Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası tespiti için "kendi kendini yaralama" tutanağı işe yarar mı?

tsrahman

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
değerli arkadaşlar geçirdiğim kazanın cumartesi öğleden sonra olması ve gerek firmamın gerekse benim ve etrafımdakilerin hiçbirinin aklına gelmemesi nedeni ile iş kazası diye bildirim yapmadık. 19 ay oldu. tabi % 5 yaşama şansıyla hastaneye yatınca kimse iş di kazaydı düşünmedi. taki firma bana çıkış verinceye kadar. bu arada ben geçici iş göremezlik olarak 18 ay maaş aldım yani hep raporluydum. raporum bitince firma bana çıkış verdi.

bu arada savcılık soruşturmasında kimseden şikayetçi olmadığım için kendi kendini yaralama sonucu çıktı. bende son anda bir kararla itiraz ettim ama itiraz süresini geçirip geçirmediğimi bilmiyorum gelen posta evrağımızdan sonra 15 gün içerisinde diyor ama ben belki 20 gün olmuştur. hastalığımızla uğraştık tabi kişilerde benimle düşünmedik işte.

nasıl bir yol izliyeceğim düşünüyorum ve yardıma ihtiyacım var. son zamanlarda en çok yardımı buradan alıyorum teşekkür ederim.

Hemen bir avukat tut Tayyip. Hiç bir şey için geç kalmış olamazsın. Tazminat hakkını da alırsın, sürekli iş göremezlik gelirini de bağlatırsın.

desteğiniz için teşekkür ederim. firmanın çıkış şartları bir kaç güne elime ulaşacak. bu konu ile ilgili de bir mahkeme durumu söz konusu olabilir. ayrıca savcılıktaki kovuşturmayıda takip edip oradan gelecek olumlu bir sonuç elimi güçlendireceğini düşünüyorum.

ikinci hamle ise sgk ya sürekli iş göremezlik için başvuracam onlar reddedecekler ve iş kazası geçirmediğimi söyleyecekler bende onları mahkemeye verip iş kazası tespiti yaptırıp şahitlerimle mahkemede hakkımı arayacağım. uzun bir arayış olabilir, hayırlısı inşaallah.

Savcılığın yaptığı soruşturma kamu davasıyla ilgilidir.

İş kazası ayrı bir kavram. İşyerinde olan her türlü kaza (kendi kendinizi yaralasanız bile) iş kazası kapsamında değerlendirilir.

Her hangi bir hakkınızı kaybettiğinizi sanmıyorum. Ceza hukuku ile iş kazası ayrı konular.

firma kıdem hakkımla, sağlık nedenlerinden dolayı iş akdimi ihbarsız feshedildiğini bildirdi bugün. hayırlı olsun.

Sgk ya bir dilekçe ile başvurdum. 18.02.2014 te iş kazası olduğunun tespitini arz ettim. onlarda kaza ile ilgili savcılık raporlarını talep ettiler.
edindiğim bilgilerle mahkemeden önce sgk kanalı ile kazanın tespitinin yapılması ile başlamanın daha doğru olduğuydu. şimdi süreç başladı. savcılıktan gelen ifadelere göre sgk müfettişleri bir karar verecek ve cevap olumsuz olursa tabi bu yeni bir başlangıç olacak. Yaşamayı seviyorum her gün yeni şeyler öğreniyoruz yupiiiii.

görüştüğüm bir iki avukat abi şansımın çok olmadığını söyledi ve bende hayatıma devam ediyorum. zaten 10 yılda geçti artık bu konuyu unuttum gitti.

Üst Alt