Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yapamaz raporu yüzde 40 olan işitme engelli sigortalı işçi olur mu?

harbi_biri

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar benim elimde yüzzde 40 işitme raporu var ama serbest meslek yada bir yerde çalışıp sigorta yapmak istiyorum bu maaşımda kesilir 285 aylık toplam 850 tl civarı 3 ayda bir ne olur özürlü sigorta yada Malulen 3600 gün normal emeklilik 5000 ben nasıl yararlanabilirim para cok az en azındna sigortadan emekli olmak istiyporum bir yerde calırıp 1500 emekli mass almak istiyorum emekli olunca bilgi verirmisiniz lütfen arkadaşlar

elim kolum saglam iş yapacak durumum var para yetersiz geliyor calışmam lazım yardım lütfen.

soru net anlaşılmadı...

Konuyu açar mısın?
Amacınız nedir?

söyle 2022 den yararlanmam için süresiz 3 ayda bir maaş baglandı iş kura gittim iş yapmak istiyorum sadece kulayımdan yüzde 40 rapor belgesi var acıklamada iş yapamaz raporu olunca kaydedemedi işkur bende şaşırdım şimdi ben sigortalı işte calışmak istiyorum serbet meslek yada bir yerde maaş cok az 1500-2500 arasında işde calışmak istiyorum işte bu durmda sigortamda yok özürlüler 3600 gün süresi varmış birde normal 5000 olay budur ne yapcayımı şaşırdım umarım anlatabildim

kısaca 3600 den yararlanabilirmiyim maaş kesilsin yada kesilmesin cok yetersiz geliyor birde evleneceyimi düşünsek ilerdede yasım 55 olsa emekli olamıyacayım o yüzden sigortalı yada ttoplu ödeme yapmam gerekiyorsa kredi ceker öderim 95 yılında sigorta kaydım mevcut cıraklık egitimde ama bir kuruş sigorta yatırılmamdı maasıda 2008 de başladı sanırım 2022 böyle durumlarda ne yapılabilir sizce

amacım özürlü olarak erken emekli olmak maaslı işte calışmak yada serbest meslek en güzeli nasıl olur amacım bu 3 ayda bir aldıyım maas 840 tl civarı cok kötü acil olarak maaslış iş yapmak amacım ve sigortalı gibi herkes gibi emekli olunca 1600 tl maaş almak 15 sene sonra neden yapmadım pişman olmamak için amacım

tamam söyle anlatayım...
işe başladığınızda 2022 maaşınız kesilir. 1500-2500 arası iş bulmak sizin yeteneğinize kalmış birşey. Bulabilirsiniz tabii ki.

İş kur'a gidip kaydolmak gerek. Kayıt olunurken özürlü kategorisinden faydalanmak istediğinizi söyleyiniz. Onlara size iş bulamazlar doğrusu şu size iş bakmazlar. Sadece haber verirler. ama herzaman haber verecekler diye bir durumları yok.
Bu durumda siz iş-kur'a kayıt olduğunuzda sık sık takip etmeniz gerekiyor: Dedim ya sizin yeteneğinize kalmış birşey.

Özürlü raporunuzu iş-kur aracılığı ile mi aldınız? Analdığım kadarıyla işkur yönlendirmesi ile almadınız. Elinzideki raporu işkura verdiniz işleme koymadılar...
İşkur görevlisine sorun. Yada sizi anlayan işitme engellilere yardımcı olan danışmanları isteyiniz. Danışman size ayrdımcı olur genelde.. Belki onların istediği rapor alabilirseniz alın, yoksa sizi hastaneye sevk etmezler ise elinzideki raporu kabul etmek zorundalar.

Şimdi emekliliğe gelelim: 3600 günde emekli olmak eskidendi. Şimdi yasa değişti. Kademeli olarak artırıldı. Önemli olan sizin işe başlamanız gerisi sonra düşünülür. Emeklilik en son düşünülecek şey...

Şimdi size uyaracağım: İşe başladığınız an; 2022 maaşınızı mutlaka kestiriniz. Yoksa faizi ile mutlaka geri isterler...

Aklınıza takılan başka soru varsa cevaplayalım..

%64 iş gücü kaybı olan işitme engelliyim ve kamudayım. Merak etme işitme engelliden işçi olur, memur olur yeterki yapmayı gönülden iste...

öncelikle tşk ederim cevamınız için erol bey kendimiz ailece aldık raporda iş yapamaz raporu oldugu için kayıt olamadık bende serbest meslek yapacayım büyük itiballe olay bu yeni rapor almak için izmire gönderiyorlarmış ne zor işmi yada iş yapamaz raporu dursun ben işe başlayım maaşı kestirirsem emeklilik ne gibi şartlardan yararlanmam şansım olur söylemrisiniz lütfen

Ailecek aldığınız raporunuzda tam olarak ne yazıyor?
Rapordaki sonuç kısmını buraya yazabilir misin?

Acele etme raporu bul ve sonuç kısmında ne yazıyor kelime kelimesine aktar. Acele etmeden...

birde raporun alındığı tarihinide yazıver..

ailem aldı zamanında yani sadece benim üzerime maaş baglandı bu kadar

tanı : özür durumuna göre çalışma gücü kaybı oranı: fonksiyon kaybı %50 kaybetmiştir sürekli sakattır.

