bütün işlemleri tamamladı ve beni HASTANEYE SEVK ETTİ. İŞ GÖREMZLİK DERECESİNİ BELİRLENMESİ İÇİN.
SEVK ETTİKLERİ RESMİ YAZIDA KAZAYA KONU NOKTADIN FLİMLERİ ÇEKİLMESİ VE SGK YA GÖNDERİLMESİ YAZIYOR.
AMA ORTEPEDİ DOKTORU FLİM ÇEKTİRMEDİ. SADECE HASARI YAZDI RAPORA.

DAHA SONRA sgk da problem çıkar mı?

şahsi fikrim,maluliyet dairesi bununla ilgili ek talepte bulunacak....buda demekki,nihayi karar,yani iş göremezlik gelirinizin bağlanması ,bir süre daha uzayacak ve tekrar bu işlerin yenilenmesi olacak....

Bence sorun çıkma olasılığı çok yüksek. Doktora ısrarla film çektirmek istediğini söyle. Aksi halde sgk'nun reddedeceğini belirt.

neopolis, sürekli işgöremezlik demek iş kazasından malulen emeklilik demektir. Her ikisi de aynıdır. Çalışma gücü kaybı oranın (sürekli işgöremezlik derecesi) %10 ve üzeri gelirse sürekli işgöremezlik geliri alırsın.
Ancak kararda kontrol gerektiği yazılı olursa kontrol tarihinde tekrar heyete girersin. Eğer kontrolden sonra oran %10 dan aşağı düşerse sürekli iş göremezlik gelirin kesilir.
Ayrıca mutlaka tontgen filmini tamamlayıp öyle gönderilmesini sağla belgelerinin. Ben SGK' da işkazası maluliyet servisinde çalışıyorum ve gönderdiğimiz dosyaların yarısı hastanelerin eksik mütalala vermesi veya rontgen olmaması nedeniyle iade ediliyor

Kurum içinde pratikte ismi nasıl anılıyor bilmiyorum ama, sürekli iş göremezlik geliri ayrı bir şeydir, malulen emeklilik ayrı. İş göremezlik gelirinde prim gününün ve -%10'un üstünde olduğu sürece- çalışma gücü kaybı oranının hiç bir önemi yoktur, oysa malulen emeklilikte sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartı vardır... Dahası, bir kişi hem sürekli iş göremezlik geliri alırken hem de çalışıp prim gününü doldurursa -malulen ya da sakatlık indiriminden- emekli de olabilir ve iki aylığı da (fazla olanın tamamını az olanın yarısını olmak üzere) alır.

Üst Alt