Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yeri Bursa'da, merkez İstanbul ise vergi indirimine hangi ilde gitmeliyiz?

huvementa

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Bursa ilinde çalıştığım için kendi isteğim ile Üniversite hastanesine Vergi muhafiyeti ile emekli olabilmek için bölümleri dolaşıyorum.Çalıştığım firma taşeron olduğumuz için haziran ayında değişti.hala bursa ilinde çalışıyorum ama firmanın merkezi İstanbul'da imiş.Bursa'da Üniversite hastanesinden raporumu aldıktan sonra vergi muhafiyetinden emekli olabilmek için evraklarımı nereye yollamam gerekecek.Çalışacağım firmanın merkezi İstanbul olacağı için evraklarım çıktıktan sonra İstanbul daki işyerinin bağlı olduğu vergi dairesinemi evrak teslim etmem gerekecek acaba?

Forumlarda okuduğum kadarıyla Vergi muhafiyetinden emekli olabilmek için bir iş yerinde en az 3 ay sigortalı olmak gerekiyor diyerek bir yazı okumuştum,hatırladığım kadarıyla.

bir sorum daha olacak?
ben 10 senedir aynı işyerinde taşeron olarak görev yapıyorum,bu dönemde 4 kere taşeron firma değişti ve en son mayıs sonunda yeni bir taşeron firmaya geçiş yaptık tüm haklarımız ile ama ssk+ya bakınca çıktı girdi yapılmış görünüyor bu sebeple ben bu yeni firma ile en az 3 ay sigortalı görünmemmi gerekecek acaba?

Teşekkürler şimdiden cevaplar için.

huvementa

İşyerinin bağlı olduğu defterdarlığa başvuru yapılmalı.

Vergi indirim başvurusu için o anda sigortalı olmak yeterli. 1-3-5 ay gibi bir kural yok

OturanBoğa.şimdi biz 2 yıl süreli %73 oran alıp emeklilik başvurusu yaparsak,bu arada sigorta başlangıç 1996 olduğu için vergi indirimi ile emeklilik hakkım olduğundan gene öncelikle defterdarlığamı yoksa başka bir bölümemi başvurmam gerekiyor,yeminle okudukça kafam karışmaya başladı.Üniversite hastanesinden rapor oranını aldığımız için herhalde Ankara dan oranı dahada düşürmezler değilmi?

2.sualim ise emekli olduk ve işyerinden ayrıldık diyelimki ve süre bitmeye yakın yeniden hastaneden raporumuzu aldıktan sonra gene aynı işlemleri tekrar ettirecekmiyiz?

Üst Alt