Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerim engelliyim diye son zamanlarda farklı tavır aldı! Ne önerirsiniz?

ssometimes

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhabalar;
Önceden de yazmıştım , işimden memnundum.
Ben aslen Çevre Yüksek Mühendisiyim.
Bu yıl engelli raporu aldım bipolar ve uyku apnesinden.
Çevre alanında değil ilk defa farklı bir alanda muhasebede çalışıyorum.
İşyerim başlarda çok iyiydi, sonradan tavırları değişti, henüz 3 ay oldu başlayalı.
Bana karşı özellikle muhasebe bilmiorum diye alaycı tavırlar sergiliyorlar.
Oysaki ben yüksek mühendisim, alsınlar bakalım türev integral.
Kimse hiçbişey öğretmiyor, onların yerini almamdan korkuyorlar.
Yönetici 2 kadın var, şef ve muhendis, kesinlikle ben değil, onlar engelli, herkes haklarında ruh hastası diyor.
Çok bunaldım arkadaslar, strese girdim, hastalıgıma iyi gelmiyor ki, uzun süredir stabilim.
Ben karakter olarak ılımlı, uyumlu bir insanım; insanların 3 günlük dünyada bu egolarını, kaprislerini, komplekslerini hiç anlayamadım.
Çıkmazdayım, 2021 yılında raporumun süresi doluyor, alsam mı yeniden?
E-KPSS diyorum ama bu yaşta ders çalışmak çok zor geliyor.
Hastalıgımın çok çok kötü evreleri oldu bu geçen 8 yılda, intihar bile ettim, ama şu an çok şükür iyiyim, eger bu işyeri beni yeniden hasta etmezse.
Özel sektörde çeşitli alanlarda calıştım, ama mutlu olamadım, çok zor bazı seyler.
Teşekkürler okudugunuz için....

psikiyatrik hastaya insanların yaklaşımı açısından heryer aynı

Canınızı sıkan sizi deprasyona sokan kıskanc insanlardan oldukca uzak durmaya calışın

ssometimes

Bence mücadele edin. Eksiksiniz diye sizi küçümsedikleri alanlarda kendinizi geliştirin ve karşılarına öyle çıkın.Asla pes etmeyin.İyi akşamlar.

hayatın her alanında standart yapılması gerekenleri sürdürebilen bipolar insanları örnek gösteriyorlar bence onlar azınlık

tkahveci86

Bence Psiko-sosyal engelliye pozitif düşünebilme yeteneği kazandırılmalı. Böyle olunca hayat güzelleşiyor.

Ben hayatında mutlu bir insanım.
Herkese herseye karsı pozitif olumlu ılımlı bakmaya çalışıyorum.
Ama yıllarca özel sektörde çok çektim, her tür mobbinge maruz kaldım.
Bu genel olarak denetimsizlikle birlikte oluşan ülkenin sorunu.
İş arardım patronlar ın bazısı ahlaksız teklifte bulunur, bizim o halimizden faydalanmaya çalışırlardı.
3 ay çalışır paramı alamaz, sgkye şikayet ederdim.
İş kazası geçirdim hiçbir hakkım olmadı, işten çıktım.
Yapamayacagım işler verdiler, aşırı iş yükü yüklediler, hiçbişey ögretmediler, eşiyle kavga eden solugu bizim ensemizde aldı,
verilen hiçbir söz tutulmadı, düşük maaşlara çalıştım. Sen bize fazlasın deyip işe almadılar, uçsuz bucaksız yerlere gittim, vasıta yoktu, kamyon şoförlerinin canımı tehlikeye atıp kamyonlarına bindim
Onların yerini alırım diye ki kimsenin yerinde gözüm falan yoktur, işleri öğretmediler.
Akademisyendim, çalışmak üretmek istedim, önümü kestiler, ayağımı kaydırdılar, iftiralar attılar. Hayalimdi, torpilsiz akademisyen olmuştum, ama hergün eve geldiğimde agladım, sonunda istifa ettim, suçum çalışkan ve bakımlı bir kız olmaktı.
Bu işyerinde müdür makyaj yapsak aaa sen makyaj yapmışsın, şurana bunu sürmüşsün, şunu giymişsin diye gözlerini dikip konuşuyor, aşırı kompleksli,
bana karşı muhasebeye yabancı oldugumdan alaycı tavırdalar. daha sayamayacagım pek çok şey
boşuna bipolar olmadım bir birikim bu, iş yaşamından çok çektim, herkes gibi yıllarca okudum, emek verdim, ben çok çektim, bir gün yönetici olursam ki pek istemem, başkaları asla benim yasadıklarımı yasamasın

ssometimes
Yaklaşık 4 yıldır özel sektörde engelli kadrosunda çalışmaktayım...Ama özel sektörde engelliler dışlanmaktadır...Hor görülmekte,tahammül edilmemekte ve alay edilmektedir.Çünkü ben özel sektörde çok sık dışlanma,tahammülsüzlük,alay edilme gibi v.b duyguları yaşıyorum...Dediğinizde haklısınız bu arada...Engellileri özelde hiçbiri idare etmiyor,tolerans göstermiyor,garip garip bakıyorlar,kafalarını çeviriyorlar ve konuşmaya tenezzül etmiyorlar...Hiçbirinin çalımından geçilmiyor...

