Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerimde mesai yapmak istemiyorum. Kanunen böyle bir hakkım var mı?

yelizzz

Yasaklı Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
0
ben sigortalı olarak çalışıyorum işyerimiz bazan 8 saat bazan 12 saat mesaiyle çalışıyor 8 saatte sorun olmuyoda 12 saatte gücüm kalmıyo işitme kaybım var iş yerindeki aşırı gürültü duymamı azaltıyo 3. derece vergi indiriminden yararlanıyorum iş yerinde özürlü olmamdan dolayı hep 8 saat çalışma imkanım varmı ? yani fazla mesaiye kalmak istemiyorum kanunen öle bir imkanım varmı hep 8 saat çalışayım veya bilmediğim iş yaşamımı kolaylaştıracak haklarım varmı

Nerede çalşıyorsun Yeliz kim bu işveren seni bu kadar çalıştıran?

Ayrıca belirtmenizde yarar var. Siz mesaiye kaldığınızda ek ücret alıyormusunuz.
Mesela ben mesaiye kaldığımda ek ücret alırım.Mesaiye kaldığımda saat ücretlerinde akşamları ve cumartesi %50, bayram ve Pazar günleri %100 ek ücret alırım.
Dolayısıyla biz mesaiye kalmak isterizde işveren bırakmamaya çalışıyor :D

kanunun 41. maddesi açık işveren çalışanları fazla mesaiye bırakabilmesi için çalışanların onayının alınması gerekir.fazla mesai de zorlama olmaz kalmaya bilirsin işveren de niye kalmadığını merak edip senden sebebini sormuş olabilir. işverenin seni mesaiye bırakabilesi için yasal zorunluluktur bu, aksi halde sen istesen bile mesaiye bırakamaz

bunu söyleyen bir avukat :)

Evet arkadaşımız doğru söylüyor.Aslında mesaide zorunluluk yoktur.
Mesaiye geleceksin denmez, mesaiye gelebilirmisin denir.

fazla mesaii ücretini alıyorum ama zorunlu tutuyolar herkes geliyo bende gelmek zorunda kalıyorum

kanuni hakları yok yeliz istemezsen kalmazsın ama işte özel sektörse kalmadığın zaman ayrı bakarlar

Özel sektörse yapacak fazla bir şey yok sabretmekten başka. İşverenin insiyatifine kalmış bir durum. Eğer iş bulma imkanın varsa istifanı ver başka yerde çalış. Yoksa uygun bir dille konuş patronunla. Fazla mesainin sağlığına zarar verdiğini falan söyle bir şansını dene Yeliz:)

Sağlık durumunuzu etkiliyorsa,Sağlık kurulu raporonuzu işvereninize ibraz eder ve mesai yapmazsınız.

Her iş verenin bi açıgı vardır :)
yakala ve vur hiç acıma ben vurdum
ŞİMDİ İŞ ARIYORUM :d

İşe Alınırken Herhangi Bir Sözleşme İmzaladı İseniz, O Sözleşmede Kesin Kılıfına Uydurulmuş Bir Şeyler Vardır..

merhaba..iş yerinin seni 8 saatten fazla çalıştırması yasak..senin rızanla imzan karşılığında en fazla 3 saat bırakır kalmayın ısrar ederlerse noterden ihtar çekip iş yerini uyarın..vijdansızlara hesap sorun çok mesai varsa vardiya usulü yapsınlar

İşçinin onayı olmadan mesai yaptırılamaz…Denilsede arkadaşın belirtiği gibi herkesi çağırıyorlar üstelik mesai ücreti de veriyorlar .. Bu bir özel şirket işyerin belli bir kriterlerı normları vardır.. Hangi durumlarda fazla mesai yapılmamaktadır?

- Sağlık kuralları bakımından günde 7,5 saat veya daha az çalışılması gereken işlerde,
- Gece çalışmalarında,
- Maden ocakları işlerinde,
- Kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer veya su altında çalışılacak yerlerde,
- 18 yaşından küçük olanlara,
- Yeni doğum yapan ve emziren işçilere,
- Kısmi süreli (part-time) çalışanlara fazla mesai yaptırılamaz.

Tek çözüm kbb polikliğine başvurup doktordan fazla mesai kbb açıdan olumsuz etkikeniyor raporu alabilir.. Buda cok basit bır işlem doktor hastaya zorluk çıkarmadan kuruma yazı yazıp verilmektedir.

kamuda çalışıpta mesaiye kalanlar varken özelde çalışanlar hayli hayli mesaiye kalır.
yönetmelikleri kanunları denetmeyen merciilerin sayısı az.

Ya arkadaşlar mesainin parasi batsin.Benim dinlenmem gerek zaten iş yerinde efor sarfediyorum.Para saglıktan önemlimi (tuzu kuru olanlar için ayrı) Benim iş yerim tehlikeli ve ben fazla caliştigim zaman yoruluyorum.

Yapacağın Tek Şey, İşkur'a Gidip Çalışma Saati Az Olan Bir İş Bakacaksın Yapacak Bir Şey Yok..

Üst Alt