Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşçilikte geçen sürelerin Memuriyetteki kıdem tazminatına eklenmesi.

selendili

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Engelli kamu işçisi olarak 5 yıl çalıştıktan sonra engelli memur sınavını kazanıp memuriyete geçmiştim. İşçi olarak çalıştığım yıllar memuriyetteki derece ve kadememe yansıtıldı ancak emekli olurken alacağım kıdem tazminatıma eklenmeyecekmiş. Kendi isteğimle istifa edip memuriyete geçtiğim için kıdem tazminatım yanıyormuş.
Benim durumumda olan arkadaşlar üye olduğunuz memur sendikalarına ve BİMER' e bu konularda çalışma yapılması için başvuru yaparsa iyi olur. Ben başvuru yaptım. İnşallah bir kazanım elde edilir.

“Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşme” nin Bazı Konularda Çalışma Yapılması başlıklı 37. Maddesinde “İşçilikte geçen sürelere ilişkin konularda çalışma yapılacaktır” denilmektedir.

Ayrıca basında şu şekilde haberler çıkmıştır;

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamuda çalıştığı kurumda işçilikten memuriyete geçerken kıdem tazminatı almayan çalışanlarının hak kayıpları bulunduğunu, işçilik çalışma döneminin emekli ikramiyesi hesabına dâhil edilmemesinin bu kayıplardan biri olduğunu söyledi.
Bu kaybın ortadan kaldırılması için konuyu toplu sözleşme masasına taşıdıklarını ifade eden Tonbul, şunları kaydetti: "Girişimlerimiz çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) konuyla ilgili görüş istedik. SGK konuyla ilgili Maliye Bakanlığına görüş sordu. Maliye Bakanlığı görüşünde 'iş sözleşmesinin işçi tarafından fes edildiğine yönelik olarak kesin bir olguya dayanılmadığı sürece, statü değişikliğiyle kıdem tazminatı ödenmeksizin aynı kamu kurumunda görev yapmaya devam edenlerin işçilik sürelerinin emekli ikramiyesi hesabında dikkate alınacağı' şeklinde olumlu görüş bildirdi. Bu görüş hak kayıplarının giderilmesi açısından sevindirici bir karar."

Bu konuda benzer bir deneyimi olan var mı arkadaşlar?

selendili
benim eşimde aynı sizin gibi kamu işçiliginden sınavla memur olmuş, 2 yıl işçiliği vardı, sonrada 24 yıl memuriyetten sonra emeklilik için dilekçe verdik bize 26 yıl üzerinden değilde 24 yıl üzerinden ikramiye ödendi, tabi itirazımızı yaptık, 26 yıl üzerinden vermeniz gerekiyor dedik, bize cevap olarak o çalışmış olduğunuz 2 yıllık işçilikten memurluga geçerken tazminat alıp almadığımızı sordular ve almadığımıza dair belge istediler, bizde belgeyi çalışmış olduğu kurumdan isteyin dedik, çalışmış olduğu kurum böyle bir belge veremeyiz dedi, sizin çalıştığınıza dair dosya bile yok dediler,
ne kadar ilginç değilmi, yılmadım hepsiyle mücadele ettim, çalışmış olduğu kuruma dilekçe yazdık, sgk ya işçiyken çalışmış olduğu dönem için tazminat almamıştır diye yazı yazmalarını talep ettik, olmaz dediler, sizi mahkemeye vereceğiz dedik , ne hikmetse yazı gitti sgk ya
sgk bu yazıya istinaden önceden vermek istemediği 2 yıllık ikramiyeyi hesabımıza yatırdı, tüm bu uğraşı 15 ay falan sürdü
sana diyeceğim; yılmadan mücadeleneni sürdür,
işçilikten memurluğa geçerken tazminat aldıysan ikramiyeni alamazsın, almadıysan tazminat almamıştır yazısının sgk ya ulaşmasını sagla

kazazede

bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. emekli olurken dikkate alırım dediklerinizi....

Üst Alt