Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kazasını iş-trafik kazasına çevirebilir miyiz?

Eray0619

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Motosikletli kurye olarak calısıyorum sipariş dönüşü kaza yaptım hastaneye girişim trafik kazası diye yapılmış.. Kazadan 1 hafta sonra hastaneden cıktıgımda ifadede ve trafik tutanagımda calısırken kaza yaptıgını belirttim ayrıca ameliyatını yapan doktorda calısırken kaza yaptıgını ameliyat raporunda belirtti. İşveren sgkya bildirmemiş %16 sürekli iş gücü kaybı raporum var nasıl bir yol izlemeliyim
9 ay önce kaza yaptım karsı taraf %100 kusurlu
Asgari ücret
Yaş 27

Son düzenleme:
sizin kaza zaten trafik iş kazası.
ama iş hukuku kısmını geçip, direkt karşı tarafın trafik sigortasına başvurmanız sizin için daha mantıklı, çünkü sigorta şirketidnen, dava sonucunu beklemeden kısmi bir ödeme alırsınız. sonra da tahkime başvurup kalan kısmı kısa sürede tahsil edersiniz. iş mahkemesinde işverene karşı dava da açabilirsiniz ama bu dava çok daha uzun sürecektir.
%16 işgücü kaybına fazla güvenmeyin, raporda hangi yönetmeliğe göre verildiği yazar, o yönetmelik işinize yarıyor mu ve ayrıca verilen rapor yönetmeliğe uygun mu diye kontrol etmeniz lazım. yoksa tahkime başvurduktan sonra sizden tekrar rapor istenebilir.

ben sizin yerinizde olsam, önce sigorta şirketinden tazminatımın tamamını alır, sonra da kazanın iş kazası olduğunu tespit ettirip engelli maaşı almaya çalışırdım.

Sgkya gittim işveren iş kazası diye belirtmiş gerekli evrakları doldurup getirmem söylediler raporu aldıgımda %18 oldugunu gördüm raporu Konya selcuk üniv. Adli toptan aldım avukatta su an dosyalarım 6 ay sonra sonuclanacagını söyledi.. SGK sürekli iş göremezlik maasınıda sordum basvurabilirsin dedi.. Yüzde 18 le ne kadar tazminat alabilirim

Üst Alt