ssometimes valla kısaca şunu iyi bil kendinizi aynada görün sağ sola bakarsak evdende çıkamayız. fazla muhatap olma iş yeri sonuçta. argocası tın tın yar busenede olmadı yar de geç. ekmeğini çalışan vermiyor. bende yaşadım. muhatap olma umursama o kişileri bak gör onlar seninle konuşmaya çalışıcak. nekadar umursamazsan okadar ilgi odağı olursun..

ssometimes

Daha önceki yazınıza da yazmıştım. Genel olarak iş hayatı bu şekilde. İnsanlar ilk önce çok tatlı sonrasında dediğim gibi değişirler. Bu yüzden ya arkadaşların belirttiği gibi hiç takmayıp, bir oyun alanındaymışsınız gibi eğleneceksiniz. Ya da 1-2 yıl burada, 1-2 yıl başka yerde günlerinizi tamamlayacaksınız.

E-KPSS içinde çalışmanıza gerek yok. Mühendis iseniz zaten yaparsınız. Ama Kamu'da çok farklı bir muamele bence beklemeyin...

Dik dur, kim sana nasıl yaklaşıyorsa sende öyle yaklaş, alaycı tavırlar mı sergiliyorlar gül dalga geçer gibi, kahkaha at dalga geç sende, oysa ben yüksek mühendisim muhasebe ne alaka falan tarzında şeyler söyle o kendini bi şey sanan insancıklara ;d bizde de muhasebede bi tane ruh hastası var şirkette kimse sevmiyor sanırım muhasebeciler kronik sinir bozucu tipler .d

Boşver gül geç küçük insanlar için kendini yıpratmaya değmez

ssometimes

senin yaşadıklarını herkes yaşıyor.40 yıldırda oluyordu şimdide oluyor.Zihniyet vijdan iman itikat zayıflarsainsanoğlundan herşey beklenir.Dava açsanda bir şey degişmiyor Adalet parası ve adamı olanlardan yana maalesef prensiplerinden ödün verme it ürür kervan yürür

ssometimes öncellikle merhaba sizin yaşamış olduğunuz şeylerin bir benzerini bende yaşadım ancak benimkinde satışda vardı yani maaşında 50 tl bir artış için satıldım ancak kaybeden inanın ben olmadım o kişi kendi şahsiyetini gösterdi evet ben o iş yerinde ayrılmak zorunda kaldım ancak şu an daha iyi yerdeyim o şahsı ikimizin tanıdığı her yerde onu gömüyorum bunu yüzünede söylerim ancak sıkıntılarla baş etmelisin kimseye pabuç bırakma ikincisi şu dünyada psikoloji sağlamım diyen insan varsa gelsin karşıma hayatını yaşa gerisi hikaye

Sizi muhasebeci olarak mı aldılar, yoksa öğretmek amaçlı mı? Mühendissen eğer muhasebe seni fazla zorlamaz. iş yerindeki çevresel sorunları hepimiz yaşıyoruz. özel- kamu farketmez.
''Kimse hiçbişey öğretmiyor, onların yerini almamdan korkuyorlar.
Yönetici 2 kadın var, şef ve muhendis, kesinlikle ben değil, onlar engelli, herkes haklarında ruh hastası diyor.''
kimse sizin yerinizi-sizde kimsenin yerini alamazsınız korkmayın! başkalarından öğrenmeyin kendiniz yapın, araştırın, zorlandığınız yerler de sorular sorun yardımcı olmazlarsa da yöneticinize söyleyin. (şikayet altında değil) herkesi boş verin ruh hastası olsunlar, olmasınlar.siz sadece işinize odaklanın. çoğumuzun bu yazılanlardan daha fazlasını yaşadığımız unutmayın. en azından size moral olacaktır. Başarılar...

