Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş Okulları mezunu engellilere EKPSS müjdesi

yalnizefe

Üye
Konular
147
Reaksiyonlar
0
Kuraya tabi olan iş okulları mezunu engelli adaylara sınav müjdesi!

Devlet Personel Başkanlığı'ndan yapılan açıklama;
Engelli adayların kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmeleri amacıyla 27 Nisan 2014 tarihinde yapılması planlanan EKPSS/Kuraya başvuru işlemlerine ilişkin "2014 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (Ekpss) Kılavuzu" ÖSYM Başkanlığınca yayımlanmış olup, bu Kılavuzda belirtilen şartlara göre başvuru işlemlerini gerçekleştirmek isteyen "Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi (Okulu) mezunu" adaylar ile daha önceki yıllarda "İş Okulu Eğitim Programları"ndan mezun adayların EKPSS'ye mi, kuraya mı başvuracakları konusunda engelli adaylarca Başkanlığımıza talepte bulunulmuştur. Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde;

1- 2012 yılında "Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde" yapılan değişiklik sonrasında oluşturulan "Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkeziü (Okulu) Öğrenim Belgesi"ne sahip adaylar EKPSS'ye,
2- Talim Terbiye Kurulu Kararıyla "Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi(Okulu) Eğitim Programı"na dönüştürülen "İş Okulu Eğitim Programı" mezunu adaylar EKPSS'ye,

3- 2012 yılında "Özel Eğitim Hizmetleri Yönetmeliğinde" yapılan değişiklik sonrasında oluşturulan "Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi (Okulu) Öğrenim Belgesi"ne sahip olan adaylar ise Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak kuraya, başvurabileceklerdir.

Engelliler Sitesi - İş Okulları mezunu engellilere EKPSS müjdesi

yani sınava başvurabileceğiz ve girebileceğiz öyle mi ? ben bursa nilüfer iş okulu mezunuyum. nilüfer mesleki eğitim merkezi diye de geçer.

birde ösym başvuru merkezine gittiğimiz zaman malum bizim okul iş okulu olarak geçtiği için sistemde gözükmemekte. sistemde gözükmediği için başvuru yapamıyoruz. bunun bir yolu var mı ?

Son düzenleme:
Üst Alt