Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş kurmak istiyorum. Nereden kredi alabilirim?

tarihci557

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar şuan özel sektörde çalışıyorum ancak kendi işimi kurup kendi işimi yapmak istiyorum. Ancak bunun için yeterli sermayem yok ne iş kuracağıma ve nerede kuracağıma karar verdim.
Sizden isteğim bu işyerini açmak için gerekli prosedürler hakkında bilgi almak ve kredi alabileceğim kurum yada bankaları öğrenmek yardımcı olursanız sevinirim.
Kurmayı düşündüğüm iş mini market şeklinde olacak ve aynı zamanda tekel ürünleri satışı olacak bu tarzda bir işyeri açmak için ne yapmam gerekir yardımcı olursanız memnun olurum.
Saygılar.

eğer özürlü olduğundan kredi kullanmak istiyorsan bildiğim kadarı ile halkbank veriyor ama ilk istenen şey ilk defa vergiye tabii olman gerekiyor yani daha önce işyeri açmamış olmalısın
2 yıl önce 5000 tl veriyordu şimdi ne oldu bilmiyrum

5000 tl krediyle ne iş yapcakki:D
gayri menkulun varsa ve araban hipotek yap hemen alırsın .
iş yeri açmayla ilgili prosedurlaride mali müşavirlik bürosuna git istemediğin kadar yardım ederler
sanan herşeyi anlatırlar.
koly gelsin

sağolun arkadaşlar üzerime birşey yok ilk defa iş kuracağım.
Eğer olmazsa babamın evi üzerime almam gerekicek gibi gözüküyor.
yarın halk bankasına gidip soracağım bakalım ne cevap verecekler.
5000 tl hiçbir işime yaramaz bu rakamla iş falan kurulmaz şayet bu kadar kredi veriyorlarsa vay halime

selahattin kardeş bankaya halk bankasına sorunca ne kadar kredl veriyorlar birde şartlarını ögren buradanda paylaşırsan sevinirim

tamam taner kardeş yarın bankayla konuştuktan sonra detayları buraya yazarım hayırlı geceler size

Arkadaşlar Halk Bankası Girişimci destek kredisi adı altında iş kuracaklara kredi veriyor uygun koşullarda ancak bunun için üretim sektöründe bir iş kurmanız gerekiyor ve bu iş için üniversite bitirmeniz yada yapabileceğinize dair sertifika/belge göstermenizi istiyor eğer bu şartlara uygun biriyseniz size iş yerini açabileceğiniz krediyi sağlıyor. Ben bugün gittim konuştum aldığım bilgi bu oldu ben hizmet sektöründe iş kurmayı düşündüğüm için faydalanamıyorum ancak faydalanacak arkadaşlar varsa gidip detaylı bilgi de alabilirler. Bana özelden de sorabilirler bildiklerimi anlatırım.
Ziraat Bankası ve TEB ile görüşeceğim onlardan alacağım bilgileride burada paylaşırım.

Arkadaşlar iş kuracaklar için artık sorunlar büyük ölçüde aşılmış durumda.
Ayrıntılı prosedüre girmeden söyleyeyim.
Işyeri açmak veya işi geliştirmek veya modernize etmek için bankaların hepsi kredi veriyor. Bir müddet ödemesiz ve uzun vadeli.
Bu kredilere ise kosgeb ve kredi destek fonu adındaki kuruluşlar yol gösteriyor ve yardımcı oluyor.
Bu kurumlar her yerde varmı bilemiyorum ama kayseri'de var.
Selamlar

Ali bey ayrıca bankalarla problemin olmaması gerekiyor yani merkez bankası kayıtlarında negatif olmaman lazım ki kredi kullanabilesin.

kosgeb iş porojesi olmayanlara olsa bile beğenilip onaylanmayanlara kredi vermiyor bilgilerinize.

kaynak ben.başvurdum bu cevabı aldım.

projem var elimde ama ben üretim faaliyetinde bulunacak bir iş kurmayacağım. kuracağım iş hizmet sektöründe olacak acaba kosgeb buna da olanak sağlıyor mu?
Benim için en önemli konu bu. Bankalarla görüştüm birçoğu evet kredi veriyor ancak ipotek istiyorlar. Yani elinde birşey yoksa yine kredi alamıyorsun.

kardeş finans banka git
ordanda bi mali müşavire git
esnaf odaları vs kosgeb felan bunlardan kredi almayı unut en az 1 yıl faliyet şartı arıyolar :D
kıolay gelsin ....
işi kurduğun kadarda öz sermayen olması gerek iş yapana kadar o para sana bakıcak hizmet sektörü dediğine göre bu işlerden anlıyan pazarlama uzmanı al işe.
açılış yaparken muhasebecine söyle ona sana sorar ama tekrar masraf yapmamak için sigortalı işçide çalıştırıcam dersin . sonra bu işlem için tekar send en para istemezler.
işyerine alcağın demirbaş eşyalar mesela örnek veriyorum bi tane plazma tv bu ve buna benzer yani
herzman satılabilecek eşya araç ve gerek bunları alırken fatura kestirme işerin kötüye giderse kapanış yapınca devlet bide bunlardan kdv alıyor.

memur sigortalı calısan olmıyanada verıyorlarmı kıredıyı

Bu devirde ne isi kuracanki fikri olan varsa soylesin bizde kuralim

Kosgeb den kredi alınması gibi bişi söz konusu değil arkadaşlar.Ben kosgebin girişimcilik kursuna gittim sertifikamı aldım.Önce bu kursa gidilip iş projesi hazırlanıp kosgebden geçer not alman gerekiyor.Kosgeb tamam projen uygundur derse sen kendi sermayenle iş yerini açıyosun.Yaptığın her harcamayı faturalandırıyosun ardından bu faturaları kosgebe götürüp fatura tutarı kadar parayı alıyosun.Bu paranın 30 bin lirası hibe ediliyor 70 bin tl ise ise vadeli olrak geri alınıyor.toplam 100 bin tl.Bildiğiniz gibi kosgebe gidip bana kredi verin işyeri açıcam derseniz size aynen bunu anlatırlar.Nakit para falan vermiyor yani.

Üst Alt