Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşçi statüsünden memur statüsüne geçersem yetim aylığım kesilir mi?

derenlicengiz

Yeni Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
bir kamu kurumunda işçi statüsünde çalışıyorum.Özürlü raporum var.1ekim 2008 den önce de yetim aylığı bağlandı halen alıyorum.Şimdi arkadaşlar 4yıllık fakülte mezunu olduğum için KPSS A ya girerek "kariyer meslek" şeklinde adlandırılan memurluklara yerleşme hayalim var.
Yani sonuç olarak; işçi statüsünden memurluğa geçersem yetim aylığım kesilir mi veya kestirmem gerekir mi?

Malesef linkte sorunumun net bir yanıtı yok daha önceden de incelemiştim.

Vefaat eden kişi emekli sandığı mensubu idiyse, kesilebilir. Bilmiyorum.

Bence bu konuyu sigorta müdürlüğüne gidip yazılı olarak sormalısın.

Ve lütfen bilgi alınca buraya da aktar. Öğrenmiş oluruz...

OturanBoğa;
Bilgi edinmeye sormuştum daha önce, gelen cevapta hem çalışıp hem yetim aylığı alabileceğimi emekli olduğumda kesileceği yazmaktaydı.Ancak işçi statüsünden memur statüsüne geçme durumunu sormamıştım.Vefat eden (babam) ssk lı idi.

nurdane;
% 60 ve üzeri özürlü raporu olan, ve 1 ekim 2008 den önce yetim aylığı almaya başlamış olanlar hem çalışıp hem yetim aylığı alabilirler diye biliyorum.Sayın Genel Yayın Yönetmenimiz Bülent Beyin de bu yönde ifadelerini okumuştum forumda.Tekrar aydınlatırlarsa sevinirim.

Ekim 2008'den önce bağlanmışsa kesilmez sanırım. Ama dediğim gibi, bunun teyidini sigorta müdürlüğünden alın mutlaka.

arkadaşlar özürlülerin dul ve yetim aylığını almaları konusunda şimdi okuduklarım benim aklımı karıştırdı, şöyle ki bu nasıl bir mantıktır bir özürlü 2022 yani 3 aylık özürlü maaşını alıyor diye vefat eden babasının maaşından ve sağlık güvencesinden yararlanamıyor, kanun ya 3 aylık özürlü maaşı tercih edeceksin ya da vefat eden babanın maaşını alırsın ikisini birden alamazsın diyor, sanki 3 aylık maaş çok yüksekmiş gibi, şimdi okuduklarımda ise çalışan bir özürlünün maaşı dışında ayrıcada dul ve yetim maaşını alabileceklerini öğrendim yalnış anlamamım ise. bu nasıl bir çelişki böyle özürlüyü sağlık güvencesiz ve anne-babasının maaşından mahrum bırakıp 3 ayda bir alınan özürlü maaşa mahkum etmeleri şaşırdım kaldım bu işe.....

Üst Alt