Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazasından %10 raporla bağlanacak gelir kaç TL olur?

Konular
2
Reaksiyonlar
6
Arkadaşlar merhaba % 10 oranım var 2021 de kaza yaptım o zaman ki 3 aylık brüt maaş toplamı 21.780 ₺
Maaşım ise asgari ücretin 1.8 katı hatırladıgım . Maaş olarak 2024 de ne bağlanır ? Sgk başvurdum baglanacak.

21780’i 3’e bölüyoruz. Aylık ortalama maaşın 7260TL.

Bakıma muhtaç isen bu rakamı 1 ile, değilse de 0.7 ile çarpıyoruz. Bakıma muhtaç olmadığını varsayıyorum, 0.7 ile çarpınca 5082TL çıkıyor.

Bunu da rapor oranın olan 0.1 ile çarpıyoruz ve maaşın 508TL oluyor.

Bu rakamı kaza yaptığın tarihten bu yana olan emekli zam oranı ile çarparak son maaşa ulaşabilirsin.

Mesela kazayı 1 temmuz 2021 tarihinden önce yaptıysan:

2021/2
2022/1
2022/2
2023/1
2023/2
2024/1
2024/2
2025/1

Maaş zamları ile sırasıyla çarpacaksın. 1 temmuzdan sonra yaptıysan 2021 2. Dönem zammını dahil etmeyeceksin. 6 aylık zam yapıldığı için 1/2 diye yazdım.

@Abbuk, çok teşekkür ederim kazayı ben nisan ayında yaptım ama maaş bağlama 25.10.2021 olarak gözüküyor

Abi birşey daha soracagım peki diyelim 2025 ocak ayı emekli maaşı %20 bu benim maaşıma %20 olarak mı yansıyor yoksa verilen zam oranım kadar mj yansıuoe

Maaş bağlama tarihi, o tarihten bu yana biriken maaşınızı toplu olarak alacaksınız demek oluyor. Edevlette ‘günlük ödeme’ kısmından takip edebilirsin.

Emekli maaşına ne kadar yapılırsa sizin güncel maaşınıza da o kadar yapılacak. Yani dediğiniz gibi yüzde 20 civarı olur

Abi varolasın teşekkür ederim

Arkadaşlar bu iş göremezlik maaşı sgk maaşı söylüyor 22 sinddn 22 sine alacagımı söylüyor ama geriye dönük toplu parayı ne zaman alacagımla ilgili birşey demiyor . Hangi banka yatmışmı yatmamış mı gibi bunla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim e devletde gözükmüyor ilk defa alacagım

Moderatör tarafında düzenlendi:
E devlet emekli aylığım diye sorgula orda birikmiş aylık diye yazar bankada genelde ziraat bankası oluyor

Müslüm abi orada gözükmğyır ama nee maaş gözüküyor ne birikmiş . Gidip bankadan mı çekmem gerekiyor yoksa hesaba mı yatıyor

Sgk aradogımda bana 22 sinde maaş alacaksın diyor ben bundan birşey anlamafım

Üst Alt