Merhaba değerli forum sakinleri, (Bu konu için özellikle Kalem Melek ablanın da yorumunu görmek isterim) Bir çoğunuz belki biliyorsunuzdur devlet İŞ-KUR aracılığı ile hafif derecede engele sahip (%40 - %69 engeli bulunanları) engellileri özel sektörde işe aldırıyor fakat bunun taşeron ile hiç bir farkı olmuyor yani engelli olan hiç kimse bu firmalarda kadroluymuş gibi emekliliğine kadar çalıştırma garantisi altında değil. Firma iflas etse, kapatılsa veya başka bir nedenden ötürü işinize son verildiğinde hem önceden almış olduğunuz engelli maaşınızı kaybetmiş olacaksınız hemde tekrar kapı kapı dolaşıp duracaksınız. Ben diyorum ki devlet bu işi tam teşekkürlü bir hale getirse yani engelli çalışan alacak olan firmalara aldıkları çalışanları kendi istekleri olmadığı sürece işten çıkarmama zorunluluğu getirse, ve işveren çıkartmakta direttiği zaman gerekli tazminatını ödemek zorunda olsa daha iyi olmaz mı sizce de? Bu sayede en azından az da olsa çalışma durumuna sahip engelli arkadaşlarımız özel sektörde iş sahibi olurken aynı zamanda üç aylık beklemek yerine maaşlarını da hakkıyla almış ve sigortası da yattığı sürecede emekli olmuş olacaklar. Mesela benim %69 engelim var fakat hafif derecede ki işlerde çalışabilirim ama özel sektöre güvenemiyorum bir kaç ay iş verdikten sonra çıkardıklarında ortada kalmaktan korkuyorum çünkü sonuç itibari ile almış olduğum engelli maaşımda sigorta primlerimin ödenmesiyle kesintiye uğramış olacak bu riski de göze alıp hiç bir yere başvuramıyorum siz neler düşünüyorsunuz bu konu hakkında lütfen duyarsız kalmayın ve sizde varsa ekleyecekleriniz yorumlayın.