Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş merkezindeki tuvaleti kullanamıyorum. Nereye şikayet edebilirim?

*Sevgili*

Aktif Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
25
Benim çalıştığım yere en yakın bir iş merkezinin tuvaletini kullanabiliyorum.Ancak girişinde 10 santimlik bir basamak var doğal olarak araç burdan çıkamıyor.Ben bikaç kere bu durumu oranın yetkili kişilerine ve son çare olarakta En üst müdürüne kadar ilettim.Müdürün açıklamasına bakalım :" burada dahA önce engelli çıkışı vardı ama insanlar takıldığı için kaldırdık" ...Biraz daha ısrar edince her seferinde dedikleri gibi"tamam toplantıda gündeme getireceğiz bu konuyu merak etmeyin" denildi yine..

Ben bu durumda iş merkezinin bu durumuna karşı ne gibi bir tepki verebilirim ? Merkezi şikayet etme gibi bir hakkım varmı? iş merkezinin oraya çıkış yaptırmak gibi bir zorunluluğu varmı ?

Kimse bişiy bilmiyormu yoksa yanlış yerdemi sordum soruyu ? :)

Tabii yanlış yere açınca gözden kaçmış :)

Özel mülk olduğu için mevzuat açısından bir dayanak yok maalesef. Ama sürekli süreki konuyu iletip sorun çıkartmanı öneririim :) Ne kadar üstte birilerine ulaşıp mesele olursan o kadar çabuk çözülür sorunun.

10 cm"i geri geri cıkmayı denedin mi? bi arkadasın varken bir dene, ama tek basına deneme allah korusun dusmeni istemem.. ama eger düzgün bir sandalye kullanıyorsan ve anti tipperın varsa 10cm"i düz bile cıkabilirsin.. ama dediğim gibi tek başına deneme lutfen..

maalesef.Aracım öyle çok kullanışlı bişey değil.ufak tefek yerlerde bile takılıyor.Ama ab ye girmek isteyen bir ülkenin şehrin göbeğindeki bir iş merkezinde insanlar takılıyor diye rampayı kaldırması çok çok yanlış.Tuvalet ihtiyacı insanların en temel ihtiyaçlarından birisi.Biz ab yi rüyamızda bile göremeyiz o ayrı meselede en azından ülkemizde insanlık ölçütleri içinde yaşayabilmek isterdim.Dışarıya çıkarken tuvalet ihtiyacım olursa ne yaparım diye tedirgin olarak çıkmak istemezdim.Tuvaletim gelmesin diye Çay içmeden su içmeden sokağa çıkmak istemezdim.Bazı zaman Altımıza hasta bezi bağlayarak sokağa çıkmak çok acı..

bülent beye katılıyorum sevgili melike yapacağın şey,ısrarcı ve bıktırıcı olmandır.

Kışlahan iş merkezinin girişine engelli rampası yaptırmayı başardım arkadaşlar.Güle güle kullanalım :)

Harikasın şekerimiz...:)çok sevindim...Olması gerekeni ille birileri ağlayınca yapmasalar ne iyi olurdu...:eek:Duyarlı olunması için sanıyorum hem bağırmak hemde gözlerine parmağımızı sokmak lazımki etraflarında yaşlı sakat çoluk çocuk olduğunu fark etsin bazı insanlar, o rampa sadece sana değil kii düşünecek olsalar...

İlla ki dürtmek lazım , kendiliklerinden düşünme yetisine sahip değiller ne yazık ki ...
Senin adına çok sevindim şeker :)

arkadaşım çalıştığınız yere yakın yani o iş merkezinde bulunan bi iş yerinde çalışmıyosunuz yani sırf engellisiniz diye herşey size göre uyarlanmaz illede şikayet edercekseniz işyerinizi şikayet edin orda hem tuvalet olmalı hemde engelli çalışştırdığı için onada uygun olmalı bana kızacaksınız ama bu böle

Teşekkürler arkadaşlar.Evet bu rampa sadece bizim için gerekli değil.herkes için gerekli.Yaşlılar için,Çocuk arabalı bayanlar için ki onlardanda çok kez şikayet aldıklarını söylemiş yetkili kişiler.Ama ilk öncelikle bizler için çok gerekli olduğuda kesin..
ticet77 arkadaşım sırf engelliyiz diye herşey bize ayarlanmak zorunda evet.Bir toplumun gelişmişliği insanlara verdiği değer ile ölçülür bu birincisi.İkincisi ben bir iş yerinde çalışmıyorum.dışarıda çalışıyorum.Bu sebeple kullanabileceğim tek tuvalet bahsettiğim iş merkezinde.Üçüncüsü eleştirmek yerine taktir etmenizi beklerdim.Bu zihniyetle yaşamaya devam ederseniz hiçbir yere gelemeyiz biz toplum olarak...

haklı mucadelenizde başarıya ulaştıgınız için tebrikler.çalişmalarınızda başarılar ayrıca.

