Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş ve işci bulma kurumunca işe yerleştirilemeyen %40 engellilere 240 tl maaş..?

nusret doğan

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar son çıkan torba yasada iş ve işçi bulma kurumuna müracaat edip herhangi bir işe yerleştirilemeyen %40 ve üzeri engellilere devlet tarafından 240 tl maaş bağlanması karara bağlandı, bu ücreti almak için nereye başvurmak gerekli acaba?

ben kendı kendıme ıs buldum özelde çalısıyomç iş kur o zaman bana ödeme yapsın :) bu boka yaradıkları yok.

bu sorunun cevabını bende merak ettim

Devlet bişey yapmıyor diye eleştirenlere duyrulur bakın devlet iş buluyor iş bulanakadarda maaş ödüyor biraz çalışıp çabalamak gerekiyor herşey devletten beklenmez arkadaşlar.

Biz engelliler bu devlete çok şey borçluyuz

peki nasıl faydalanıcaz bılgısı olan varmı acaba varsa aydınlatırsa sevınırız.. tesekkürler

Rüyamda görsem hayra yormam. Kesin yalan bir haberdir. Hakkımız olan 2022 maaşını bile zar zor verirken bu habere insanın inanası gelmiyor inanın.

Konuyu açan arkadaş haberin kaynağınıda bizimle payllaşsa iyi olur. Kulaktan duyma haberleri buraya yazıp kimseyi umutlandırmaya hakkınız yok. Yöneticilerden rica ediyorum. Birdaha bir konu açılacaksa haberin kaynağınıda bizimle paylaşsın. Yalan haber okuya okuya hazmedemez olduk. Yalana doyduk artık.

SAYIN ARKADAŞLAR ARAŞTIRMADAN HEMEN SAÇMA SAPAN YORUMLARA BAŞLAMAYIN LÜTFEN, İŞTE SİZE LİNK Engelli aylığı 359 lira olacak | İşkur

BİRAZ ARAŞTIRSANIZ SİZDE GÖRECEKTİNİZ....

Yukarıdaki linke baktığınızda 18 yaşını tamamlamış ama işe yerleştirelememiş engellilere işe yerleştirilene kadar 240 tl ödenir diyor. Daha ne yapsın bu devlet, allaha şükür ben kamuda mühendisim bu yazılarım çalışamayan arkadaşlarım için teşekkürler...

Yararlanma ile ilgili araştıracağım zamanım olursa ama sizde nereye başvurmanız gerektiği hakkında araştırma yapın, daha yeni olduğu için çoğu kurum haberdar değil, kanunlaştı ama birimlere genelge gönderilmemiş olabilir.

Ayrıca 170 herşeyi bilmiyor ben devlet kurumlarının yüzme havuzlarında ücretsiz veya indirimli faydalanabilirmiyim diye sordum ordakide bana soruyor öyle bir şey varmı diye sonradan araştırdım ve buldum, yani bazı kanunları kendimize göre bizler araştırmalıyız....

nusret doğon,

harfi harfine katılıyorum sana kardeşim biz istiyoruzki herşey ayağımıza gelsin çabalama çalışma yok ben memur oldum ama ne çaba ve emekten sonra devlette fırsat verdi allah nasip etti memur olduk herkese nasip etsin. arkadaşlarımdan özellikle araştırmadan sormadan okumadan devleti eleştirmesinler bu devlet daha ne yapsın sorarım size.

kesin her ay verirler maaş alan engellilerde hala 3 ayda almaya devam ederler .şu maaşları neden hala böyle eziyet ederek veriyorlar anlamıyorum :mad: yıl olmuş 2013 hala 3 aylık maaş alıyoruz

nusret doğan;

güvenilir bir kaynak değil.Çünkü madem böyle bir yasa çıktı neden başka haber sitelerinde yada engelli sitelerinde yok.Kanunlar da mı gizli yayınlanmaya başladı.Google den araştırdım başka hiç bir yerde sözü geçen haber yok...

