Ben bu konuda Anti Oksidan'ın verdiği linke de yazmıştım. Buraya da yazayım. Ben de tamamen işaret dili öğrenmek istediğim için İstanbul'daki bir işitme engelliler lokaline gitmiştim ve işaret dilini öğrenmek istediğimi söylemiştim. Gayet güzel karşılıyorlar sizi. Kendinizi de hemen evinizde gibi hissediveriyorsunuz. Git geller başladıkça zaten ahbaplıklar da başlıyor. Hem gönüllü olarak da çalışabilirsiniz oralarda. Ben telefonlaşma ve faks çekme konusunda yardımcı oluyordum onlara. Hem öğrenmenizi de hızlandırıyor. Onlar işaret diliyle size anlatıyorlar, siz de telefondaki eşine dostuna akrabasına anlatıyorsunuz. Dışarıya da taşıyor bu arkadaşlıklar. Tadından yenmez dostluklar başlıyor. Google'dan Kayseri'de bir dernek olup olmadığına baktım ve karşıma [FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][SIZE=2]Kayseri İşitme Engelliler Koruma ve Kalkındırma Derneği [/SIZE][/FONT]çıktı. İnternet sitesini bulamadım, ancak dernekler genelde birbirleriyle iletişim halindelerdir. O yüzden Kayseri'deki bir başka dernekle veya buradaki arkadaşlar vasıtasıyla ulaşabileceğinizi düşünüyorum.
Umarım bu bilgi işinize yarar.