Merhabalar, %45 görme engelliyim ve engelli kadrosunda bir işte çalışmaktayım. Daha önce İlker ve Bülent abilerden edindiim bilgilere göre vergi indirimine başvurmadan veya vergi indirimine hak kazanmadan malulen emekli olamayacağımı söylemişlerdi.
Ben defterdarlıga veya herhangi bir kuruma bu iş için herhangi bir başvuru yapmadım fakat, bir kredi başvurusu için iş yerimden istediğim bir ücret bodromu incelediğimde gözüme bir şey ilişti. Hatırladığım kadarıyla 3.derece engelli olan benim 160 tl indirim hakkım oluyor.
Ücret bodromda Vergi İndirimleri başlığı altında şu iki satır yazıyor:
Vergi Muaf. Sakatlık..................:160,00
Vergi Muaf. İşveren..................:120,00
Bu durumda ben zaten bu muafiyetten yararlanıyor mu görünüyorum yoksa benim yine de defterdarlıga bu başvuruyu yapmam mı gerekiyor?
Teşekkürler...
İşte online ulaştığım bordrom. Ama bunda yukarıda yazdığım gibi Vergi Muaf. sakatlık olarak yazmıyo. O dediğim yazılı aldığım bordroda öyle yazıyor.
Ben defterdarlıga veya herhangi bir kuruma bu iş için herhangi bir başvuru yapmadım fakat, bir kredi başvurusu için iş yerimden istediğim bir ücret bodromu incelediğimde gözüme bir şey ilişti. Hatırladığım kadarıyla 3.derece engelli olan benim 160 tl indirim hakkım oluyor.
Ücret bodromda Vergi İndirimleri başlığı altında şu iki satır yazıyor:
Vergi Muaf. Sakatlık..................:160,00
Vergi Muaf. İşveren..................:120,00
Bu durumda ben zaten bu muafiyetten yararlanıyor mu görünüyorum yoksa benim yine de defterdarlıga bu başvuruyu yapmam mı gerekiyor?
Teşekkürler...
İşte online ulaştığım bordrom. Ama bunda yukarıda yazdığım gibi Vergi Muaf. sakatlık olarak yazmıyo. O dediğim yazılı aldığım bordroda öyle yazıyor.