Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşci iken memur olanların emeklilik durumları nasıl olacak?

kerubin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba;
657/4/b kapsamında bulunan sigortalıların 4 hazıran 2011 tarihi ile memur kadrolarına atandılar;

bu yüzden ben /%87 rapor ile 3900 gün 20 sene hizmet suresi ile erken yaş emeklılıgıne hak kazanmıştim
fakat bizleri memur olarak atadılar dolayısı ıle kadromuz memur oldu
aynı emeklılık şartları halen geçerli mi bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim
sgk ya gıttım kımse net bırşey soyleyemedı
teşekkurler

Emeklilik hesabınız aynen şöyle olacak,
1 Ekim 2008 ve daha sonrası tarihte işe girenler 5510 sayılı yasadan sonra memur olanların emekliliği engelli memurlar için şöyle olacak.
Yetkili sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,

b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, prim bildirilmiş olanlar da yaşa bağlı olmadan özürlü sıfatıyla erken emekli olabilecekler.

ama kerubinin rapor oranı % 87 sanırım iki kriterede uymuyor
40-49 ve 50-59 yazıyor.
Bildiğim kadarıyla 60 ve üzeri rapor oranı olanlar 15 yıl 3960 gün primle emekli oluyor memurlar.

ilginize teşekkür ederim

teşekkür ederim iskoçyalı
doğru % 87 oran var
ssk lı iken 3600 gün doldurmak yeter demişlerdi
şimdi hazıran 2011 de memurıyete geçirince bizim kadroları işler değişti
kimi yok eskı sistemi dıkkate alıcaklar dedı
kımı yok 2800 gün daha çalışacaksınız dedi
ssk ya gittim onlar bıle birşey söyleyemedıler henuz net birşey yok daha sonra gelın demışlerdi
durum böyle teşekkur ederım ılgınızıe

ilginize teşekkür ederim ilker
oranım %87 sanırım günler biraz daha düşer bir netlık kazansa
benım korkum 2800 gun felan daha bırşeyler soylemişlerd ondan bıraz endışe duydum
teşekkurler

%60 ve üzeri raporu olanlar için Metin'in yazdığı gibi, 15 yıl sigortalılık süresi ve 3960 gün prim geçerlidir.

Ve unutmayın, son 2520 primin fazlası hangi statüde ise, emeklilik işlemleri o statüde gerçekleştirilir.

teşekür ederim Bülent bey
sanırım biran evvel emekli olmak avantaj sağlayacak.:)

Üst Alt