Arkadaşım ben bu haberi daha önce birçok gazete de okumuştum işte birkaçı, http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2013/07/10/engelliye-her-ay-359-lira-odenecek , http://ekonomi.haber7.com/sosyal-guvenlik/haber/1047531-engelli-ve-65-yas-ayligi-alanlara-mujde, http://haber.stargazete.com/ekonomi/15-milyon-kisiye-maas-mujdesi/haber-770356 ackurt19 kardeşim başka haber bulamadım diyorsun, demek aramayı bilmiyorsun işte bizim sorunumuz bu doğru arama yapamamak, sadece sızlanmak bir şeyler yapmaya çalışanların önünü tıkamak, daha link isterseniz veriyim ayrıca türkiyenin en saygın gazeteleri konuyu 10 temmuz 2013 günü haber yapmış, bende sonucunu merak ettiğim için yazdım inşallah yasalaşmıştır ama gördüğüm kadarıyla bur da sonucu araştıracak bir topluluk göremiyorum, araştırıp bulursam sizlere yardımcı olmaya çalışırım selamlar...

Arkadaşlar bur da kimse yalan haber yapmaya çalışmaz burdaki herkes bir umut için bakınıyor, dertleşiyor o nedenle gördüğünüz size ilginç olan her haberi paylaşın 10 da 1 i bile doğru çıksa bu bir kazanımdır....

Ackurt sana katılıyorum. Eğerki böyle bir kanun çıkmış olsaydı büyük bir reklam yapardı ikdidardaki parti. Bu habere tek bir şekilde inanırım bahsedilen aylıkları engelliler almaya başlar işte o zaman inanırım. Onun haricinde o kadar yalan haberlere umut bağladıkki artık gerçekleşmeden hiç bir habere inanasım gelmiyor. Yalancı çobanın hikayesine döndü herşey. Ama burada yalancı biz değğiliz.
Böyle bir kanun çıktı diyelim. Emin olun öyle kriterler getirirler ki parmakla sayılacak derecede az kişiler faydalanabilir.

madem öyle bir kanun çıktıda niye kimsenin haberi yok.neden resmi ağızdan çıkıp açıklama yapılmıyor.uydurmasyon bir sitenin masabaşı yapmış olduğu hayali bir haber.hiç resmi dayanağı yok.millete de boşu boşuna ümit vermeyin.

ackurt19;
ackurt VE TOLGA tam bir uğursuzluk tellalı gibi negatif enerji dağıtıyorsunUZ, AMAN HİÇ ARAŞTIRMAYIN BEKLEYİN BİRİSİ ALIP BURADA YAZARSA SİZDE GİDİN MÜRACAAT EDİN, AYRICA ACKURTkardeşim sen sabahın, starın ve haber7 nin sitelerine uydurma diyorsan bu interneti kullanma....

Nusret Doğan demişsiniz ki:

"Arkadaşlar son çıkan torba yasada iş ve işçi bulma kurumuna müracaat edip herhangi bir işe yerleştirilemeyen %40 ve üzeri engellilere devlet tarafından 240 tl maaş bağlanması karara bağlandı, bu ücreti almak için nereye başvurmak gerekli acaba?"

Bahsedilen haberlerde geçen olay şu. Torba tasarıda 2022 Kanun değişikliğine yönelik maddeler de var. Bahsettiğiniz maddeye yönelik bir gazete haberi açıklaması bu.

İşkur'a başvurup herhangi bir işe yerleştirilmemiş % 40 ve üstü engellilere yönelik bir değişiklik bu. Değişen de sadece ayrı gösterge sayısının belirlenmesidir. Yoksa maaş tutarlarında bir değişiklik yok. Gosterge sayısı yine eski hesaba uyuyor ve memur katsayısına göre hesaplanıor bu ayıklar da.
Haberde 2022 Aylığı kastediliyor yani. % 40 ve üstü özürlü raporun varsa ve şartların tutuyorsa 2022 aylığı için baglı bulundugun SDYV'ye başvuracaksın. Muhtaç kabul edilirsen 2022 aylığı baglanır, değilsen baglanmaz.

