Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerim İstanbul, ikametgahım Ankara'da. Vergi indirimi işlemini nereye yapmalıyım?

salihb

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Vergi indirimi için başvuru yapacağım ancak, iş yerim İstanbul yenikapı vergi dairesine bağlı olduğu için yenikapı vergi dairesine mi başvuru yapmam gerekiyor?

Yoksa home office çalıştığım ve ikametim Ankara da olduğu için Ankara vergi dairesine başvuru yapabilir miyim?

Saygılarımla.

salihb

Ankara gelir idaresi başkanlığı Konya yolunda ata köşk otelin arkasında hemen. Oraya gideceksiniz "engellilik servisi" hemen girişte sağda. İçeride işiniz 10 15 dakika sürüyor. Şirketinizin vergi dairesi ile işiniz yok. Ama gitmeden Web sayfasını incelemenizi tavsiye ederim. İstenen belgeler var. Şirketten temin edin aklımda kalan çalışma belgesi ve maaş bordrosu veya yeni girdiyseniz işe giriş formu.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

MuBi

Merhaba,

İşyerimden gerekli evrakları alıp başvuru yaptıktan sonra işten ayrılmayı düşünüyorum. Vergi dairesinden çıkacak olan karar iş yerine mi gider yoksa işten ayrılacağımı vergi dairesine bildirsem bana verirler mi?

Saygılarımla.

Başlayacağınız işlem "gelir vergisinde engellilik indirimi". Dolayısıyla mutlaka çalışıyor olmanız gerekmekte. Burası kesin. Siz ne yapacaksınız? ayrılıp başka bir yere geçecekseniz yeni iş yerinize nasıl yönlendirilecek onu bilmiyorum. Ama size elden verilmeyeceği kesin çünkü bu indirimi alabilmek için gelir vergisi ödüyor olmanız gerek. İndirimi aldıktan sonra SGK da yürüteceğimiz erken emeklilik hakkının kullanılması 2 adım, ayrı bir prosedür.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:
Üst Alt