Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşaret dilini öğrenmek istiyorum. Ne yapabilirim?

tb-kt

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ben engelli biri değilim fakat iaşert dilini öğrenmek istiyorum. gönüllü olarak işitme engelli insanlar için neler yapabileceğimi merak ediyorum
bu konuda benimle iletişim kurarsanız sevinirim.
bu arada ben kayseriden yazıyorum

Ben bu konuda Anti Oksidan'ın verdiği linke de yazmıştım. Buraya da yazayım. Ben de tamamen işaret dili öğrenmek istediğim için İstanbul'daki bir işitme engelliler lokaline gitmiştim ve işaret dilini öğrenmek istediğimi söylemiştim. Gayet güzel karşılıyorlar sizi. Kendinizi de hemen evinizde gibi hissediveriyorsunuz. Git geller başladıkça zaten ahbaplıklar da başlıyor. Hem gönüllü olarak da çalışabilirsiniz oralarda. Ben telefonlaşma ve faks çekme konusunda yardımcı oluyordum onlara. Hem öğrenmenizi de hızlandırıyor. Onlar işaret diliyle size anlatıyorlar, siz de telefondaki eşine dostuna akrabasına anlatıyorsunuz. Dışarıya da taşıyor bu arkadaşlıklar. Tadından yenmez dostluklar başlıyor. Google'dan Kayseri'de bir dernek olup olmadığına baktım ve karşıma [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][SIZE=2]Kayseri İşitme Engelliler Koruma ve Kalkındırma Derneği [/SIZE][/FONT]çıktı. İnternet sitesini bulamadım, ancak dernekler genelde birbirleriyle iletişim halindelerdir. O yüzden Kayseri'deki bir başka dernekle veya buradaki arkadaşlar vasıtasıyla ulaşabileceğinizi düşünüyorum.

Umarım bu bilgi işinize yarar.

ben antalyadan eğer öğrenmek istiyosan kitapları satılıyo ordan öğrenebilirsin (engelli değilim):)

Kitaptan öğrenmek zor olur.bu işaret diline kimi karşı çıakr kimi destekler.tuhaf bir dil kabul etmek gerekirse.

merhaba arkadaşlar ben işaret dilini öğrenmek istiyorum fakat çalışıyorum ve haftasonu
için bi kurs bulamadım buldukılarımda bana çok uzak internetten bunu öğrenebileceğim
bi site adres var mı istanbul anadolu yakasında oturuyorum.yardımcı olursanız sewinirim.

İstanbul İSMEK kurslarında işaret dili eğitimi verilmektedir.

Teşekkür ederim ewet ismek.de böyle bi kurs verildiğini biliyorum ama haftaiçi ve gündüz akşam yok yada hafta sonu yok o yüzden burdan bilen arkadaşlar varsa ve paylaşırlarsa memnun olurum internet üzerinden varsa daha iyi olur tekrar teşekkür ederim...

Kursa kayıt olmaya gittiğinizde istediğiniz saat aralığını işaretleyebiliyorsunuz. Bir gidip sorun öğrenin derim. Hafta içi sabah hafta içi akşam hafta sonları seçenekleri mevcut

Erciyes Üniversitesi ogrencisiyim işaret dilini öğrenmek istiyorum ne yapmalıyım

ben işitme engelliyim

arkadaşlar işaret ögrenmek istiyorsanız elle dil diye bir kitap var ordan ogrenebilirsiniz:)

bende naçizane işaret dili en güzel şekilde işitme engelli bir arkadaş edinmekle daha kolay ögrenilir. çünkü benim arkadaşım vardı sürekli onunla konuşurduk herşeyi ögrenmiştim.ama ayrıldık.konuşulmayınca unutluyorr.sürekli tekrar ve pratik lazım aynı başka bir dil gibi

halk eğitim kurs veriyor ben gidiyorum mesela 3 hafta oldu
çalışana çok kolay

yeni çalışma arkadaşlarım işitme engelli bir çift ve onlarla iletişim kurmak için işaret dilini öğrenmek istiyorum bana yardımcı olmanızı rica edebilir miyim acaba ?? bu arada ORDU/ ALTINORDU'dan yazıyorum sizlere

Öncelikle gerçekten çok istemeli ve öğrenirken keyif almalısınız. Çünkü uzun bir süreç ancak bir o kadarda keyifli. Bence vazgeçmeyin.

İnternette bir sürü video var izleyebilirsiniz.

Üst Alt