Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yeri açmak istiyorum. Vergi konusunda ne yapmam gerekir?

Nilaya

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle selamlar Aranıza katılmaktan mutluyum..
Ben 28 yaşında ortopedik engelliyim doğuştan yürüyemiyorum. Bilgisayar konusunda ileri seviyedeyim ve teknik servis vs.. üzerine bir işyeri açmak istiyorum ve vergi vs.. yasalar hakkında bilgim yok. hangi mercilere başvurup neler yapmam gerekli... Bu zamana kadar hiçbir şekilde engelli haklarına dair bir bilgim olmadı...
yardımcı olup bilgilendiren arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ben esnaflık yaptım ama herkezden utandım vergi indirimi almadım tam 15 yılımı verdikten sonra ssk lı işci olarak calışmaya başladım konum şu nilaya işyeri acanlar biliyorsun bagkurlu oluyor.burada dikkat edilecek tek şey ssk lı çalışır gibi sen de bagkurdan vergi indirimi alabilirsin yalnız vergi dairesinde deniliyorki götürü basit usul vergi den işyerini acanlar için gecerli . gercek usul vergi ile 1sınıf olarak iş yeri acarsanız bu esnaf olarak vergi indiriminden yararlanamıyorsunuz bunu bizzat muhasebecim aracılı ile vergi dairesine sordurarak ögrendim cünkü ben de ugraştım işyerim vardı bagkurluydum götürü basit usuldeydim 13 yıl sonra birinci sınıf gercek usul vergiye gectim . burada ki hakkı kaybettim aklım başıma geldikden sonra malülen emeklilik hakkı aramaya başladım kişi kendi adına işyeri acarsa basit usulden malülense en az %40 raporu varsa vergi indiriminden faydalanıyor günü doldugunda %40 +18 yıl 4860 gün tamamladıkdan sonra iş yerini kapatmak süretiyle emeklilik başvurusunda emekli oluyor.

Üst Alt