Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe alım sürecinde yaşadıklarım rezillik değil de ne!?

naimemir

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Merhabalar sizlerle yaşadığım talihsiz bir olayı paylaşmak iştedim.

1.5 senedir işsizim çeşitli işlerine müracat ediyorum malum form doldur bırak ararız.bir firmadan aradılar, gittim görüştük ararız dediler 1 gün sonra aradılar bazı evrakları hazırlaman gerek dediler hazırladım götürdüm.
bana kan testinde bazı oranların yüksek çıktığını araştırmam gerektiğini söyleyip işe girişimi yapmadılar tesleri yaptırdım sonuçta her iki kulakta duyma kaybı ve kulak zarlarında incelme teşhisi ve kilolu olduğumdan dolayı karaciğerde yağlanma olduğu anlaşıldı
raporları gönderdim raporları kabul etmediler [işyeri dokturu benden} kandaki çıkan değerlerin kollestürol v.b oranlarının şişman oldupum için değerlerin yüksek çıktığını dair bir rapor iştedi onu da hazırladım aldım gönderdim.
iş yeri doktoru kulak testi ve tahlil sonuçlarına bakıp işe alınıp alınmayacağıma karar verecek!!!

büyük bir sabırsızlıkla bekliyorum. paylaşmak istedim.

Allah Allah anlamadım siz nereye başvurdunuz, gizli askeri üssüne mi? :)
Yani sizin işi yapmaya uygun olup olmadığını kolesterolün ne alakası var anlamadım.Engelsiz olup kolesterolün farkında olmayan binlerce insan vardır.

valla arkadaşım bu iş yeri beton kalıpları üreten bir fabrika işin garibi ne iş yapcamı daha söylemediler anlayacan işe alınmamam için bütün kozları ellerine aldılar ben de büyük bir azimle her istediklerine aptım.ben de kendime şaşıyorum bu kadar sabretmeme.sonuç malüm .....................

biz isitme engelliler kalifiye eleman olazsak pek bi ise almazlar
kalifiye eleman olasiya kadar neler cekersiniz o baska
essek gibi calistiriliriz ne kadar tahsilli olsaniz pek bisi farketmez hatta iyi duyamadiginizdan idarecilik iletisim gibi yerlerde hic tercih edilmezsiniz
sadece agir iscilik icin
iste bu kolestrol zimbirtisi ondan o kadar irdeleniyor kardesim

Hayır yani almak mecburiyetindeler mi ki alınmamanız için işi yokuşa sürüyor gibiler.O kısmınıda anlamadım ya.
Sanırım iş-kurdan gönderdiler sizi. Kibarca kusura bakmayın siz uygun değilsiniz diyeceklerine bu kadar uğraştırmakta hem çok ayıp hem de çok günah....

alın size engelsiz engelli işveren TÜRKİYE si yazık ama bize deyil bu tür kendini insan sananlara yazık.

shukufe;

Evet güzel konuya parmak bastın arkadaşım.
Benim durumumda tam senin anlattığın gibi, işitme engelli olarak bu firmada 10 senedir çalışıyorum.Tek makina mühendiside benim. Proje bölümünde çalışıyorum.Tüm makinaların projesi benim elimden geçer yani.Uzun süredir imalat müdürlüğü boştu talip oldum vermediler -sen duymuyorsun diye.
3 ay önce fabrika müdürü atadılar. Yüksekokulu mezunu kendisi. 1 haftalık izin kullandı büyük patron tarafından vekaletini bana vermemi söyledi.
Vekaleti alıp 1 haftada o kadar süper işler yaptım ki, çalışanlar memnun olduğu gibi büyük patron gelip yüzyüze çalışmalarından çok memnun oldum bunu bilesin dedi.
Sonuç yine projedeyim. Biliyorum ki kariyer olarak geldiğim max. nokta burası bundan daha ötesi yok (en azından bu firmada) onun için 10 ay daha sabrediyorum. O zaman emekli oluyorum o zamana kadar şartlar değişmezse zannetmiyorum daha burada çalışmam.

