Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu %51 raporla iş görememezlik maaşı alıyorum. 2022 maaşı da..?

gmmusa

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
%51 özürlüyüm.iş kazası sonucu iş görememezlik maaşı alıyorum.2022 maaşı alabilirmiyim.

Başvurabilirsiniz tabi. Ama 2022 aylığı talebiniz, 2022 Yönetmeliği 7. madde 2a gerekçesiyle reddedilir. Hak sahibi kabul edilmezsiniz.

"a) Hangi ad altında olursa olsun sosyal güvenlik kurumlarından bir gelir veya aylık hakkından faydalananlar ile isteğe bağlı prim ödeyenler dahil olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarına uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı olmayı gerektirecek şekilde bir işte çalışanlar,

maaş dışında gelir ve kaza kusuur durumuna göre yüksek mıktarda destekten yoksun kalma tazmınatı da alabılırsnız kaza ne zman gerceklestı ve tedavınız devam edıyırmu

2009 da oldu.tedavi devam etmiyor.sol gözüm kör oldu.dediğim gibi iş görememezlik maaşı bağlandı ama.370 tl.ondan belki vermezler.

tazminat

kaza sonrası işyerınıze neden tazmınat davası açmadınız. iyi sayılabılecek bır mıktarda tazmınat alabılırdınız.?

açtım zaten kazandımda.yargıtay da inceleme aşamasında.

Üst Alt