Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerim benim adıma vergi indirimi için başvurmuş olabilir mi?

Konular
5
Reaksiyonlar
0
Merhabalar, %45 görme engelliyim ve engelli kadrosunda bir işte çalışmaktayım. Daha önce İlker ve Bülent abilerden edindiim bilgilere göre vergi indirimine başvurmadan veya vergi indirimine hak kazanmadan malulen emekli olamayacağımı söylemişlerdi.

Ben defterdarlıga veya herhangi bir kuruma bu iş için herhangi bir başvuru yapmadım fakat, bir kredi başvurusu için iş yerimden istediğim bir ücret bodromu incelediğimde gözüme bir şey ilişti. Hatırladığım kadarıyla 3.derece engelli olan benim 160 tl indirim hakkım oluyor.

Ücret bodromda Vergi İndirimleri başlığı altında şu iki satır yazıyor:
Vergi Muaf. Sakatlık..................:160,00
Vergi Muaf. İşveren..................:120,00

Bu durumda ben zaten bu muafiyetten yararlanıyor mu görünüyorum yoksa benim yine de defterdarlıga bu başvuruyu yapmam mı gerekiyor?

Teşekkürler...

İşte online ulaştığım bordrom. Ama bunda yukarıda yazdığım gibi Vergi Muaf. sakatlık olarak yazmıyo. O dediğim yazılı aldığım bordroda öyle yazıyor.

35a57gx.jpg

Kendin defterdarlığa başvurmadan olmaz önce işyerinden bir belge alacan defterdarlığa başvuracan sonra defterdarlık seni hastaneye sevk edecek hastane sana yazmış oldugu raporu Ankara ya yollayacak onaylanırsa senin çalıştığın işyerine yollayacak sana değil daha sonra senin bordanda ek indirim yerinde yazacak

benim bu şekilde oldu ve bu şekilde yazıyor.

bizde oğlumdan dolayı vergi indirimi alıyoruz. önce maliyeye gittik o bizden rapor istedi hastaneye sevk etti. %100 engelli olduğu için 1.dereceden vergi indirimi almaya hak kazandık ve belge eşimin çalıştığı iş yerine gitti.
tabi bu süreç 6 ayı buldu. eşimin maaşına ek olarak 130 lira civarında bi yansıma oldu. ayrıca bu vergi indirimini kendine ait faturalarda da uygulatabilirsin ve 0 araç alımında da yardımcı olabilir
ama tabi orana göre bunu yapıyolarmış. bunu da araştırman gerek... ve en önemlisi sabredip beklemek....

yani ben bordroma bakılırsa bu indirimden faydalanmıyor mu görünüyorum?

keşke iş yerinin muhasebesinden öğrenseydin, bir kere senin 3. derece sakatlığın var o kadar indirim olmaz. vergi indirim senin bireysel başvurun ile olur.

Bu Linki incelerseniz 3.derece engelliler için 2009 oranın 160 TL olduğunu görebilirsiniz. Ha bu tutar maaşa 24 TL olarak yansıyormuş o ayrı bi konu.

İş yerime soracaktım ama ilgili kişiler yemekkte oldugundan ulaşamamıştım. Bakalım Salı günü soracağım. Yarın da ben izinliyim

Bordrona göre vergi indiriminden faydalandırılıyorsun.
Ancak sık yapılan bir hata bu.
Bizzat başvurmadan vergi indirimi hakkı alınamaz.
Erken emekli olmaya kalksan maliyede vergi indirimi kaydın olmadığından emekli olamazsın.

ok, en kısa sürede gerekli işlemleri yapacağım. İnşallah bi aksilik çıkmaz

kardeş benim işyerimde kendi adıma muracaat ettim maliye ye adamlar sadece ustalık becerisi ilgili iş yapanlara veriyolar bende cep tleefonu tamiri yapıyorum dedim olmaz dedi imalat olacak terzi ayakkabı tamircisi felan

Üst Alt