Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İş yerinden yemek ücreti almak için almam gereken rapor nasıl olmalı?

ozkanerel

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ........ Isimli firmada çalışıyorum iş yerimde çıkan yemek menüsünden şikayetciyim aşırı derece de rahatsız ediyor yemek üçretinin tarafıma ödenmesini istedim fakat hastahaneden hekim raporu istediler nasıl bi rapor almalıyım konu ile ilgili bilgisi olan varmı şimdiden teşekkür ederim.

Sadece diyet yemeği (rahatsızlığınıza paralel hazırlanmış diyet eki ile) yemeniz gerektiğine dair rapor alırsanız işveren iki seçeneğe sahip olur.
Ya diyetinize uygun size özel yemek verecek ya da yemek ücretini ödeyecektir.
Bu maddenin olduğu toplu iş sözleşmesine şahit oldum.

Özel bankada çalışıyorum.BANKAMIZ yemek ihtiyacını yemekhanemiz aracılığıyla karşılıyor.Bankamız bu yıl yayınladığı mesajında doktor raporuyla aşırı derecede rahatsızlığı olanlara yemek çeki vereceğini duyurdu.Reflü vb rahatsızlıklara yemek çeki vermeyeceğini belirtiyordu.

bizim yemekhanede ayrıca diyet menüsüde var onuda belirteyim.

işin gerceği bir rahatsızlığım yok ama yemeklerinde ALLAHIN zoruna gitmesin yeneceği yok yağı salcası tadı tuzu bi değişik yediğin gün akşama kadar karın ağrısı çekiyosun benim gibi birçok kişi var böyle ama elden gelen bişey yok şirket ya cebinden ye ya bu yemeği ye yada geçerli bi rapor getir diye duyurmuş :(

Çoğunluğunuz bu konuda rahatsızsanız işverene baskı yapmaktan başka yolu yoktur.
Rapor olayı diyet gerektiren hastalar içindir,öyle tuzu salçası gibi gerekçeler malesef geçerli olmaz.
Ama birlik olup işverene ya yemeklerdeki standardı yükseltmesi ya da yemek çeki veya ücretini vermesi konusunda baskı yapabilirsiniz.

Arkadaşlar bizim şirkette gece çalışıyorum ve yemek yok bu konu hakkında ne yapabilirim ?

Üst Alt