Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşaret dili kullanan işitme engellilerle film çekimi yapacağım..?

nuran

Üye
Konular
46
Reaksiyonlar
0
işitme engelli öğrencilerimle 1saatlik komedi tarzında bi film çekmek istiyorum ....
işaret dili ile olacak tüm konuşmalar....
mekan olarak elimde yurt bahçe okul ve kendi evim var.
konu olarak ne çeksem bilemiyorum...
engelliler haftasına yetişsin istiyroum...
işitme engellilere uygun kısa skeçlr de olabilir....
konu önerilerinizi bekliyorum.....daha yeni karar verdim....
mekan sınırlı olduğu için fazla bişey düşünemiyorum.....

isaret diliyle konusan sagir ogrencilerinle komedi filmi ceviricen:rolleyes:brova nurancim dicemya:p sende bizdensin:)
dram deseydin, yada butun insanlar konusamayan,palyacolara gulsunler deseydin :(
ama bak ben isaret dilini bilmeyen okulda isitmedigim icin cok iteklenip kakaklanan, topla fatmamla okulu seven bi insandim:(

Merhaba,

Bu şekilde çekilmiş kısa filmler var.
İşaret dili ile kısa filmler diye aratıp izlerseniz biraz yardımı dokunur.
Fikir alırsınız. Onlar daha çok farkındalık amaçlı işitme engelliler için kolaylıkların nasıl olabileceği yönünde.
Facebookta da birileri sürekli işaret diliyle kısa videolar çekip paylaşıyor şu an ismini hatırlamıyorum ve iş yerimde olduğum için bulamam
Ama müsait olduğumda bulup ekleyeceğim. Onlar sürekli komedi çekip yayınlıyor.

Önce nasıl bir konu olabilir onu araştır.

Shukufe bu şekilde kısa filmler var.
Duymuyoruz diye hiç mi espri yapmıyoruz? Dalgamızı da geçiyoruz gülüp eğleniyoruz da.
Bundan da gayet güzel eğlenceli kısa filmler çıkabilir.
Ben espriye de gerek yok 7-24 gülüyorum.
Allah ağlatmasın.

bende okuyup komik bulduklarima, karikaturlere gulerim. hatta evdekilerin anlattiginada cok gulerim.
keskince vurgulamam dikkat cekmesi belki bi oneri sunan olur gayesiydi. ama cok bisey bekleyemiyorum duyan dunyasina hitap edecekse
ola bite az bir farkindalik cikarabilecek insanlarda olabilir tabiide

Zaten çekilen filmden sadece işaret dili bilenler anlayacağı için kendi aramızda gülmek eğlenmek de güzel

nuran hanım çok güzel bir fikir ;) ama diyorum kısa film olmasa çünkü bu tarzda birçok kısa film var siz biraz daha uzun bir hikayeyi çekip fark yaratabilirsiniz kendi açınızda bu şekilde ilgi çekiceni düşünüyorum... mesela son zamanlarda aşk sana benzer adlı sinema filmini çogu işitme engelli alt yazılı istiyordu buna benzer bir filmi hem işaret diline hemde alt yazıya çekip,çevirirseniz gerçekten çok mutlu olacaklardır...yani benim tavsiyem bu yönden...

Shukufecim sen işaret dili bilmiyorsun sanırım ben işaret dili bilenlerle bir dönem birlikte oldum hiç işaret dili bilmiyordum... İlk gün eğitime gittiğimde işaret dili konuşanları izliyordum anlamaya çalıştım ama anlayamadım.. çok hızlıydı birden gülme krizine girdim... :) komik el işaretinden dolayı sonra ordan bir arkadaşım oldu bana işaret dilini öğretti... oo neler konuşuyorlar gel gör biz nasıl sözel olarak konuşuyorsak onlarda öyle espri komedi kısmına gelirsek çok komikler çok güzel espri yapıyorlar varya ben hala gülüyorum bu konuda meşhurlar desem yeridir :))

Son düzenleme:
varmi ankarada yetiskinlerin isaret dili egitimi aldigi bildiginiz bi yer. inan olsun evde konusacagim, ama disarida hiiiic konusmadan ellerimle isaret dili konusacagim.
biktim usandim beni tanimayan, malini satmak icin ugrsi olmayan insanlara duymadigimi anlatmaktan.hepte yalanci oluyorum cunku duzgun konustugum icin.