şeker kız bu zihniyetle devam etmemi eleştiriyorsunuz ama genelde komşunun bahçesini eleştiriyoruz neden birazda kendi bahçemizle uğraşmıyoruz olayı demegoji haline getirmenin sinirlenmenin atışmanın manası yok tartışmalara yorumlara kapalıysanız söylersiniz her lafıda alkışlama huyum yok evet çok haklısınız deseydim böle düşünmezdiniz belki bana kızıyor yada nefret ediyorsunuz bu söylediğim sözlerden ötürü ama alkışlanmakta yuhlanmakta aynı sayılır sadece önce hangisine maruz kalınır o bilinmez artı benim zihniyetimi ölçümlere tutmak sizin haddiniz değil bilmem yeterince açık oldum mu?

evet evet merak etmeyin yeterince açıksınız ! Neden halen buralarda bu konuları tartışmak zorunda kaldığımızı çok iyi anlıyorum Teşekkürler :)

sizin tek anladığınız bişey var o da hiçbişey anlamadığınız en azından beni anlamıyorsunuz istediğiniz kadar ironi yapmaya çalışın artık oda sizin tasarufunuzda eleştirilere açık olmadığınız sürece buralarda çok karşılaşırız saygılar...

Pardon siz burdaki konuda neyi eleştiriyorsunuz ben pek anlayamadım ? anlayışım biraz kıttır da benim taktir edersiniz :) ayrıca siz engellimisiniz ?

sizi taktir ediyorum gerçekten başka bişey demekte istemiyorum hayatınızda başarılar

ha buarada bende engelli kategorisindeyim ama zavallı değil daha doğrusu zavallı olmaktan yana değilim acıtasyon çekmiyorum bu son msj artık üstelemeyin kırıcı da olmak istemiyorum lütfen mutlu yarınlar

arkadaşlar sakin olun lütfen gevşeyin :) gerilmeyin ..şimdi her ikinizde arkanıza yaslanıp derin derin nefes alıp verin :) gözler kapalı kafa geride, ellerinizi çekin klavyeden salın aşağı ..çıkın bulutların üzerine :)))

sürekli alışveriş yaptığım bujiterinin girişine de rampa yaptırmayı başardım arkadaşlar :) :)
Sırada birkaç yer daha var :)

Harikasın şeker :) Kim tutar seni :)

şeker kız çalışmalarının devamını dilerim:) bende şu belediyeyi bıktırıp rapmaları düzelttirsem çok güzel olacak ama sağolsun bizim belediye başkanının kalbi kör göremiyor zavallı...

Teşekkürler arkadaşlar.bu gibi somut çalışmalarla insanlara yapılması gerekenleri aşılamak hepimiz için olumlu sonuçlar doğuracaktır eminim.ama yolumuz daha çoook uzun gibi görünüyor..Bazen bu ülkede aklını koruyarak yaşamanın çok zor olduğunu düşünüyorum.Bugün hastaneye gitmem gerekiyordu.Yol baya uzun olduğu için ve aşırı sıcak olduğu için hastaneye şehrimizde henüz yeni çalışmaya başlamış olan tramvay ile gitmek istedim.Tramvay yapılanması güzeldi.engelli girişi düşünülmüştü bu harikaydı.Rahatça binip inilebiliyordu.Rahatça binip serin serin gittim hastaneye.Tamda hastanemin önünde durak vardı."Güzel" dedim içimden."bu da çok iyi". İndim.yola çıkacak yer arıyorum.yok.Her yer kapalı.Kaldırım duvarlarıyla örülü .Herkes atladı kaldırımdan geçti karşıya. Ben Kalakaldım oracıkta.Yardım edeyim diyernler kaldırımdan yola indireyim diyenler bolca var.Var da ben kendim yapmak istiyorum bu işi.Nasıl ki oraya kadar geldiysem tek başıma Karşıyada kendim geçmek hastaneme girip tedavi olmak istiyorum. Madem engelli giriş çıkışı düşünüldü bu tramvay denen araca Peki neden bu engelli insanların durakta inince karşıya geçmesi için 60 70 santimlik aralıklar bırakılmadı ??? Bu projeyi tasarlayan insanlar için bunu düşünebilmek çok mu zor aceba anlayamıyorum...
Bu konudaki şikayetimi de belediye yetkililerine bildireceğim en kısa zamanda..
Bu arada masumseytan bazı şeyler tek başına yürümüyor maalesef. vbu gibi durumlarda çoğunluk işe yarar.Engellilerin çoğu şikayetlerini dile getirse şu an yaşadığımız sorunları hiçbirimiz yaşamayacağız.
Hep beraber hakkını aramak için bastırmalı .Herkes her konuda hakkını aramalı..Kavgayla gürültüyle değil.Hakkaniyetini, yapılan yanlışlığı dile getirerek...

Üst Alt