Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş-Kurun cezasından kurtulmak için işe alındım, deneme süresi dolmadan atıldım?

banderas

Üye
Konular
24
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar ben yeni bir işe girmiştim bu işyeri benle 2 görüşme yaptı almayacak gibi davrandı rahatsızlığımdan dolayı daha sonra iş kurumu cezai işlem uygulayacagını söylediki beni alelacele aldılar 2 ay sonra deneme süresinden sonra sendikaya üye olacağımı söylediler çok net bir şekilde bu gün konuştum yarın konuşuruz diye salladılar zannedersem çıkaracaklar çünki cumartesi/pazara geliyor ve pazartesi de fabrikaya sokmayacaklar ,

Kısacası kullanıldım bir firma daha tarafından kullanıldım deneme süresinde taraflar tazminatsız ve ihbarsız çıkarma koşulu var ,

Ama şu andaki yapılan durum ayrımcılık beni çıkartırlarsaki çıkaracakları kesin ne yapayım ne demem lazım çıkarmaları için hiçbirşey yapmadım lütfen paylaşımlarınızı bekliyorum acil.

İşkur'a şikayetini bildire bilirsin...

Kardeş ben sana bişiy söyleyeyim ben işkurdakileri başbakanlığa birde il müdürüne şikayet ettim iş kur şefi atıp tutuyodu biz şöyle yaparız böyle yaparız alım süreci var 37 gün şimdi 30 oldu ben bu firmayla 2 ay önce görüşmüştüm almadı 3.ayımda girdim iş kur idare ediyor zaten gönderirkende çalıştığım fabrikanın sorumlusu hemşerim demişti.

Öyle şey olur mu ya ?? yaptıkları çok kötü eğer durumun veya tanıdık varsa kanalın birini ara haber yaparlar??

böyle pislikleri arkadaşımızında dediği gibi medyaya taşıyabilsek ne güzel olur.. o zaman belki biraz da olsa akıllanırlar..

teşekkürler..

Deneme süresinde işveren işten çıkartabilir. İlla ki bir gerekçe de bulur. İş-Kur'a şikayet etmek ve işvereni zorlamaktan başka yol yok...

star televizyonunda erol var .

Yazıklar olsun ne diyeyim yazıklar olsun.

---------

Ben bu kadarınada pes derim artık.

bende internet üzerinden işkur u şikayet ettim nedenide özürlü raporunda ''ağır işlerde çalışamaz''ifadesinin hiçbir önemi olmadıgı ve işverenin beni ağır işlerde çalıştırabileceğini söyledi kelimesi kelimesi aynen böyle diyorki bu işler tuzunun kuru olup olmamasına bağlı eğer evin kira ise çolunçocuğun varsa iş ağır mağır denmez öyle bir çalışılık ki diyor HAYRET BUNU DİYEN İŞKUR İŞVEREN DEĞİL

Bunlar işverenden mi yana işçiden mi yana anlamadım yoksa işin içinde bilmediğimiz bir şeyler mi var acaba?

Bunların neyden yana oldukları belli ama o kadar kolay değil başbakanlık konuyla ilgileniyor ve şikayetlerde iş kur personeline sıkıntı yaşatıyor ben elimden gelenin 10 katını yapacağım bu sefer.

herkes baskı yapsa daha derinden olur aslında

Engelliye engelliler bile yardım etmiyorki nerde kaldı engelsizler yardımcı olacak ,

İnanıyorumki benim için herşey çok güzel olacak ama bana bunu yapmaya hakları yoktu ben kullandılar ve o arada beni kadrolu olarak çağıran işyerlerine gitmememe sebeb oldular beni bu duruma düşürdüler benim borçlarım taksitlerim var benim bakmakla yükümlü olduğum bir eşim var o da kriz bahane edilip çıkarılmıştı işveren işsizlik maaşlarını bile aldırtmadı öyle bir maddeden çıkardı,

Bu gün cuma Allah hepsinin cezasını versin bana yaptıklarının bize yapılanların cezasını çeksinler.

başbakanlığa şikayetler nasıl yapılıyor izlenecek prosedür nedir?

Başbakanlık sitesinden bakabilirsin sanırsam =)

Ben iş kurdan takip ediyorum fabrika satılıyor diye beni çıkarttılar ama fabrika satılana kadar daha 1,5 2 ay var ve engelli alma zorunluluk süresi 1 ay iş kur la konuştum sıkı bir takipçiyim zannediyolarki eskisi gibi 2-5 ay idare edilecekler .