Shukufe ben istanbulda yaşıyorum ama ankarada bildiğim kadarıyla işaret dili kursu çok var.. işitme engelli arkadaşlarına sorup öğrenebilirsin bende düzgün konuştuğumdan anlamıyorlar yabancı muamelesi görüyorum :) bu çok normal ben anlamazsam bilmiyorum diyip geçiştiriyorum... :)

bu arada sen bir işitme eng.sin düzgün konuşabiliyorsun ne mutlu sana, ama işaret dili öğrenip hiç konuşmazsan bu sefer konuşman bozulur ve unutursun ben gerekmedikçe konuşmuyorum. yani öğrenirsen bir nevi işitme eng.ler seni çok sever... :)

bilhassa unutmak isterim konusmayi. bazen nefret ediyorum duyanlar dunyasindan.

duyan dünyasından nefret edebilirsin.. ama bunlar yüzünden konuşmanı kaybetmek istemezsin... bir kere işitmen seni birçok konuda engelliyorsa sen dilinle o engeli aşacaksın... aşman gerekir çünkü engeller aşılmak için vardır benim dünyamda ne kadar bazen başarısız olsamda yılmıyorum çünkü artık alıştım.. kendime ve çevreme karşı güçlüyüm sende öyle olmalısın farkını ortaya koyup kendini sevdirmelisin canım :)

kızlar çok teşekkür ederim...
shukufe hiç yapamıyorsan git bi işitme engelliler okuluna karış çoluk çocuk arasına öğretmenler den de yardım iste...öğrenirsin...
hatta yatılı varsa bir hafta izin iste kılar yatakhanesinde işitme engelli kız öğrencilerle kal tam istediğin gibi konuşma yok herşey işaret hemen öğrenirsin....:eek:
türk işaret dili sözlüğü var gerçekten istiyorsan resimli falan çok güzel al bi tane sırf hobi için kısa zamanda öğrenirsin...
benim çekmek istediğim okul çapında sene sonu gösterisi gibi bişey....
kısa skeç var öğrencilerin kendi yaşantıları ile ilgili hem komik hem düşündürücü tarzda basit ve güzel skeçler.....
ben öyle msj kaygısı taşıyan bişey falan çekmek istemiyorum....
onu yapan çok var...benim maksat öğrenciler ortaya güzel bişeyler çıkarabilsin bunu ben yaptım deyip mutu olsunlar.....:eek:
şöyle bi saatlik falan kısa bi film olcak inşallah...skeçler başta küçük bi gösterim sonra asıl film de işte konu arıyorum bakalım....
filmime alt yazı da ekleyecem tabi ki aileler izlerse diye....
ben öyle engellilere film çektim deyip alt yazı bile koymayanları şiddetle kınıyorum....:mad:
hatta türkçe filmlere de alt yazı koymayanları kınıyorummm...:mad:
tabi kim duyacaks burdan sesimi.....:p

Altyazı olmasa da insanın vucut dili var bizde duymuyorsak vucut dilinden ve mimiklerden anlarız.... buna da çok Şükür :)

Nuran hanım bu işe baş koyduysanız çok iyi araştırıp öyle çekmeye başlamalısınız...
mesela hikaye konularında birçok kitap var okuyabilirsiniz...
Mesaj içeren film çekmek istemiyorsanız... Film çekmenin bir anlamı yok ki
Skeç olacaksa şahan gökbakarın bir çok skeçleri var onları izleyip onlara benzer skeç'te yapabilirsiniz..
Şimdiden kolay gelsin.. :)

Üst Alt