Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

İşe başladıktan sonra engelli olanlar hangi şartlara göre emekli edilir?

sinansi

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
22
05.03.2008 sigorta başlangıcım var, şuana kadar yatmış prim sayım 2000.
2010 da servikal disk, 2012 de tip 2 DM ve çocukluktan kalan kekemeliğim var. iki hafta sonra heyete giricem. doktorumla konuştum büyük olasılıkla 40 - 49 alırsın dedi.

alacağım rapor neticesinden emeklilik için hangi kategoriye giriyorum.

aşağıdaki tabloya göre mi?

2008_oncesi.PNG

yoksa;

bu özür durumları çalışmaya başladıktan sonra olduğundan,

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

hangi gruba giriyorum ????
yardımlarınızı bekliyorum,

4a(ssk) ise yukarıdaki, emekli sandığı ise alttaki şartlara göre...

bizde iki tane sandık var

biri Emekli Sandığı diğeri Munzam Sandık

o halde;
40-49 alırsam 6480,
50-59 alırsam 5760

peki 60 ya da üzeri alırsam ??

yüzde 60 üstü alırsanız bu sefer maluliyete göre değerlendirilirsiniz ama emekli sandığı o konuda çok muğlaktır.ssk ya benzemez yani.o yüzden 60 altı almanız sizin menfaatinize

teşekkürler malüllük istemiyorum ama 65 yaşına kadarda çalışmak istemiyorum

umarım heyet raporu istediğim gibi çıkar.

Bankacısınız sanırım... Öylyse, yukarıdaki ilk tabloya tabisiniz. Ve emekli olabilmek için defterdarlıktan sakatlık indrim hakkı elde etmeniz gerekir.

Maalesef Bülent abi,

ilk tablo derken 20yıl - 4400 iş günü mü oluyor? yani 20 yıl dolacak ve en az 4400 işgünü prim mi yatacak? (bu konulara haiz değilim mazur görün çok soru sorduğum için)

bir sorum daha olacak biz SGK ya bağlı değiliz kaydımız bile yok SGK da

ben ankarada oturuyorum ancak ankara hastanelerinden almak istemiyorum başka bir ildeki hastaneye kendimi sevk ettirebilir miyim??

geçenlerde vergi dairesini aradım sevk almadan herhangi bir yetkili hastaneden engelli raporu almalısın dedi biz sevk etmiyoruz aldığın raporu kabul ediyoruz diyorlar

ben rapor almak istediğim hastanenin sağlık kurulunu aradım onlarda ısrarlar vergi dairesinin sevki şart diyor

şimdi hangisine göre hareket etmeliyim

acil yardım bekliyorum

Evet Sinan, 20 yıl dolacak ve en az 4400 işgünü prim yatacak

Hangi şehirde çalışıyorsan, sevki oradaki hastaneye yaparlar

Kendi başına da rapor alıp başvurabilirsin. Başka şehirden alacağın raporun da kabul edilmesi lazım. Ama öncesinde vergi dairesine bunu teyit et derim.

Kişisel başvuru ile de rapor alabilirsin. Sevk şartı asla söz konusu değil. Yeter ki rapordaki ibareler/tanılar doğru olsun, oran % 40 ve üzeri verilsin.

tşkler Bülent abi,

ancak hala anlayamadığım,

şayet raporu alırsam, engel durumum doğuştan ya da işe girmeden önce değil, işe girdikten sonra olması bu durumda nasıl sonradan özürlü olanlar kategorisinde olmuyorum?

aşağıdaki şartları hangi durum sağlıyor ?

3-Sonradan özürlü olanlar
Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,

ayrıca raporla ilgili bu sabah ankara vergi dairesi engelli vergi indirimi servisine gittim, ankara içinde mükellefin isteğine bağlı hangi yetkili kamu hastanesini isterse sevk veriyorlar
şehir dışı sevk verilmiyor.şehir dışı almak isteyenler ise belirttiğiniz gibi herhangi bir yetkili hastaneden engelli raporu alması yetiyor, bir daha sevk etmiyorlar asgari %40 raporu işleme koyduklarını teyit ettim.

sinansi o en son yazdıkların bağkurlu veya emekli sandığına üye olanlar için.eğer ssk lı isen 20 yılda emekli olursun..

Erdinç'İn yazdığı gibi, o alıntıladığın maddeler senin için geçerli değil.

Biz Sgk lı değiliz ondan eminim emekli sandığına bağlıyız sgk da kaydımız bile yok bizim hizmet dökümü filan alamıyoruz mesela... ya da raporu alırsam o zmn ak kara çıkacak ortaya

Kurumunuza sorun: Emeklilik için hangi kanun'a/maddeye tabiyim?

bugün kurul mülakatına girdim,

kekemeliğim olduğundan test yapılacağını sanıyordum ancak herhangi bir test yapılmadı. KBB uzmanına sadece fikri soruldu oda " ilk muayene yaparken hafif olarak konuşma özürü bulunduğunu ifade etti kurul başkanına " şimdi neye göre puan verilecek doğrusu merak ediyorum ?

boyun fıtığı ameliyatım için hiç konuşulmadı bile acaba çekilen röntgene göre mi değerlendirme olacak ?

Tip 2 Dm içinde raporuma bakıldı onda sanırım sorun yok %20 verildi

pazartesi sonucumu alıcam

daha önce mülakata girenler varsa değerlendirmenizi bekliyorum.

Merkez sağlık kurulundan çıkan raporumu insan kaynaklarına gönderdim buna göre 20 yıl çalışma ile 2028 tarihinde emekli olabileceğim.

Üst Alt