Lakin gazete haberinde aylık 240 TL aylık baglanacak denmiş ama hesap yanlış yapılmış.
% 40 ve üstü engelilerin 2013 ikinci altı ay ne kadar alacakları şurada yazıyor:
http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114405-2013-ikinci-alti-ay-2022-ayliklari-miktarlari-ve-muhtaclik-siniri.html
1
aylık miktar 240 Tl değil, 261,24 TL'dir. Bu da 3 aylık 783,73 TL eder.
Gazeteler yanlış hesaplamış yani.

Gazetelerde geçen 240 Tl'lik maaştan kasıt, % 40 ve üstü 2022 aylıkları
359 tl maaştan kasıt da % 70 ve üstü 2022 aylıklarıdır. Tabi buradaki 359 Tl de yanlış hesaplanmış. Doğrusu verdiğim linkte yazıyor.

Yani gazeteerde bahsedilen bu maaşlar ayrı bir maaş değil. Bahsedilen aylıklar 2022 aylıklarıdır ve maaş tutarları yanlış hesaplanmıştır.

Ayrıca şurayı okuyun:http://www.engelliler.biz/forum/2022-engelli-ayligi-ile-vakif-ayligi/114124-yeni-2022-sayili-kanun-tasarisinda-hangi-degisiklikler-var.html
İ
şte burada bahsettiğim 2022 Kanun tasarısı, diğer kanun tasarılarıyla birleşti ve adına torba tasarı dendi olay sadece bu!

Nusret Doğan Kalem ablanın açıklamalarını okumuşsundur umarım.Hala ısrar ediyormusun yoksa...

Kalem hanım ellerinize sağlık. Bizler nedense araştırıp sormadan neyin ne olduğunu anlamadan buraya yorum yazıp olmayan bir kanunu varmış gibi gösteriyorlar. Ben bu olayı tamamen bilgi eksikliğine ve iyi bir araştırma yapmamaya veriyorum. Kasıt yok ama bilgi eksikliği var. 2022 maaşı için başvuruda bulunduğunda zaten iş kura kaydınızın olduğuna dair belge isteniyor. Demekki bahsedilen 240 tl 2022 aylığıymış.

Ama yinede haberi yazan yada gazeteninde suçu var. Açık bir şekilde yazsana işkurda kaydı bulunan 100 de 40 ve üzeri raporu bulunan herhangi bir işe yerleşemeyen kişiler eğer ki kriterler uyarsa 2022 maaşı alabilir diye versene haberi. Yeni bir habermiş gibi lafı dolandırıyorlar herkeste yanlış anlıyor. Gülsemmi ağlasammı.

Kardeşim neden ısrar ediyim doğru neyse odur, ben size 4 tane gazeteden haber verdim, ister alırsın ister almassın o senin bileceğin iş, ben işi olmayan durumda haberi olmayan bir arkadaşım bile faydalansa kazanç kazançtır derim, şartların kime uyup kime uymadıpğını nerden bileyim belki sana uymaz ama haberi olmayıp durumu uyan bir arkadaş bile faydalansa zararmı, yinede yeni duyduğum bir haberi burda yayınlarım. Sonuçta yazı yanlış değil verilme şartları farklı olabilir, neyi tartışıyoruz anlamadım, her yazılandan hayalleriniz yıkılıyorsa incelemeyin bu siteleri çünkü burası paylaşım alanı doğru veya yanlış (ki benim yazdığım yanlış değil) doğru desteklenir, yanlış da düzeltilir.

Nusret Doğan biz habere yanlış yada yalan demiyoruz. Bu yeni bir haber değil ki. 2022 maaşı uzun senelerdir veriliyor. Sen haberi yanlış anlıyorsun sorunda bu zaten. 2022 maaşı alabilmek için iş kura kaydnızın olması lazım. Bu haberde bahsedilen maaş 2022 maaşı. Yani ek olarak 2022 maaşından hariç bir maaş söz konusu değil. Anlayabildin mi? yada anlatabildim mi?

