@
Vtecll ben de 27 yaşında atandım, yani çok erken değildi. Ve o yaşa kadar da boş durmadım. Kurslara katıldım, online de sertifika programlarına katıldım, internetten bir çok iş arama sitesinde üyeliğim vardır. Hiç birinden geri dönüş olmadı, ta ki iş başı yapana kadar
atandıktan sonra 2 geri dönüş aldım başvurumdan bir sene sonraydı
2011 senesinde bir de kpss deneyeyim dedim oturdum 1 sene kadar ders çalıştım, o dönem de engelliler için ÖMSS diye bir sınav açıldı ( sonradan adı EKPSS oldu) ona girdim ama ilk atamada yerleşemedim, çok üzüldüm. İkinci atamada yerleştim. Yani tecrübeli olanlar yazsın demişsiniz, ilk mesajımda belirtmek istememiştim ama 27 yaşına kadar hiç boş durmadan çalıştım diyebilirim. İki üni.diplomam var, sayısını unuttuğum kadar sertifikam var. Hala daha eğitime ara vermiş değilim, yüksek lisans düşünüyorum (örgün olmaz izin alamam ama online tezsiz y.l. düşünüyorum), bunun yanında hala workshop, seminer ve sertifika programlarına katılıyorum (şu an evdeyim koronadan dolayı). Yani olay eğitimse bende fazlasıyla var ama iş hayatında bu bir yere kadar, işverenler bilgi kadar deneyim de istiyor.
Size başka tavsiye edebileceğim bir şey de, sosyal sorumluluk projelerine/gruplarına katılın. Ya da hobi kulüpleri (kitap kulubü mesela). Başta gönüllü olarak katılacağınız etkinliklerle sosyal çevreniz de genişler. İş ararken çevrenin olması iyi bir faktördür. Hiç ummadığınız yerden hiç ummadığınız fırsatlar çıkar karşınıza.
Geç kaldınız diye düşünüp de kendinizi üzmeyin. Her şekilde bir yerden başlanır. Ben önceki mesajımda genel bir kanıyı paylaştım ama arkasından da hiç bir şey için de geç değildir diye belirttim. Örnekleri de var, tanıdığım kişiler üstelik. (kardeşim kadar çok sevdiğim bir tanıdığım var, 32 yaşında hala üniversite sıralarında bu sene mezun olacak iş hayatına anca atılacak, yıllardır mücadele ediyor en sonunda diplomam olsun diyerek üni.hayatına başladı bir yandan okuyup diğer yandan harçlığını çıkarmak için çalışıyor).
Kısaca herşey için önce özgüven gerekiyor, bir yerden başlamak için kendinizi motive etmelisiniz. Umudunuzu kendi kendinize kırmayın, insanların sizin hakkınızda ne dediği çok önemli değildir. Ben size geç kaldınız desem ne demesem ne. Siz kendinize inanın yeter ki...
iienstitü diye bir site var ben 2017den beri bir çok sertifika programına katıldım, dersleri almak ücretsiz. Sertifikayı basılı isterseniz o zaman ödeme yapıyorsunuz ben basılı almadım. Orada satışla ilgili eğitimler var, e-ticaret eğitimi de bir ay kadar önce eklendi. Bir bakın derim.