Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazası ve vergi indirimi raporları farklı mı?

mesut123.

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben iş kazası malüliyet tespiti için heyete girdim hala sonuçları bekliyorum.Vergi indirimi için ayrıyeten heeyte mi girmem gerekiyor?

%60 iş göremezlik raporu aldım bu rapor vergi indirimi için de geçerli mi?Neye yarıyor.

.

Merhaba,

Engelli sağlık raporunuzla vergi indiriminden yararlanmak istiyorsanız,
Çalıştığınız yerden dilekçe alarak vergi dairesine başvurmanız gerekiyor.

http://www.engelliler.biz/forum/sak...yararlanabilir-sorularinin-cevabi-burada.html

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Ayrıca
http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Geçmiş olsun

Ama siz iş göremezlik raporu aldığınıza göre işten ayrılmışsınız sanırım :confused:

O da şu şekilde oluyor;

Geçici iş göremezlik ücreti sigortalı olarak bir işyerinde çalışmakta olan kişinin işyerinde bir kaza geçirmesi veya işiyle alakalı olarak meslek hastalığından ötürü rapor almış olması veyaherhangi bir rahatsızlığından dolayı rapor almasıyla, çalışanın rapor tarihinden önce 90 (doksan gün) prim ödemiş olması şartı ile rapor parası alma hakkına sahiptir.
Kadın sigortalılar doğum yapması durumunda doğumdan önce 8 ve doğumdan sonra da 8 hafta olmak üzere doğum parası, rapor parası alma hakkına sahiptir. Çoğul hamileliklerde süre, doğumdan önce 10 hafta olmaktadır. Doğum yapan kadının rapor parası almasında da yine 90 günlük prim şartı aranmaktadır.
Sosyal Güvenlik Kurumu sigortalıya geçici iş göremezlik ödeneğini(rapor parasını) alınan raporun 3. gününden itibaren ödemeye başlar. Ancak ilk iki günlük raporun ücretinin işveren tarafından ödeyeceğine dair Yasada düzenlenen bir kanun maddesi yoktur. 1 veya 2 gün rapor alanlara Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından rapor parası ödenmez. iş kazası sebebiyle alınan raporlar için Sosyal Güvenlik Kurumu rapor alınan her günü öder. Ayrıca iş kazası raporlarında geriye doğru 90 günün olup olmadığına da bakılmaz.
Geçici İş Göremezlik Ödeneklerinin veya bağlanacak gelirlerin hesabına esas tutulacak günlük kazanç; İş kazasının veya doğumun olduğu tarihten, meslek hastalığı veya hastalık halinde ise iş göremezliğin başladığı tarihten önceki on iki aydaki son üç ay içinde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 80. Maddesine göre hesaplanacak prime esas kazançlar toplamının bu kazançlara esas prim ödeme gün sayısına bölünmesi suretiyle hesaplanır.
Sigortalılara istirahatli kaldıkları her gün için Geçici İş Göremezlik Ödeneği ödenmesi gerektiği, geçici iş göremezlik ödeneğinin yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı tutarında, Ayakta tedavilerde ise günlük kazancın 2/3 ‘ ütutarında ödenek verilmektedir. Bu ücretler SGK tarafından hak sahiplerine daha öncesinden PTT aracılığıyla ödenirken 09.07.2012 tarihinden itibaren artık Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden ödenmektedir.

vergi indirimi farklı dostum bu iş göremezlik farklı. ikisi de ayrı ayrı çok önemli.

ssklı çalışan yada emekli olmak için sskdan faydalanacaksan vergi indirimine başvurmalısın. aynı zamanda bir yerde ssk lı olarak çalışacaksan da vergiden muaf olmak için vergi indirimine başvurabiirsin.
bunun dişinda. eğer bir iş kazası sonucu bu raporu aldıysan sürekli iş göremezlik içinde iş gücü kaybı raporun zaten elinde sürekli bir maaş sana bağlanabilir.

bunun için sgk ya müracaat etmelisin. vergi dairesi vergi muafiyeti ve erken emeklilik için (ssklılar için)
bildiğim ve yaptığım kadarıyla.

Yani yeniden bi heyete daha mı girmem gerekiyor benim bu raporda 3 5 ay bekletiyormu?
vergi indiriminde de % 60 çıkarmıyım ki?

Üst Alt