Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başladığım için 2022 maaşımı kestirdim. Eşim 2022 maaşını almaya devam eder mi?

Konular
44
Reaksiyonlar
0
benim eşimle işitme engelliyiz 2022 maaş alıyoruz.ben iş baslıyor 2022 maaş kesilmek.bu eşimin calısmıyor ev hanımı 2022 maaş kesilir miyim?

Siz maaşınızı sigortalı olduğunuz için kestirdiniz. Eşiniz için ise, işe başladığınıza dair gelir değişikliğini bildirmek zorundasınız sgk'ya. Sizden eşinize 115 TL'den fazla yardım miktarı düştüğü tespit edilirse keserler.. İki kişi yaşıyorsanız muhtemelen aşar 115TL'lik sınırı ve kesilir.. Ama daha fazla kişi yaşıyorsanız, yada yaptıkları hesaplar sonucunda aşmadığınız tespit edilirse almaya devam eder.. Ama siz kesinlikle gelir değişikliğini bildirin..

tamam.benim eşimle 2022 maaş alıyoruz mesela ben iş baslıyom sigorta olduğunda 2022 maaş cekme 1yıl boyunda işten ayrılmak 2022 maaş alabilirmiyim???

Siz şimdi işe başlayınca 90 gün içerisinde kendi maaşınızı kestireceksiniz. Ve eşinizin 2022 maaşı için gelir değişikliği dilekçesi vereceksiniz. Gelir şartlarınız uyuyorsa eşiniz almaya devam edecek, uymuyorsa eşinizin aldığı maaşta kesilecek. Sizde işten ayrılırsanız en baştan kaymakamlıktan tekrar başvuru yapacaksınız, eşinizin maaşı kesilirse onun içinde başvuru yaparsınız tekrar bağlanır..

Üst Alt