Nusret Doğan Gazetelerde o haberler var doğru. Uzatmayacağım size şöyle anlatayım:

İşte gazetelerin bahsettiği Torba tasarıdaki o madde:

"MADDE 14- 2022 sayılı Kanunun 2 nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“MADDE 2- 65 yaşını doldurmamış olmasının yanı sıra;
a) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde engelli olduklarını ilgili mevzuatı çerçevesinde alınacak sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, 18 yaşını dolduran Türk vatandaşı engellilerden; sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birisinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar hariç olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilenlere muhtaçlık hali devam ettiği müddetçe (4.860) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda,

b) İlgili mevzuatı çerçevesinde alınacak sağlık kurulu raporu ile engelli olduklarını kanıtlayan, 18 yaşını dolduran ve talebine rağmen Türkiye İş Kurumu tarafından işe yerleştirilememiş olan Türk vatandaşlarından; sosyal güvenlik kuruluşlarının herhangi birinden her ne nam altında olursa olsun bir gelir veya aylık hakkından yararlananlar ile uzun vadeli sigorta kolları açısından zorunlu olarak sigortalı olunması gereken bir işte çalışanlar hariç olmak üzere, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından muhtaç olduğuna karar verilenlere muhtaçlık hali devam ettiği müddetçe (3.240) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımından bulunacak tutarda,
aylık bağlanır.

Siyahla belirginleştirdiğim yerde ne yazıyor?
- 2022 sayılı Kanun'un 2. maddesi şu şekilde değiştirilmiştir diyor.
Yani gazetelerin bahsettiği olay 2022 sayılı Kanun'la alakalı, yani 2022 aylıklarıyla.

Gazeteler de bu ilgili maddenin ilgili fıkralarını okumuş, kısaltmış, bir de o gosterge sayısına göre hesap yapmış yazmışlar:) Ama halkın bunu doğru yorumlayamayacağını düşünmemişler.
Çünkü gazeteler de 2022 aylıklarına yabancı:)
Bu maddelerde sadece değişen gosterge sayılarının ayrı ayrı belirlenmesi, vakıflara başvurudan bahsedilmesi, ayrıca tek tek SGK kaydının olmamsı gibi atıflar yer almış.
Bu atıflar şimdiki Kanun'da sadece biirnci maddede geçiordu bu yapılan değişiklikler her maddede ayrı ayrı yazmışlar:)
Bir de gazeteler hesap yapmaya kalkmış hesabı da yanlış yapmışlar. 240 lira ve 359 lira bulmuşlar. BU hesabı da yanlış yapmışlar. Acemiler çünkü bu konuda. İlgilenmiolardı ki daha önce!
Olay sadece bu.

Ha bu ilgili maddeler yürürlükteki 2022 sayılı kanun'da nasıl yazıyor bakalım:

Ek Madde 1 - (Ek:1/7/2005 - 5378/25 md.)
65 yaşını doldurmamış olmakla birlikte;
a) Başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek şekilde engelli olduklarını tam teşekküllü hastanelerden alacakları
sağlık kurulu raporu ile kanıtlayan, 18 yaşını dolduran ve kanunen bakmakla mükellef kimsesi bulunmayan engellilerden; her ne ad altında
olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1 inci maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık
katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri olanlara, bu Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının %
300'ü tutarında, (3)

b) 18 yaşını dolduran, kanunen bakmakla mükellef kimsesi olmayan ve herhangi bir işe yerleştirilememiş olan engellilerden; her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamının aylık ortalamasına göre bu Kanunun 1 inci
maddesinde belirtilen gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunacak tutardan daha az geliri
olanlara, bu Kanunun 1 inci maddesine göre belirlenecek aylık tutarının % 200'ü tutarında, (1)
aylık bağlanır

...

Bkz: 2022 Sayılı Kanun

Ş
imdi bu yukarıda linkini verdiğim 2022 Sayılı Kanun ilgili maddeleri torba tasarıdaki maddelerle değişecek.