çalışabilir çalışamaz: işaretli

süreklidir.

alınan tarih 22,11,2005

raporun kullanımı amacı: sakat ve malül aylığı+özürli kimlik kartı

arkadaşım bende işitme raporluyum %46 bendeki raporda ağır özürlümü hayır / sürekli evet// çalıştırılamayacağı işler=hassas duymayı gerektiren işler diye geçiyor ve şu an normal sgk lıyım özel bir şirkette, raporum onaylanırsa normal emeklilik için müracat edeceğim

belki yeni ve güncel bir rapor için tekrar müracat etmelisin.belki farklı bir rapor verirler

benim ilk raporum 2002 tarihli %35 kayıp idi ben 2014 aralık ayında kişisel müracat ile tekrar hastaneye giderek durumumu güncelledim lakin bilen arkadaşlar daha hukuki cevaplar vereceklerdir

peki indirimli gün sayısından yararlanıyormusnuz kaç yıl sigorta oluyor yani beni sigorta yaparlarmı bu durumda maas alıyoruz birde 3 ayda bir

sizdeki 2022 aylığı durumu bende yok ben 20 senenin sonunda raporumu aldım ve sonucunu almak için maliye ye teslim ettim.bu tarihten sonra inşaallah olumlu onay alır isem erken emekliliği hak etmiş olacağım benden istenen prim ve gün sayısının zaten üzerindeyim. tek yapmam gereken sgk ya emeklilik için müracat etmem. lakin Mr. no.(erol bey)gayet net ifade etmişler, isterseniz sigortalı bir işe girerseniz normal statüde bahsettiğiniz maaşınızın kesilme riski varmış bence siz (dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın) yeni bir rapor için kişisel bir müracat edin roporunuz eski tarihli belki özür durumunuz, ağır statüden çıkar çalışabilir duruma gelir. rapor durumuna görede ister normal statüde ister engelli kadrosunda sigortalı bir işe başlar gerekli sigorta prim ve gün sayısını doldurduğunuzda emeklilik mevzularını gündeminize getirirsiniz bir de bu 2005 tarihli raporun ankaraya gönderilme onaylanma hali olmadı diye düşünüyorum doğrumu?

ism_77

yok zaten onaylandı maas aldım hala alıyorum sadece yetersiz isteye baglı sigortada calışsam erken emekli olurmuyum bazıları olmaz diyor normal emekli olurusn diyorlar onaylanmayan bir kaç kişi varmış bende onu düşündüm acaba nasıl olacak diye hiç sigorta yatmadı bende 50 hyasına gelince pişman olmak istemiyorum o yüzden sigortalı bir yerde çalışsam ne olur yada isteye baglı olsa ne olur normal emekli olurusn diyorlar yüzde 50 raporum oldugu halde raporda iş yapamaz işaretli agır işitme engelli olarak degiştirecem ama sen çalışabiliyorsun o yüzden normal emekli olursun derlerse pişman olurum o zaman 36 yasındayım suanda

Sgkli olarak işe başlayıp vergi indirimi için baş vurup en az 40 ve üzeri rapor alırsanız engellilere taninan erken emeklilikten yararlanirsiniz sizin rahatsız lık lardan malulen emekli etmez kurum erken emeklilik için vergi indirimi ve yeterli oranda rapor şart ve de SGK başladığında 2022 aylığını kuruma bildirip iptal ettirmeli siniz aksi taktirde sgkli olduktan sonra maaş alırsanız kurum faizi ile geri alır emeklilik her zamanla helede evli iseniz sosyal güvence ve maddi acı dan sizin yarariniza olur

peki yaşım 36 hiç prim yatmadı kayıt olmadım isteye baglı siğorta yapabilirmiğim yada işe girsem kaç yasında emekli olup maaş almaya başlarım söylermisiniz birde yüzde 50 engelliğim rapor var zaten annem ölünce evi var borc çıkarmı böyle durumda sigortalı işe başlamamış iken 3 aylık maaş alıyorum yani cevap verirmisiniz lütfen

tekrar söyleyim annem ölürse miras kalıyor ve 3 aylık maas alıyorum zaten böyle durumda borc cıkarırlarmı bana 2005 yılındna beri alıyorum

allah annenine sağlıklı ve uzun ömürler versin

İşitme engellilere göre çalışamaz birşey demez raporda üzerine yazılan işitme engelliye gerektiren işlerde çalışamaz diye yazıyor geride ne olursa olsun her yerde çalışır ben yüzde 66 iş gücü kaybıyla çalışıyorum bir sıkıntılı yok

arkadaşlar bende 2022 alıyorum kulaktan yüzde 43 engelli olduyu için
şimdi kafama takılan şu bilen iyi niyetli abilerimize ve ablabıza soruyorum cevap verirseniz cok sveinirim

1020 3 ayda bir alıyoruz
ben şimdi isteye baglı sigorta yaptırsam serbest iş yapacayım işime güvenip güvenmeme konusunda kararsızım
her neyse iş yaparsak ssk gittim erken emeklilik olurmu dedim önce başla görelim dediler başka bir şey demediler
başlayıp bird erken emekli yapmazsa cok sakat durum olur sizce bu şartlarda 2022 alıp keyfime bakayım mı yoksa isteye baglı sigorta yaptırıp emekli olayım daha iyi maaşmı alırım

sigorta olursa cebimden 300 cıkacak ama alırsam hep 300 almış olacayım aylık olarak diyorum sizce siorta yaptırmak dahamı avantajlı yoksa böyle maaşı almak dahamı avatatajlıdır kafam cok karıştı

peki normal emekli olsak yani yüzde 40 özürlü raporuyla 20 yıl emekli olsa şuanki şartlarda ne kadar maaş alıyorlar kesin bilgi verecek olan varmı kimisi 400 kimisi 600 diyorlar cok düşük aylık isteye baglıda saglık raporuda yararlanamıyormuş bu ne kadar doğruduır cevaqplandırısanız seviniriz.

Üst Alt