Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş-kur aracılığıyla özürlü raporu talep edince hastane ücret ister mi?

korkusuz

Üye
Konular
33
Reaksiyonlar
1
Merhaba; bir arkadaşım özürlü raporu almak istiyor iç hastalığıyla ilgili fakat sağlık güvencesi yok.
işkur aracılığyla heyete gitmek için başvuru yapsa; hastanede heyete girmesi ve tahlilleri için ücret talep edilir mi
daha önce sitede ücretsiz diye okumştum tam emin değilim
bilgilnediriseniz sevinrim
hayılrı günler

Evet, her hangi bir kurum sevkiyle hastaneye giderseniz, rapor için ücret talep etmezler. Ama unutmayın, sevkli rapor talebi olunca, hastane raporu elden teslim etmez, doğrudan sevk eden kuruma gönderir.

ben de iş kurdan başvurdum sevk aldım ama raporumu kendim aldım bana teslim etiler

O halde, şans diyelim... Ederlerse ne ala...

Bashekim yada Bashekim yardimcisiyla gorusup odeme yapamayacak durumda oldugunuzu belirtirseniz sizden muhtarliktan fakir kagidi almanizi istiycek ve raporu ucretsiz alabileceksiniz normalde bole bir prosedur oldugunu biliyorum fakat hala gecerli mi bilemem.Iyi sanslar.

raporu almak dert değil ücret mevzusunu soruyrum soruyu anlamdan tam okumadan cvp vermiyeilm
tahmin üzerinede cevap vermiyelim lütfen ücretsizz bu yolla alan olduysa onun blgilerine ihitiyacımız var ve tam bilen
Arkadaşlar sorunun cevabı Oturanboğa arkadaşımızın dedği gibi cvp vermenizi rica ediyorum.
kendim için olsa gider işkura başvurur öğrenirim bende sizden aldığım cvbı o arkadaşa iletcem
saygılar

Kurum aracılığıyla gidersen ücret istenmez. Raporu elden teslim etmeleri de şansa bağlı. %90 elden teslim etmezler...

iş-kurumu aracılıyla gönderildiğiniz için(bu uygulama tüm resmi kurumlar için geçerlidir) herhangi bir ücret ödemeyeceksiniz.
raporun aslını ,sevkini istediğiniz iş kurumu şubesine, hastane tarafından gönderilecektir. rapor aslını(iş-kurumu kendisine bir suret almak koşulu ile),ancak buradan tarafınıza teslim edilecektir.

İlginiz ve cevaplarınız için çok sağolun arkadaşlar.

Merhabalar bende işkur dilekçesiyle başvurdum hastaneye ve rapor hazır olduğu halde elden bana teslim etmiyorlar.Resmi dilekçeyle başvuru yapılmış bu kuruma gönderilecektir deniyor.Ama İşkurda ki görevlilerde postayla gelmesi çok uzun sürer siz kendiniz teslim alın bize getirin diyor. Arada kalmış durumdayım;çok uğraştım bana teslim etmediler mecburen işkura postalanmasını bekleyeceğim.
Bu arada kendi raporumu görmeme ragmen incelemek için bi kaç dakikalığına dahi elime vermediler. Rapor benim ama...:confused:

Herhangi bir kurum kanalıyla gitmenize gerek yok eger amacınız ozurlu raporu almaksa yukarıda belirttigim uygulama sanırım hala gecerli ve sizden hicbir ucret talep edilmez.
(Hicbir geliri olmayanlar icin)

raporumu elden aldım raporu kişisel müracaatla almıştım ama raporda sevkeden kurum işaretli. 6 tane muayene ücreti çıkmış her dolaştığım doktora 5 tl kesmişler benden az önce eczaneden öğrendim.Böyle saçmalık mı olur.

Üst Alt