Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu işaret parmağım ikinci boğumdan koptu ve dikildi..?

Nazli bozok

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Bir markette kasiyerim isverenin istegi uzerine kasap reyonuna gectim. Talihsiz bi kaza sonuca sol isaret parmagim ikinci bogumdan koptu. Dikildi ama sekli duzelmedi bükük sekilde duruyor parmak dogrulmadi. Heyete giricem oran kac alirim ve dava acmaya deger bi tazminat alir miyim

Heyet raporuna girecegim oran az gelir diye korkuyorum bu yuzden . psikolojik oran ile birlestirilir mi. Oranin yuksek gorunmesi icin.

allah rizasi icin fikir verin

Mevzuat değişti alamazsınız psikolojik detay farklılık göstermektedir

Nazli bozok

Oran %10 üzerinde olmaz muhtemelen. İşlev açısından değerlendirilir zira. Ama öyle ya da böyle mutlaka tazminat davası açmalısınız. Kasiyeri alıp kasap reyonuna koymak ciddi bir sorumluluktur ve işveren bedelini ödemelidir.

Nazli bozok

İş kazasi olarak kayıtlara geçtiyse %5 ile %10 arasi bir rapor çıkar diye düşünüyorum. Sürekli iş göremezlik gelirine bağlanırsin. Dava açıp tazminat alma hakkınız var. Kaza geçirdiğin dönemde aldığın maaş, yaş ve rapor oranı tazminat miktarını belirlerler. Yaşiniz genç ve maaşın asgari ücretin üzerinde ödeniyorsa daha yuksek tazminat ve maas alirsin. Adlı tiptan %10 almaya çalış. Sana görev dışı yerde çalıştığın için kusur oranı cikabilir yani kasiyer neden kasap bölümünde calisti diye işten çıkarırlar diye korkudan kasap reyonuna geçmek zorunda kaldım diye avukatın açıklama yapsın. Nazlı çok fazla bir tazminat cikmayabilir ve seni mutlu etmeyecek bir sürekli iş göremezlik geliri bağlanabilir. Bunları avukatinla oturup konuş ben olsam dava açar şansımı denerdim. Sonuç olarak dava açtığında seni işyerinden çıkarırlar ama çalışmak için başka işler bulabilirsin.

Yazi geldi sgkdan heyet raporu icin gittim doktorlarla gorusrum ama heyete girmeyeceksin sgk belirliycek dediler. Doktorlar tedavinin devam ettigi soylediler. Simdi ne olucak oran verecek mi sgk bilgi verirseniz sevinirim

Yasim 29 asgari ucretli calisiyorum.

Nazli bozok
Tedavin bitmeden dava açamazsın. Ankara'da heyet toplanır ve sana bir oran verir. Bu oran ile sgk sürekli iş göremezlik gelirini bağlar. Tedavin bitince dava acarsin. Yaş 29 yani 60 yaşına kadar aktif dönem olarak 31 yil asgari ücret üzerinden hesaplanır. 60 yaşından sonra pasif dönem oluyor. Yani insan ömrü ortalama 65 yaş olarak tazminat hesaplanıyor. 31 yil×asgari ücret olarak düşün çıkan miktarı adlı tip raporu oranı kaç gelirse onun % ... alacaksın. %5 dahil rapor alsan tazminat alirsin.

Nazli bozok

Dava sürecin nasıl gidiyor? Özelden mesaj atmissin platforma girmiyordum. Niğde küçük yer ve dava sürecin uzun sürmez gibi düşünüyorum.

Hangi boğumdan koptuğu ve aktif eklem hareket açıklığı oranı, yaş ve mesleğinizin hesaba katıldığı bir hesaplama ile oran tespiti yapılır. Eğer sonucunda sürekli is göremezlik dereceniz %10 ve veya ustu çıkarsa sürekli is göremezlik oranı geliri bağlanır. Eğer çalışırınız yok ise istirahatiniz devam ediyorsa bu oran hesaplanmaz ve dosyanız iade edilir. Yukarıdaki bilgilerin tamamı bilinmeden kaç oran alabileceğinizi bilmek mümkün değildir.

Üst Alt