Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu gelir bağlanması ne kadar zaman alır?

miraymiraç

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba ;

1 - 1,5 yıl çalışmış olduğum iş yerinde , 1,5 yıl sonra geçirmiş olduğum iş kazası sonucu sol elimin başparmak hariç 4 parmağını kaybettim. Vergi dairesinden % 43 vergi indirimi aldım. Şu anda sgk gün toplamım 2470 gündür. İş kazasından dolayı emekli olma şansım var mıdır.

2 - 9 ay oldu iş kazasını geçireli fakat sgk dan iş kazasını inelemek için gelen olmadı. Başvurumuz ankaradan işleme alınalı 1,5 ay oldu. Ne zaman gelirler sizce.

yaklasık 10 ay falan sürüyor benim raporum ankara gitti beğenmeyip geri gönderdiler şimdi başka hastaneden istiyorlar, yaklaşık 7 ay oldu sgkya müfettiş için başvuralı, bağlı bulunduğun sgk müdürlüğüne gidip iş kazası bölümünden takip etmen gerekiyor, öncelikle sgk nın müfettişinin iş yerine gelip iş kazası onayı vermesi lazım süreç böyle başlıyor tam emin değilim ama emekli olabilmek için %43 le 3600 gün prim olması lazım tabi sgk nın sağlık kuruluda %40 ın üstünde oran verirse

Çok bekletiyorlar . her konuda böyleler her zaman :(

Sigorta müdürlüğüne gidip iş kazası sonucu Sürekli İş Göremezlik geliri başvurnuzun ne aşamada olduğunu mutlaka sorun.

Bağlanacak olan gelir, Sürekli İş Göremezlik geliridir. Bu da "emekllik" olarak anılır, ama aslında emeklilik değildir. Bu gelir (de) yaşam boyu alınır, vefaat halinde geride kalan hak sahiplerine aktarılır, kişi ve bakmakla yükümlü olunan bireyler sağlık güvencesine sahip olur...

Emeklilik ise ayrıdır. Hem bu geliri alırken -şartlar tamamlandığında aynı zamanda- erken Yaşlılık emekliliğinden de yararlanılabilir. Böyle olduğunda, iki maaştan fazla olanının tamamı az olanın yarısı aynı anda ödenir...

Siz %43 raporla 3. dereceden vergi indirimi elde etmekle, erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanmayı da garantilemişsiniz. Bu kapsamda ne zaman emekli olacağınız ilk kez sigortalı olduğunu tarihe göre belirlenecek:

2008_oncesi.PNG

arkadaşlar ben de 3 ayı geçti ama hala bağlanmadı..
çok uzun sürüyor aslında bu kadar çok uzun sürmemesi lazım çünkü ben emekli olmuşum zaten
şöyleki; bana bağkurda ki emeklilk servisindeki şef söyledi
sen nalulen emekli oldun herişin bitti fakat iş kazasına bağlı emekli edildiğin için maaşın hesaplanmadı dedi.
gerekçe olarak ta şunu söyledi.
ankara sistemi açmamış tüm türkiye geneli kapalı imiş.
açılınca sistem hesaplanacakmış..

Üst Alt