Ben buradaki işkura hiç güvenmiyorum

----------

özürlüleride bu sözleşme içine katıyorlar ya nedesem az gelir

arkadaşlar BİMER diye bir kurum var.başbakanlığa bağlı.google dan bimer yazarsanız girersiniz.burdan istediğiniz şikayeti yazabiliyorsunuz.devletin tüm organlarına gönderebiliyorsunuz.eğer topluca aynı konuyu şikayet konusu yazarak gönderirsek mutlaka sonuç çıkar.ve mutlaka cevap geliyor.cevap gelmesse tekrar yazın.bimerde bulunan çalışanlar ilgili konuyu hemen ilgili bakanlığa yönlendiriyorlar.ilgili bakanlıkta size bilgi gönderiyor.sizde gönderdiğiniz tarih ve sayı numarasıyla takip ediyorsunuz.;)
ayrıca özürlüleri işten çıkarma konusunda iş avukatlarına başvurursanız mutlaka lehinize bir karar çıkabilir.en azından haklı olduğunuz bir gerçekse manevi tazminat alabilirsiniz.hukuk devletinde yaşıyoruz.hakimler mutlaka lehinize karar verir.%80 çünkü normal bir çalışan değiliz adı üstünde özürlü çalışanız işverende bunu bile bile bizi işe alıyor çıkarırkende hesabımnı vermeli!!!!!!!!!!

arkadaşlar malesef hep ezilen engelli ve yoksul kişiler oluyor kimse yoksulun ve engellinin yanında değil sadece parası olan veya güçlünün yanında olmayı seçiliyor eger gerçekten birşeyler yapılması gerekiyorsa ilk olarak işci bulma kurumlarından başlanaçak bura düzeltirirse birşeyler olur

evet haklısın ilk önce işkur dan başlıyacaksın ,yep yeni bir yönetim ,yep yeni bir zihniyet....

arkadaslar calısma bakanıygını engellı sıtesınde bı yazısını okudum 1998 de alınan raporun devamlı oldugunu ıs yerıne gırerken verılen derejenın devamlı oldunu yazıyo o raporun yenı tarıhe gerk kalmadan vergıden muaf olarak ısleme koya bılırmıyım eskı raporumu

şikayet edeceğim tabiki daha çıkş kağıdımı bile imzalatmadılar ve beni cezadan kurtulmak için aldılar işkurun bütün evraklarında daimi olarak geçiyor bu ne demek peki bir anlamı yokmu .

----------

desteklerinizi bekliyorum.

işkur yetersiz yani sessiz kalıyor işverene karşı,afedersin dut yemiş bülbül misali.bu konuların takipçisi işkur olması lazım.işveren istediği gibi ,işine geldiği gibi hareket ediyor.ben sürekli olarak internet üzerinden işkur un özürlü iş ilanlarına bakıyorum genelde boşalan kadrolar hep aynı ,şirketler aynı ,acaba orada özürlü bireyler niye sürekli olarak işten ayrılıyor o şirketlerden.demek ki var bir neden işkur un bu nedeni bulup gidermesi lazım

Ben de sikayet ettim bimerde sorusturma istedim son 2 aydir yapilan toplu gorusmeler neticesi hic bir firma engelli almadi diye ve iskur goz yumuyor diye sorusturma acildi

İşkur tarafından yapılan Engelli alımları için özel sektörce toplu görüşmeler yapılmakta fakat bu görüşmeler sadece görüşme boyutunda kalmakta işkur kısaca engelli açığı bulunan firmalara görüşme sonrası cezai işlem uygulamamakta bu durumda bir çok engelli bireyi mağdur etmekte , sorunun en önemli nedeni ise bimer yapılan şikayetleri sadece ilğili bakanlığa iletmekte bakanlık cezai işlem uygulamayan ile il sadece klasik bir takım cevaplarla konuyu kapatmakta asıl sorumluluk bu konuda bimer iletişim merkezine düşmekte yapılan şikayetlerin bimer,e hiç bir getirisi yaptırımı yoktur takip yok yaptırım yok o halde bimer e şikayet etmek durumu düzeltmemektedir bakanlık ise konuyu sadece iletmekte kalmakta başkaca bir inceleme soruşturma açmamaktadır Özel sektörde alması gerekli olan Engelli alımını yapmamaktadır bu konuda bimer ne yapmayı düşünmektedir

Üst Alt