Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşçiler bir yıl içerisinde toplamda kaç gün rapor alabilirler?

Konular
21
Reaksiyonlar
4
Arkadaşlar merhaba bir konuda bilgiye ihtiyacım var yardımcı ola bilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Kamu/özelde çalışan bir işçi bir yıl içerisinde toplamda kaç gün rapor ala bilme hakkı var acaba?
Not: Sağlık kurul raporu değil normal hekim raporu.

Bunun herhangi bi süresi yok ama işveren peyder pey alınan raporları fazla idare etmez homurdanma başlar çok ciddi sebepler hariç tabi

hmm bende bunu merak ediyordum Sağlık Bakanlığına Atandım Soruşturmayı Bekliyorum Bu arada Kanser Hastasıyım Haftada 1 gün bazende 2 gün Hastanede olmam gerekiyor . Bakalım İş Başı Yaptıgımda Amirimle konuşacagım Neler olacak Görecegiz

cabbarehlinamus
Tek seferde yazılabilen rapor limiti, aile hekimi, tek doktor raporu, heyet raporu limitleri farklı. Siz ne yönden sordunuz, işyerinde yaratacağı sorun ve buna karşı yasal durumunuz ise merak ettiğiniz :
İş kanunu çalışanı olduğu kadar işverenin de haklarını koruyan maddeler içerir.
Bir işveren sürekli rapor alarak işin aksamasına sebep olan işçiyi işten çıkarabilir.
İş kanunun 25. maddesinde işverenin, işçinin iş akdini ihbarsız olarak derhal feshedebileceği durumlar sıralanmıştır. Bunlardan biri de yukarıda belirttiğim rapor konusudur.
İşçinin bu sebeple işten çıkarılması için ihbar süresini 6 hafta aşacak şekilde rapor almış olması gerekmektedir.
Yani kıdeminize göre belirlenmiş olan ihbar sürenizi 6 hafta geçen bir süre raporlu olduğunuzda işverene sizi 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesine göre işten çıkarma hakkı doğuyor. Hem de ihbarsız tazminatsız.
Ama böyle bir madde engelli çalışanlar için ne kadar uygulanabilir, bu konuda bir pozitif ayrımcılık söz konusu mudur emin değilim.

Son düzenleme:
Ufukalp Benim öğrenmek istediğim normal şartlarda aile hekimleri, acil servisten ve poliklinikler yıl içerisinde toplam şu kadar gün rapor ala bilir sınırı örnek 60 gün vs diye bir madde var mı? sizinde yazdığınız gibi 6 hafta ve iş veren tarafının da korunduğu yasal hakları az çok biliyorum sadece yukarıda yazdığım gibi bir sınırlama olup olmadığını öğrenmem gerekmiyor.

cabbarehlinamus
Bir yıl içerisinde ayakta tedavilerde tek hekim tarafından verilecek istirahat raporu limiti 40 gündür.

Son düzenleme:
Ufukalp
Teşekkür ederim.
o zaman şöyle yorumlaya biliyor muyuz yıl içinde farklı 6 doktordan ayrı ayrı 40 ar gün rapor ala biliyoruz mantığı doğru mudur?

cabbarehlinamus
Hayır bu yanlış bir yorum olur.
Oradaki "tek doktor" ibaresi aynı doktor anlamında değil.
Yani sağlık kurulu değil de tek doktor imzalı rapor anlamında.
SGK yıl içinde ayaktan tedavide 40 günü aşan istirahat bedelini ödemeyecektir.
Yatarak tedavi ve kurul raporları bu hükmün dışındadır.

Son düzenleme:
Üst Alt