Arkadaşlar çok teşekkür ederim, hepiniz çok naziksiniz. Özel ve aile hayatında da son zamanlarda sorunlar yaşayınca kendimi kötü hissettim ve hastaneye, bipolar konusunda uzman iyi bir doktora gittim. Selay dedi; yapılan ilaç tedavisinin dozu sana çok yanlış verilmiş o yüzden böyle kötü hissediyorsun dedi, bir kan testi yaptılar, abilify içiyorum 7 yıldır, ona vücudum ne kadar ihtiyac duyuyor gibi bir test yaptılar. ben 3 pakete yakın sigara içiyorum maalesef özellikle son zamanlarda, doktor dedi ki, bu kadar sigara ilaçların etkisini çok zayıflatır o yüzden de sürekli sigara içmek istersin dedi, ben çok mantıklı buldum, bana 10 gün rapor yazdı, biraz dinlen işine dön dedi, iyi geldi doktora gitmek, bu arada işyerim den müdür hanım aradı, selay sen degerli bir kızsın, bize de lazımsın, toparlan gel, burda herkes seni seviyori, daha çok işler yapacagız dedi, şaşırdım ama mutlu oldum, işime dönecegim, çok çok teşekkürler değerli yorumlarınız için. Herkese geçmiş olsun. Selamlar, sevgiler..

fkrtce
Aynen öyle :)

Öyle birşey hissetsem bile umursamıyorum uzak duruyorum seviye koyuyorum sonra onlar bana yaklaşmaya çalışıyor :D
genelde yeni işe girince bu tür şeyler yaşanıyor sabredip aiıştıktan sonra gerisi geliyor. :)

ssometimes
İnşallah herşey daha güzel olur ksrdeşim siz yeterki güzel bakın güzel olsun herşey.Siz değiştikçe karşınızdaki kişilerde değişir belki değişmezse bırak oyle kalsın kimseyi umursama ciddiye alam sadece işine odaklan onunla ilgilen işini öğren bak göreceksin ozaman sana bakış açıları değişecek.

Isyerim mobbing uyguladı haklarimi öğrenmek istiyorum.

Merhabalar

Cevre yuksek muhendisiyim.
Engelli bipolar hastasiyim.
Isyerlerinde ve hayatta aslinda kendileri hasta insanlar yuzunden hasta oldum.
Işyerinde müdür ms hastası ve tedavi olmayan şahıs bizlere mobbing uyguluyordu. Aslında herkes şikayetçi fakat ise ihtiyaçları olduğu için susuyorlar. Tahminimce de kadının arkası dayisi var. Ben sonuna kadar haklarımı savunacağım. Üzüntülerden defalarca atak geçirdim. Genç bir kadinim beni isimden etti ayrılmak durumunda bırakıldim. Madden ve maneven cok mağdur oldum. Dava açacak maddiyatim şu an yoktur. Işyeri ofisi eksi 2. Kattaydı kameralar vardi fakat sanirim ses düzeneği yoktu. Benim tek amacim o şahsın bir daha kimseye bunları yapamaması. Çalışkan ve uyumlu bir insandım. Umarım bu surecte ıyi insanlarla karşılaşırım.

İşten ayrıldınız mı?

Belirttiğiniz gibi kanıtlayabileceğiniz hususlar varsa, tazminat talebi ile iş mahkemesine gidip tazminat alabilirsiniz. İş mahkemesi diye hemen dava durumunu düşünmeyin. Artık arabulucu var. Bir çok davalık süreç arabulucuda çözülüyor. İlla ki bir avukat tutmanıza gerek yok. Kanıtlarınız varsa, kendinizde yürüyebilirsiniz.

ssometimes

Sizi tanımıyorum ancak yaptığınız yorumlar her zaman gözüme çarpıyor.
Ve maalesef yaptığınız her yorumda "Çevre Yüksek Mühendisi" olduğunuzu belirtiyorsunuz.
Bu Narsistlik yani kendini beğenmişlik göstergesidir ve iyi bir şey değildir.

Kendinizi tanımanız açısında Minnesota Kişilik Test yaptırmanızı öneririm. Çünkü bu cümle ile "Ben karakter olarak ılımlı, uyumlu bir insanım" da diyorsunuz.

Aşağıdaki testler minesota kadar olmasada kendinizi tanımanız açısından yapmanızı tavsiye ederim.

