Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerimden 2 yıl raporluydum. Bu 2 yıl tazminattan düşürülür mü?

forsa

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
işyerin de calışır iken 2 sene raporlu kaldım iş kazası degil. 15 senelik tazminatan 2 sene düşülürmü? Tazminatı 15 sene lik mi ödeyecek 13 senelikmi?
teşekürler

bu 2 yılda,prim yatmışsa 15 yıl,yatmamışsa 13 yıl olur.

hastalıktan dolayı rapor almışsınız galiba iş yeri 2 güne kadar öder.raporlu çalışana iş veren prim ödemez.sgk dan ücretini alır kıdem tazminatı her yıla bir maaş olarak hesaplanır dolayısıyla şuanda çalışmıyor görünüyorsunuz yani eğer hak ederseniz 13 yıllık çalışmanıza karşılık tazminat alırsınız.

memur veya işci farkeder memurmusunuz işçimi

forsa bende erken yas emeklısıyım kardes sıze yardımcı olabılırım raporlu olan sureler ıs sozlesmesınde senın ılk ıs bası yaptıgınla son ısten aylırılısına baz alınır yanı sen 15 sene calıstın bu sure ıcınde 4 sene raporlu gozuktun tazmınat alırken 15 sene uzeınden alırsın ısı ılk gırıs ve cıkıs onemlı ne kadar calısma dıye soz konusu degıl tazmınatınızı 15 sene uzeınden alırsınız bende cok ıstıraat kullandım ve aldım

fulya kardeş 1996 işe girdim aynı iş yerinde 2004 den 2006 ya kadar roporlu kaldım himet dökümünde sicil numarası aynı yerde gözüküyor .. yıl 2011 ve 24 gün sonra emeklilik evraklarını verecegim inşalah .. özel sektör

birde şuna dikkat et diyeceginiz tecrübelerinizi paylaşır sanız sevinirim.. 112000 toplam ödeme 5200 gün istenen 3950 ..1994 giriş 2011 10 ay 17 yıl.. fikirlerinizi bekliyorum

raporlu gorunen gunler senin tam tazminat almana ngel degil anladigim kadariyla asgari ucretin biraz uzerinde primleriniz yatmis maasnizda 900 ile 1100 arasinda gibi tahminim sen 5200 e baz alma erken yaslilik denen su madde seni 3600 gunle emekli oluyormus gibi bak birde son aldigin maas miktari yani burut onemli sen emekli olurken cikisini almadan iyi bir mali musavir e danis ben insan kaynaklarinda yonetici pozizyonunda gorev yapip gunum geldi emekli oldum hersey muasebecilerin elinde yasal kanun olarak burut uzerinden aylik burutun atiyorum 1000 yillik 2 burutle carpilip 12 aya toplam kazanca bolunuyor net net alman gereken tazminatin ortaya cikmis oluyor bazilari net uzeinden tek maas gibi de veriyor buna cok dikat edin

Üst Alt