Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu emekliyim. Başka bir gelir alabilir miyim?

hayatım

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selam

ben de 1996'da iş kazası olarak kolumu kaybettim, malülen emekliyim. ssklıydım. bir de ekstradan sakatlık maaşı baglanabiliyor mu

Sürekli işgöremezlik geliri alabilirsiniz.

bunu nasıl yapabilirim hangi birime başvurmam gerekli veya izlemem gereken prosedür nedir ?

selam bende 1996 da dirsek altı sag kolumu kaybettim ben hiç bir yere baş vurmadım ben ben hastaneye gidene kadar müfetişler fabrikaya gitmiş benim saglık karnemde emekli diye kayıtlı 96 dan buyanada maaş alıyorum emekli maaşı bu iş göremezlik maaşı degildir diymi çünkü emekli yazıyor saglık karnemde şimdi benim de kafam karıştı bir aylık sigortalıydım

İş göremezlik gelirinde tahsis numarası 81 ile başlar, emeklilikte ise 21 ile

Müfettiş gelip gerekli değerlendirmeyi yapmışsa Sürekli İş Göremezlik Geliri alıyor olmalısınız.
Bu her ne kadar "emeklilik" gibi söylenip algılansa da, aslında emeklilik değildir. Dahası, bir kişi sürekli iş göremezlik geliri alırken aynı zamanda çalışabilir ve prim günleri ve sigortalılık süresi tamamlandığında emekli de olabilir ve her iki maaşı da alabilir (falz olanın tamamını az olanın yarısını).

Sizin emekli olma şartlarınız şunlara göre belirlenecek:
1- Doğum tarihiniz?
2- İlk sigortalı olduğunuz tarih?
3- Sakatlık oranı cetveli'ne göre sakatlık oranınız ve o orana karşılık defterdarlıktan alacağınız vergi indirim derecesi?

dogum tarihim 1978 sigortalı oldugum tarih 1995 aralık ayı doktor raporumda yüzde elli kayıp yazıyor

tahsis no ilk rakamı 82 emeklilerle bir zam alıyorum

Aldığınız sürekli işgöremez aylığıdır.
Yukarıda 1 aylık sigortalıydım demişsiniz,bu durumda emekli aylığı almanız mümkün değil.

malülen emekli olmam için nerelere baş vurmam gerekvede neler yapmam yerek

Anladığım kadarıyla pek bir sigorta priminiz yok.
Malulen emeklilik için işgücü kaybınızın en az %60 olması,10 yıllık sigortalılık süresi ve 1800 prim ödeme günü gerekmektedir.
Süreniz tamam,bahsedilen oranda rapor alabilecekseniz 1800 günü doldurduğunuzda kuruma müracaat edebilirsiniz.

tşk ederim yardımların için 1996 da toplam prim ödeme 60 gün 1996 dan buzamana kadarda hiç çalışmadım dışardan prim ödeye biliyormuyum

Hayatım, iş kazasında hangi oranda işgücü kaybı oranı verilmişti? Kurum kayıtlarına hangi oranda işgücü kaybı geçtiği önemli.

Üst Alt