NPL Kişilik Testi ? Benlik.NET
Kişilik Testi 2 ? Benlik.NET
Kişilik Testi ? Benlik.NET

ben mantıksız cahil bir insan olmadıgımı belirtmek ve kanuni haklarımdan faydalanmak için yazıyorum. siz okuyamadıysanız bu benim suçum degil bayım, ben çok emeklerle okudum, sizi neden rahatsız ettiki, sizene

ayrıldım işten evet
o kadar çok kuruma başvurdum ki
maalesef dava açamıyorum, barodan yardım istedim lakin evim oldugu için olmadı, çünkü üstüme kayıtlı yarı bir evim var
çok ta borcum var bankaya
sgk da aynı seyi söyledi, arabulcular varmış, öyle yapacagım
çok teşekkür ederim

ssometimes

Buradaki herkes engelli ve ben dahil herkes emeklerle okudu zaten.
Benim demek istediğimi anlamamışsınız hiç uzatmaya gerek yok yorum yapmadım farz edin.

ben canımla ugrasıyorum atak geciriyorum siz kalkmış mühendismişsiniz diyorsunuz, sizene yahu, sizene, kendi işinize bakın, ayakta dolanmayınız, benim iyi insanlara ihtiyacım var bu sürecte, kimsenin okuyamaması benim suçum degil, ben de çok emeklerle okudum, ve mantıksız biri de degilim

Merhabalar. Bipolar hastası engelli biriyim. Bugün isimden ayrildim. Mudur kadın bana ve çalışanlara mobbing uyguluyordu. Çalışkandım terbiyeli ve işimi başarıyla yapıyordum. Bugün istifa dilekçesi yazdırdılar ve paramı da vermediler. Ofis -2. Katta ve olan bitenden kimsenin haberi olmuyor. Cok defa arkadaşlarla şikayetçi olmak istedik fakat engel.oldu. kendisi ms hastası sınırlı ve tedavi olmuyor. Ben işten ayrildim fakat yerine gelecek engelli arkadaşa da aynı mobbing ı yapacağını dusunuyorum. Benim tek amacim arkadaslarin huzurla calismasi. Herkesi vicdanli olmaya davet ediyorum. Küçük şeylerden tüm gunu zehir ediyordu. Isyerinde kameralar var fakat ses duzenegi yok sanirim. Ben yasal haklarını öğrenmek istiyorum. Ne yapabilirim. Uzuntuden defalarca hastanelik olup atak gecirdim. Benim ise cok ihtiyacım vardi fakat bir şahıs yüzünden ayrılmak zorunda bırakıldim. Şimdi çoğu arkadaş susuyor korkuyorlar isten atılma korkusuyla oysa ki defalarca o şahsi şikayet etmek istediler. Ben cok yiprandim. Çok tesekkurler . Kendisi Esin Gül Soykan
Richmond otel istanbul beyoğlu şirketinde Muhasebe müdürü. Ben maddi manevi tazminat davası actim. Çok yıprandım ve isimden oldum bir kadın yüzünden
Sizin yapabileceğiniz bişey var ben hayat boyu dürüst oldum. Lütfen olası bir incelemede sizler de dürüst olunuz. Bir genç kızın hayatıyla oynadı. Benim tek amacim yerine gelecek arkadaşın ve diğer arkadaşların huzurla çalışması. Onlar şimdi susuyor çünkü ise ihtiyaçları var. Sadece herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Hayat boyu dürüst çalışkan adil uyumlu olmaya çalıştım. Isyerlerinde ve hayatta aslinda kendileri hasta insanlar yuzunden hasta oldum. Geçici de olsa..umarim bu surecte ıyi insanlara rastlarım...ilk defa mücadele etmek istiyorum. Isyerlerinden huzursuzluk olunca kaçtım hep. Maddi manevi tazminat davası actim. Ben çalışmak üretmek istiyorum ülkeme hala inanıyor ve bu davanın pek çok kişi için de emsal oluşturması için gerekenin yapılmasını arz ediyorum

Ben kimseyi kırmak istemedim burada da. Çok özür dilerim hatam.olduysa. kendimi koruma amaclı cevre muhendisiyim diye yazıyorum. Atak zamanları cok sağlıklı düşünemiyorum etraftan zarar gelmesin diye en azından eğitimli olduğumu bilsinler diye yazıyorum. Herkese sevgiler...

Deneme süresi içinde işine son verildiyse üzerine soğuk su iç derim. Dava açıp boşuna uğraşma[emoji3525] aynı işyerinde uzun süre çalışıyorsan dava yolu ile tazminatını alırsın.

POT-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhaba,

Gecmiş olsun.Ama bütün iş yerlerinde illa engelli demiyelim abuk sabuk insanlar var.Bende böbrek nakilli biriyim.5yıldır bir şirkette calışıyorum inanırmısın iş yeri psikojiöi bozdu.Ekmeğim icin sabrediyorum.Nereye gidersen git yalaka ve gerici insanlar olucaktır.

Lisans mezunu için ekpss çok kolay 60 sorudan 25 netle memur olmuştum.2015 de

Üst Alt