Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinde zorlanıyorum. Hastalığımı işyerinde söylesem mi?

wolf123

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
ben 1.5 aydır özel güvenlik olarak çalışıyorum amirlerim çok pasif olduğumu pek konuşkan olmadığımı söluyorlar zaten genelde içine kapanık insanım gerçi çapa hastanesinde atipik otizm tehşisim var ama bunu iş yerindekileri bilmiyorlar sizce bu hastalığımı iş yerine solesem daha anlayışlı olurlarmı yada beni işten kovarlarmı

wolf123

Bence söylememek daha iyi. Siz elinizden geldiği kadar onların istediği gibi olmaya ve işinizi yapmaya çalışın. Alışırlar... Takmayın kafanıza.

OturanBoğa

Bu şekilde bende çalıştım. Buna benzer bir hastalıkla ve senin gibi özel güvenlik görevlisi olarak. Ama baya zorlanmıştım. Bu arada ilaçlarımıda işyerinde herkesten gizli içmek zorundaydım belki. Birde karşı taraf senin ne yaşadığını bilmiyorsa yandığının resmidir arkadaş. Baktın olmuyor söyle bunalma fazla. Sağlığın daha önemli değilmi sence. En fazla işten çıkarırlar. Ben dayanamayıp ensonunda amirimize hastalığımla ilgili herşeyi anlatmıştım. Diğer arkadaşlara söylemedim hiçbirşey. Amirimizde diğer arkadaşlara konuyla ilgili hiçbişi söylememiş.

Aynısını sen yapsan yani amirlerinle konuşsan başına ne gelir onu bilemem doğrusu. Saygı duyarlar mı yoksa duymazlarmı orasını sende bilemezsin arkadaşım.

saolun arkadaşlar işimde su anda sorun yok amirlerim sevmeye başladı beni biraz (alıştım sanki

iş yerinde sürekli dışlanıyorum ne yapmam gerekiyor

kendimi bildim bileleli hep dışlanıyorum benim pisikyatrik rahsızlığımdan dolayı her girdiğim yerde dışlanıyorum ve sürekli pasifsin aktif değilsin atılgan değilsin pısırık duruyorsun gibi sözler işitiyorum bundan dolayı ya işten çıkarılıyorum yada ayrılmak zorunda kalıyorum ve girdiğim bir yerde sürekli kalamıyorum hatta meslek bile değiştirdim mesala ilk güvenlik olarak çalıştım yapamadım gittim lastik örme atölyesine girdim gene olmadı şuan işsizm ne yapacağımıda bilmiyorum

wolf123 Hiç bir yerde çalışamıyorum diye bir şey yok, azimli ve kararlı olmak önemli.
Simit sat, Ayakkabı boya, çöp topla ayıp değil, bunları yapanlar da insan, engelli raporun var ise işkur üzerinden bulunduğun bölgede belediyenin temizlik işlerine gir, hiç bir şey yapamıyor isen yol kenarında trafik ışıklarında su sat.
Ve kendine şu soruyu sor : Ben olsam nerde olurum, bu soruyu kendine sorar isen sonuca ulaşacaksın.

dediğin öle kolay olasydı bütün işsizler gider su satar ayakkabı boyardı belediye izin vermedikten sonra sana değil iş yaptırmak sana afiş bile astırmazlar

dostum öncelikle Allah şifa versin yanlış anlama ama bu kadar hastalığı olan birini nasıl özel güvenlik yaptılar merak ettim doğrusu...

onu geçtim sağlık raporunu nasıl aldın ? biz ehliyetimizi yenileyemiyoruz daha bilemedim bence kendine daha uygun işler bak yoksa bu şekilde çalışmak seni psikolojik olarak çok yıpratır....

otizmliler yurtdışında daha fazla iş hayatında. kuzenimin oğlu otizmli ve takip ediyorum haberleri. türkiye herkese cehennem sadece otizm ruh sağlığı hastalıklarından müzdarip olanlar ya da ortopedik ya da kanser ...hepimiz sürünüyoruz. ben bir şekilde kendimi kurtardım diyelim milyonlarcamız ne olacak ? iş sağlık eğitim ?

wolf123

Aynen kolaysa gitsin kendi satsın belediye mi engeller artık diğer satıcılar mı öğrensin sonra bize de haber versin .

benim buğun raporum çıktı yüzde 55 süresiz olarak artık bende kamuya başvuracam yapacak bişey yok cünükü benim gibilere özelde iş vermezler

wolf123

Raporunuz yeni ise siz SÜREKLİ raporu hangi hastaneden aldınız?

Kaç yıldır düzenli olarak tedavi olmaktasın?

Bendede,
ŞizoAffektif K. B.
Obsesif K. B.
Asperger Sendromu

raporu murat kölük hastanesinde çıkardım ilaç kullanmaya 18 yaşında başladım ama ilk tanıyı ben 17 yaşında aldım oda çocuk pisikyatrisiydi
18 girince ilgilenmediler bende özel pisikyatriste gittim şuan yaşım 26 halada tedavi görüyorum

ben 33 yaşındayım sessiz sakin bir kişiyim şuana kadar hiçbir yerde çalışmadım psikotik bozukluk hastasıyım ekpss ye girim 3 kere 73 76 77 aldım yeterli puanlar değil bulunduğum ilde bile zor çalışacağımı sanıyorum başka ilde nasıl çalışayım

raporu murat kölük hastanesinde çıkardım ilaç kullanmaya 18 yaşında başladım ama ilk tanıyı ben 17 yaşında aldım oda çocuk pisikyatrisiydi
18 girince ilgilenmediler bende özel pisikyatriste gittim şuan yaşım 26 halada tedavi görüyorum

Size SÜREKLİ rapor vermişler.

bildim bileli sessiz olduğum için hep hor görüldüm dışlandım ezildim pısırık sünepe salak geri zekalı olduğum söylendi hep neticede psikotik bozukluk hastası oldum staj gördüm kursiyer olarak çalıştım ama olmadı hep aynı davrandılar 33 yaşındayım şuan bir işe girecek psikolijiye sahip değilim bazı kişiler iş çok çöpçü ol demiş kolaysa kendin yap neyse Allah herkese gönlüne göre versin.

kardeş ben çok sesiz değilim genelde iyi sohbet ederim dışardan bakan hiç bişeyim olmadığını sanır ama benim sorunum iletişimi fazla sürdüremiyorum ve diğer insanlar gibi sosyal sakacı ve rahat olamıyorum mesala konuştuğum zaman hızlı düşünüp cevap veremiyorum benim hastalığım düşünmeyi çok etkliyor bu yüzden diğer insanlar gibi hazır cevap değilim bir konu açıldığında o konunuyu iyi bir şekilde vurgulayamıyorum bu yüzden hep dışlanıyorum ve bu yüzden genelde sesiz kalmayı tercih ediyorum ve genelde değişikliğe tahmülüm yok hayatımda bir şey değiştiğinde orneğin eşyalar veya ev değişikliğinde huzursuz olup krize giriyorum

Hastalık mı düşünmeyi etkiliyor yoksa kullandığımız ilaçlar mı yoksa her ikisi de mi bende bunu sık sık düşünmüşümdür .

ilaçların düşünceyi etkiliğiceğini zannetmem ilaçlar duyguları baskılar beyni sakinleştirir seni rahatlatır bence hastalık düşünmeyi etkiliyor

Üst Alt