Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu gelir bağlandı. Emekli olmak istiyorum..?

afyon ahmet

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Ya nasıl İŞ anlamadım ben 2 ayın 10 da 2011 de işkazasın dan dolayı /60 malül başvurusu yaptım ama gelen 41.20 oran 262tl sürekli iş göremezlik maaşı balandı şimdi de 60 özürlü güm 1996 5 ay ssk başlangıcım pirim 4170 ben emekli olurmuyum ve maaşım nekadar olur

slm. Ahmet çok düşük bağlamışlar arkadaşım sürekli iş görememezlik gelirini
hemen engelli kadrosundan bir işe girip vergi indirimi almaya bak. vergi indirimini alır almaz emeklilik için başvur .

2008_oncesi.PNG

vergi indirimi talep edince tüşerse piki benim raporun şuan / 60 aşagı düşmesi yani 40 /59 arası ne gibi sıkıntıya sokar beni maaş açısından ssk başlangıç 5 ay 1996 pirim sayısı pirim 4149 semen 16yıl 10ay olmuş veben 2011 2aydan buyana geçirdiyim 6 ameliyatan dolayı calışamadım 22 ay istiraen dolayı öden medi ne olacak budurum teşekür ederim orhan bey
ssk ödenen toplam para 66,972.45

% 41 raporla bağlanan sürekli iş göremezlik geliri bence düşük. Gelirin yeniden hesaplanması için sigorta müdürlüğüne başvuru yapın derim.

Raporunuza karşılık defterdarlıktan elde edecğeiniz sakatlık indiriminin derecesine göre erken Yaşlılık emekliliği için yukarıdaki tabloya tabi olacaksınız. Yani, emeklilik için ilk önce defterdarlığa başvuru yapmalısınız: http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

ben derdimi anlatamadım galiba şimdi 5 ay 1996 da ssk ödemesi başladı 4200 gün şuan pirimim var işkazasın dan dolayı malül ve özürlü raporu aldım osmaniyeden /60 ankaraya giden 60 rapor /41.20 gerigeldi,ve 262tl sürekli iş göremezlik
balandı

şimdi engeli olarak maliyeye başvurdum buraporda /60dır
sonuç geldiginde diyelimki /50 geldi
bu orana göre sgk bana nekadar maaş baglar ve bana 66,972.45 ssk ödenen toplam para 4200gün karşılıgı sonuç olarak bana nekadar maaş balanır 262 tl ödeneye itiraz et diyosunuz edersem sice sonuç deyişir mi
işikazasını inceleyen heyet raporu /70 işverenni hatalı buldu beni isde/20

oturan boğa doğru söylüyor çok düşük bağlanmış ben 745 TL iş görememzlik ödeneği alıyorum . sen itiraz et bence bir hata olmalı

iron bu hesaplamay itiraz ettim ve hata olmadıgını sölediler
ve ev sgk dan yazı geldi

abi bu sennin dediyini yaptım ve on beş gün önce işgirip vergi daresine başvuda bulundum dyelim sonuç geldi /55 ben su orandam emekli maaşım ne olurve benim e mekliliyim adı nedir malülmü oluram bana çalışamazsın dediler peki ya özürlü emeklisi olursam nekadar maş alırım ve çalışa bilirmiyim

Ahmet sen zaten emekliliği hak etmişssin kardeşim . Engelli kadrsosundan işe girdin demi vergi indirimi aldın. %55 oranın sanırım öle anladım yazdığından ve emeklilik için dilekçe ver. Sürekli iş görememzlik ödeneğin ile emekli maaşın birleşir yüksek olanın yarısı düşük olanın tamamını alırsın . Emekli maaşını alıp yine engelli kadrosundan çalış. Örnek 1000TL emekli maaşı bağlasalar bunun yarısı 500TL+262TL=762TL alısrsın.

Arkadaşlar yanlış yazıyorsunuz bağlanan maaşlardan çok olanın tamamını az olanın yarısını alır.örneğin 1000.tl maaş bağlansa 262 si ninde yarısını alır.birde iş görememezlik maaşında bence normal ben 94 bin kazaçla 64 raporla 232 tl bağlandı itiraz ettim değişen olmadı.ben birde bakıma muhtacım maaşlar bilgisayar ortamında hesaplanıyor

haklsın recep yanlış hesaplamışım sağol düzeltmre yaptığın için ama sürekli iş görememezlik ödeneğiniz çok düşük bağlanmış kafam buna takıldı. Yani 232TL neyine yeter kardeşim hiç bağlamasalar daha iyi neye göre bu hesaplamayı yapıyorlar anlamıyorum.

Afyon Ahmet kardeş. iş kazası sonucu aylığa bağlanmışsın ve 232 TL aylık alıyorsun. Maaş az belki ama şunu da hesaplamak lazım. 1) iş kazsı sonucu kusur kimde? 2) İş müfettişleriyle görüştün mü rapor tutarken ya da onlara ifade verdin mi? 3) SGK'dan doktordan rapor aldın mı? Ya da doktorla rapor hakkında konuştun mu? 4) Kaç yaşındasın? 5) İş mahkemesine veya mahkemeye başvurdun mu? örneğin ben 1998 yılında iş kazası yaptım. raporum %25. aldığım aylık 942 TL. iş kazasından hemen sonra iş müfettişleri ve doktorlarla görüştüm. Maaş bağlanması için ne yapabiliriz diye. İş müfettişleri savunmamı aldılar. İşveren kusurlu bulundu ve maaşa bağlandım. Mahkemeyide kazandım ve 99,000 TL tazminat kazandım. Yaşım 18 olduğu için bu kadar yüksek maaaş bağlanmış. Emekliliğine gelince önce engelli kadrosundan bir işe girmen ve maliyeye bildirmen lazım. Orası raporunu %40 ve üzerinde görürse o zaman SGK'ya git emeklilik için başvur. Bunları sırasıyla yapman lazım. Son olarak bende Osmaniye'

ezel o zaman şunu çıkartırım ben şuçlu işyeri ise daha fazla ödenek , devlet ise daha az çünkü almış olduğumuz iş görememzlik ödeneğini devlet işveren alıyor yada iş kazasını yapan çalışan suçlu tedbir almamış gibi...

Üst Alt