Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerim kullandığım izinleri maaşımdan kesiyor. Ne yapmalıyım?

murat6677

Üye
Konular
29
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben özel şektörde engelli kadrosunda sabah 8 akşam 6 çalışıyorum sadece pazar günü izinliyim yani haftalık 60 saatten fazla çalışıyorum bazen işim çıkıyor izin kağıdı imzalayıp ayda 1 yada 2 gün izin kullanıyorum ama şirket kullandığım izinleri ya yıllık izinden düşüyor yada maaştak kesinti yapıyor
Bunun sonucunda benim ne gibi haklarım var mazeret izin hakkım var mı? Ayrıca bunlar yılımı doldurmadan yıllık izinlerimi yakabilirler mi yada maaşımdan kesinti yapabilirler mi? Lütfen birileri bana cevap versin yasal olarak ne gibi haklarım var yada bu durum karşısında şirketin bana yaptığı bu haksızlığı nasıl savunabilirim?

gayet normal yapılan işlem izin kağıdı imza ediyorsan bu yıllık izinden düşülür, eğer yıllık izinden düşülüyorsa ücretten kesintiye uğramaz yıllık izinler ücretli izinlerdir, sen sevk alıp raporlu olursan bir sıkıntı olmaz bunu yıllık izinle alakası yoktur mazeret izinleride cenaze v.s gibi 3 gün gibi bir süre hatırladığım kadarıyla...

Murat Bey;
siz nasıl bir uygulama bekliyordunuz ki?
Yasal olarak mazaret sayılan haller dışında izin kullanıyorsanız işveren çalışmadığınız bu günleri elbette kesecektir.
Haksızlık falan değil yani.

Üst Alt