2022 sayılı Kanun'da Gösterge sayısına ve memur katsayısına göre 2022 yaşlı maaşı hesaplanıyordu ve bu yaşlı maşına göre de altını çizdiğim yerlerde belirtildiği miktarda % 40 ve üstü ile % 70 ve üstü özürlülerin maaşları hesaplanıyordu. Bu kısım değişmiş ve onun yerine bunlara da ayrı gosterge sayısı belirlenmiş. Yani 3240 ile 4860 gösterge sayıları belirlenmiş.
Olay sadece bu.
Ama bu gosterge sayıları da yaşlılık maaşına göre hesaplandıgında da aynı çıkıor. Oyle ayarlamışlar ki gosterge sayılarını önceki hesaba da uyuyor.

Şimdi konu anlaşılmıştır umarım.

NOT: Torba tasarıda 2. madde değişecek demiş ama 2. madde çok farklı. Yukarıdaki maddeler değişmiş ve o da 2022 sayılı kanun'un 2. maddesi olarak karşımıza çıkacak torba tasarı yürülüğe girdiğinde. Madde yerleri değişiyor aynı zamanda yani.

gazete'de bende okumuştum 359 tl diye ama sonuçta yazana değil aldığımız bakmak lazım ayrıcı her şeyi devlet beklemeyin diyen arkadaş tabi ki devletten beklicez çünkü o raporları süs diye vermediler bize

çalışa bilsek zaten devletin verdiği üç kuruşa razı olmazdık

işte bu haberleri böyle piyasaya hükümet tarafindan yaptiriliyor sanki yeni bişeymiş gibi bilmeyenlerin aklı başından alınıyor millette sanacakki devlet her engelliye maas verio ben buna milleti aldatma derim oy için yapılan zahmetsiz bir reklam halbuki isin iç yüzü bam başka kime anlatsan bunlari sana inanmaz inanmiyorlarda saten

İst 01 Sana aynen katılıyorum. İktidar partisi olmayan kanunlarla ve yalan haberlerle halkın gözünü boyamayı çok iyi biliyor. Millet zannediyor ki her engelliye bakım parası veriliyor zannediyor. Diyorum ki benim aylık aldığım 2022 maaşı 255 TL diyorum. Bana ne diyorlar biliyormusun. Neden aldığın parayı saklıyorsun diyor alıpta cebimize mi koyacağız diyor. Devlet engellilere her ay 700 TL veriyor halen şükretmiyorsun diyorlar. Şimdi soruyorum kime inanırlar. Bana inanmadıkları kesin. Öyle bir izlenim bırakmışlar ki ne söylesen inandıramıyorsun. Bütün engellilere bakım parası veriliyormuş gibi bir reklam yapıldı. Ve reklamda tuttu.
Artık bu tür yalan haberlere gülüp geçiyorum. Ve Allaha dua ediyorum. Allahım kendinden başkasına bizleri muhtaç etme diye dua etmekten başka çağremiz kalmadı.

her ay 700 tl mi veriyor devlet .kim diyor bunu . maaş konusunda en talihsiz kişiler engellilerdir ve yaşlılar .yıl olmuş 3 ayda bir maaş alıyoruz

belirtmiş olduğundan gazetelerde her gün engellilerle ilgili yasa çıkacak diye yazıyor bugüne kadar yazdıkları hiç bir yasa çıkmadı. çünkü bu gazeteler hükumete çalışıyor. yazdıkları hep düzmece haber

Arkadaşlar torba yasadan 40 küsür yasa değişikliği çıktıda bir engelli yasasımı yetişmedi çocukmu kandırıyorlar.
Bana göre seçimlerin yaklaştığı şu sıralarda bilerek ve göze alamadıkları için yasayı çıkaramadılar
Çünkü milyonlarca engelli bireyi (reşit birey olarak bile kabul etmeyen) mağdur edecek bilinçli bir şekilde hazırlanmış bir yasa hazırlığı var.
Fakat tepkilerimizin de farkındalar ailelerimizde bu duruma duyarsız kalamayacağını bildikleri için seçim öncesi göze alamadılar ve bugün yarın diye milleti oyalıyorlar
Bu arada arkadaşımızın bahsettiği gibi basınıda istedikleri gibi parmaklarında oynatıyorlar.

Üst Alt