insanin icini yakan ne iste bu degilmi bulnes sen koca universitenin lisans bolumunu bitir fabrikanin yillarca belkemigi ol o kadar calis gelsin bi bacaksiz yarim tahsilli sadece dedikodulari duymadin diye onun asagisinda calis
tahsilsiz kaba gorgusuz patronlar icin bisi demiyom

Tabi ki öyle içim yanıyor ama artık alıştım demeyeyim de kendimi bu durumlardan soğuttum. Benim yapabileceklerim varken müdahale edebileceğim alanlar varken bile sırf müdürümüz var diye karışmıyorum da. Fabrikada disiplin bozuluyor, çalışma verimi ve performansı düşüyor olsa da karışmıyorum-karışamıyorum. Çünkü müdürümüz var ve yetkim yok.
Bu durumda en büyük zararı haliyle patron görüyor. Dediğim gibi yoruldum artık böyel uğraşmaktan ve kendimi ezdirmekten. Onun için canımı sıkmadan emekliliğimi bekliyorum o zaman daha özgür olacağım haliyle.

hakkımızda hayırlısı neyse o olsun arkadaşlar. bulnes arkadaş biliyor musun konumlarımız farklı ama yaşadıgımız olaylar bire bir aynı ben de bir fabrikada muhaberatcıyım fakat iyi işlerde o işi yapan hep müdür konumunda ki kişi kötü olmuş işlerde iseişi yapan hep ben oluyorum kahretsin çok ama çok yoruldum artık bu tür insanlardan.

Evet KARA1; RTE İHL toplantısında ne demişti "çilesiz hiç bir iş olmuyor" sanırım bizim için söylüyor :)

rte desin bizlerde nasisa duymuyoruz
bunu avantaja cevirelim
herkes duyuyo nasisa bizde isimize geldigi yeri duyalim elimisden geldigi kadar duymayalim:) dunya bize kalmadi ki duzeltelim

almanyada biyer varmis okudugum hep sagirlar kendi aralarinda evlenir kendi aralarinda is gorurmus duyanlari hic aralarina almazmis bu ahali oyle bi dunya olsa dunyada kimse duymasa ne iyi olurdu

Ne kadar yetenekli de olsak , iyi işitmiyorum diye ben de tahsilime uygun iş bulamadım sizler gibi. Bir de utanmadan biz sizi ararız demeleri var ki ! Sıkılmadan yalan söylüyorlar yani. Üstelik evlenemiyorum da ; sağırız diye kimse uğraşmak istemiyor . Hayırlısı.

aynen rezillik benide inşatlarda çaılştırdılar. adam sen daha iyi çalışın diyor şaşırdım :(

bulnes;

Kusura bakmayın eski çalıştığım işyerinde müdürlük almış işitme engelli bir arkadaş olduğu için yazma gereği duydum!
Tam terside olabiliyor bazen ! Az duymak avantajda olabiliyor. Bazı işverenler herşeyi duyan gören işci de istemiyor olabiliyor;)
Demekki tamamen o işverenin ve yöneticinin politikası ile ilgili bir durum söz konusu..
İnanının bu ülkede standart yok ! Bir kurum kanun aynı olmasına karşı farklı tutumlar segileyebiliyor.
Standart kavramı gelişirse şayet o zaman insanların keyfiyetinden kurtulmak mümkün olur. Yoksa kişilerin insiyatifine kalmış... Kimi hakkınızı verir. Kimi vermez.!

Evet serra1962 haklısınız, kişilerin insiyatifine kalmış bir olay bu.
Kazancak olanda kendisi kaybedecek olanda....
Ben, benim durumunda kariyer planlamasını en azından bu firmada daha da yapamadığımı dolayısıyla performans artışı sergilememe gerek kalmadığından bir nevide rahatım.
Onun için aynı tempoda çalışıyorum. Öyle ya niçin tempomu artırayım ki :)

Üst Alt