Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazasında raporlu günler emekliliğe sayılır mı? Ne zaman emekli olurum?

Sporcu

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Siteye yeni üye oldum,herkese selamlar

1993 yılının 6.ayında işe girdim ve 6 gün içinde iş kazası yaptım ve sol el amputasyondan dolayı 1995 2. aya kadar raporlu kaldım.
1995 2. aydan itibaren tekrar çalışmaya başladım ve aralıksız olarak çalışmaktayım.
Rapor oranım yüzde 45'tir. Vergi indiriminden faydalanmaktayım.
Emeklilik gün hesaplamasında 1993 6. ay mı ? yada 1995 2. aydan itibaren hesaplama yapılacak.
Toplam 5300 ödenmiş günüm var ne zaman emekli olabilirim?

Teşekkür ederim

Merhaba Hoş geldiniz,
SGK hizmet dökümünüzde ilk priminizin yattığı gün işe giriş tarihinizdir.Bu kısmı pek anlayamasamda 1993 yılının 6.ayında işe girmiş ve 6 gün içinde iş kazası yaptım derken muhtemelen 1993 yılında bir gün dahi priminizin yatmış olduğunu düşünerek,
06.08.1991-05.08.1994 tarihleri arasında işe başlayanlar 16 yıl sigortalılık süresi ve 3760 prim günü doldurması koşuluyla emekli edilirler. 1993 yılında 18 yaşını tamamlamışsanız 1993+16=2009 emeklilik hak ettiğiniz yıl, prim günününüzde 5300 olduğundan,vergi indirimide olduğuna göre başvurmanız halinde emekli edilirsiniz.
Not:Raporlu olunan günler prim günü olarak dıkkate alınmaz.

bende 1988 den sigorta başlanğıcım var stajer olarak ama 1992 de ödemeye başlanmış pirimim 4663 ödenmiş pirimim var

Bu durumda benim işe giriş tarıhım 1992 mi yani sigorta kartımda 1988 yazıyor ama raporumda yok pirimim doldurup çalışma hayatıma son vermeyi düşünüyordum bu durumda pirimimin gün sayısı artıyor dimi

1992 yılı ilk ssk lı oldugunuz tarihtir..

tesekkür ederim sagol ama bu işe canımı sıkdı dogrusu gercekden tuaf bir durum ssk kartımda 1988 yazıyor ama pirim 1992 de öden miş diye gün sayım değişiyor

bu benim daha çok çalışmam gerekecek anlamına geliyor of yaaa

Sigorta başlangıcı uzun vadeli sigorta kollarına ilk primin ödenmesiyle başlar.
Stajyerlerde prim uzun vadeli sigorta kollarına değil,iş kazası meslek hastalığı için kısa vadeli sigorta kollarına ödenmektedir.
Stajyer sigortalılığında amaş yaşlılık değil sağlık sigortasıdır.

Tüm verilen bilgiler için teşkkür ederim arkadaşlar sağolun iyi geceler

Üst Alt