Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerim raporum olduğunu bilmiyor. Vergi indirimine ne zaman başvurmalıyım?

Danışan

Üye
Konular
20
Reaksiyonlar
0
Şuan çalıştığım iş yeri engelli raporum olduğunu bilmiyor. Hastalığımı da söylemedim. Ben vergi indiriminden faydalanmak istiyorum. Raporum %45 sürekli ve 5 ay önce aldım. Ne kadar sürem var vergi indirimine başvurmak için

İstediğiniz zaman başvurabilirsiniz.bir suresi yok ama vergi indiriminiz işyerine postalanir

Serdar060 Kardeşim merhabalar, bu konuyla alakalı benim de soru işaretleri kafamda. Mesela diyelim ki engel raporu aldık ama o an için bulunduğumuz iş iyi ve engel durumunu öğrenirlerse sorun çıkar diyelim ki, işverenlerin durumu malum Türkiye'de, acaba bu rapor işten çıkartılmaya sebep olur mu? Veya iş yerindeki bölümün "sen engelliymişsin bu işte çalıştıramayız seni" denilip değiştirilmesine ve maaşın düşürülmesine sebep olur mu?

Benim bu engelli raporumla iş bulmam imkansız ancak ekpss kazanıp bir iş sahibi olurum.

engelli raporunu iş yerıne soylemezsın...sorun olmaz sıkıtım sene sen agzından kacırmadan bılemez.... Bıde vergı ındırımı emeklı olunca kullanırsın ...işyerını vermezsen verme sotun degıl....sadece ya 35 yada ellı tl kaybın olur onuda alma eksık olsu ...

vergi indirimi almak için işyerinden çalıştıgına dair yazı alıp işyerinin baglı bulundugu vergi dairesine başvurman gerekiyo ve bu oluyoki işyerinden engel durumunu saklayamazsın

Aynen..45 lik raporun var engelin neki

Raporu boşa vermiyolarya hangi kuruma versen sistemde gözükür

İşyerleri özürlü işçi calistirmak zorunda öyle bi yasa var. hem işlerine bile geliyor fabrikanın değeri artiyor

mühendisbey flora19

Konuştuğunuz laflar çok saçma. Bir insanın dış görünüşüyle mi karar veriyorsunuz engelli olup olmadığına? Diyelim ki şeker hastası, dışarıdan nasıl anlayacaksın? Göz tembelliği var diyelim gözünde, bir gözü hiç görmüyor diyelim, nasıl anlayacaksın? İlla kolu bacağı olmadığı zaman mı "haa bu engelli" diyorsunuz? %45 raporu varsa belki psikolojik bir rahatsızlığı vardır, genetik bir hastalığı vardır, belki kalın bağırsağı ameliyatla alındı, torba bağladılar bilemezsiniz.

Lütfen bir şey söylerken, laflarımızı düşünerek söyleyelim... saygılar.

Tmm işte bende engeli sorduydum

Engeli raporunu ver bnce işe erkende olursunuz emekli

Benim engelim psikolojik, işyeri nede bunu bildirmedim. Ama işe girişte sağlık kontrolunde ortaya çıkacaktır.

Anladım hayırlısı olsun

Üst Alt