Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu omurilik felçli oldum. Nasıl emekli olabilirim?

muratcan67

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
0
iş kazaaı sonucu omurilik felclisi oldum. sürekli iş göremez maaşı için işlemlerim devam ediyor. %84 ağır ve sürekli raporum var, sgk değiştirmez ise.
2022 maaşı alıyorum. benim 2000 başlangıçlı 59 gün sgk, 280 gün bağkurum var. askerlik yaptım. emekli olabilmem için ne kadar gün gerekli ve nasıl bi yol izlemem lazım?
bilgilendiriseniz sevinirim teşekkürler

Eğer iş kazasından önce (daha doğrusu her ne sebeple olursa olsun sakatlanmadan önce) bir gün bile sigortan var idiyse, malulen emekli olabilirsin.
Malulen emeklilik için 1800 günlük primi tamamlaman yeterli. SSK ve Bağ-Kur'u birleştirirsin, üstüne bir de askerlik süreni borçlanarak ödersin, geri kalan için de sigorta primini yatırmaya başlarsın; toplamda 1800 gün olduğunnda da malulen emekli olursun. Günü geldiğinde emeklilik için en son priminin yatırıldığı sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik için başvurman yeterli. Seni hastaneye sevk ederler...

İş göremezlik geliri alırken aynı zamanda malulen emeklilik maaşı da alabilirsin. Sadece, fazla olanın tamamını, az olanın yarısını olması koşuluyla...

İş göremezlik geliri aldığın ya da malulen emekli olup emekli aylığı aldığın anda 2022 maaşını kestirmen gerek. Bu sorumluluk senin. Kestirmezsen faiziyle geri isterler...

bende iş kazsı sonrası o.f oldum geçmiş olsun ben sürekli iş görememezlik almaya başladım ama malüllükten ses yok

Üst Alt