Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası sonucu tazminat davası açabilmek için bir süre kısıtlaması var mı? [Hukuk]

mırro

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
İş kazası geçirdikten sonra omirilik felçlisi oldum. %76 ağır özürlü sürekli ibarem var. Kaza geçirdiğim zaman devletin karşı ntarafa açtığı bir kamu davası vardı. Bu dava ben hastanede yattığım için takip edemedim.
Benim sormak istediğim soru şu; BENİM KARŞI TARAFA MİMARA VEYA MALSAHİBİNE KARŞI AÇACAĞIM HUKUK DAVASI İÇİN KAÇ YIL SÜREM VAR? NE KADAR SÜRE İÇİNDE ZAMAN AŞIMINA UĞRAR?
BENİM BİLDİĞİM 5 YIL, DOĞRU MUDUR?
BAŞINDAN BÖYLE BİR DAVA GEÇEN VAR MI?

Tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim

bildigim kadarıyla 5 yıl içerisinde dava açma hakkın var siz kazayı nezaman yaptınız egerkin 5 yıl geçmemiş ise hemen bir avkat aracılıyla dava açın beklemeden derhal

aynı davayı bende actım daha acmaddım ama basvuruda bulundum avukatın bana dedıgı 10 yıl ıcerısınde acabılırsın dedıgı bızde suan müfettişi bekliyoruz Ankara dan müfettiş gelip değerlendirme yapacak 6 ay oldu ne zaman gelir bi bilgim de yok

mırrı dostum
karşı tarafa açacaksan şahsa açma direk çalıştığı firma adına veya kuruma aç. şahıs adına açarsan mahkeme olayı kişileştirmeden dolayı bir netice alamazsın. sana benzer durum başımdan geçti. bilgisizlikten kurum adına değilde şahsa açtığımız için bir netice alamadık.

Hukuk davası

Arkadaşlar, bilgisi olan yazsın lütfen. Ben yine soracam avukata ama yine tecrübesi olan yazsın

Geçenlerde bir işyerinde bir kaza geçirmiş c4 c5 yaralanmış bir hakimle tanıştım. morali bayağı bir bozuktu. adamla sohbet ederken; Bana
Sen neden hukuk davası açmadın? iş kazası sonucu bu olay olmuş tazminat davası aç dedi. 5yıl dolunca davan zaman aşımına uğrar daha böylebir dava açma şansın olmaz dedi. Bu benim kafama takıldı.

BENİM SORMAK İSTEDİĞİM SORULAR
Böyle kazalar yani hayati önem taşıyan durumlar zaman aşımına uğruyor mu?
Dava açtığında kazanma şansın nedir? Başından böyle bir dava geçen var mı?

5 yılın dolmasına 2 ayım var. Devletin açtığı kamu davası ben hastanede yattığım için sonucunu bilmiyorum. Bu davanın sonucunun açacağım davayla herhangi bir ilişkisi olurmu?

Öncelikle devletin açtığı kamu davasını takip etmek için bir avukat atayın. Böyle bir dava zaman aşımı olmadan ben açtım ve kazandım, ne mi kazandım derseniz? hiç bir şey. Dava boyunca maddi manevi alacağınız tazminatları davacınız bir bir tüm mülklerini anasına babasına kardeşine devretmesiyle görünürde evde bir tahta divanda oturup bmwlerle geziyorlar.

iş kazası zamanaşımı

İş kazası' ndan doğan maddi ve tazminat davaları BK'nın 125. maddesine göre 10 yıllık zamanaşımına tabidir. Eğer bu 10 yıllık süre geçmemiş ise işverene karşı dava açabilirsiniz. Devletin açtığı kamu davası diye bahsettiğiniz dava ceza davasıdır. Ceza davasının sonucunu beklemek veya onun neticesi ile bağlı değilsiniz.
İş kazasında 5 yıllık bir zamanaşımı sözkonusu değildir. Mail atarsanız daha ayrıntılı cevap verebilirim. Geçmiş olsun.

slm 15,03,2014 tarinde iş kazası yaşadım ve sağ bilek kalçamda kırık var kazaya sebebyt yüklenici firma herhangi bi yaklaşımdada bulunmadılar ve bende maddi manevi dava açmak istiyorum 45 günlük raporum var ve sgk iş kazası olarak bildirildi dewamında ne ve neler yapabilirim yardım ederseniz sevinirim .teşekürler

Üst Alt